Dubai

Avionom iz Zagreba

Odredište
Dubai
Gradovi
Zagreb - Dubai - Abu Dhabi - Zagreb
Termin
02.10. - 07.10. 2020.
Trajanje
6 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
6.100,00 kn

Plan putovanja: Dubai

1.dan: Zagreb - Dubai

Put u Dubai započinjemo sastankom putnika i vodiča u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman (Zagreb) u 13 sati. Slijedi prijava za let EK 130 za Dubai (polazak zrakoplova u 15:35 sati, a dolazak u 22:55 sati), predaja prtljage, sigurnosne i granične kontrole. Po dolasku u Dubai, sastajemo se s lokalnim vodičem i odlazimo u hotel. Noćenje.

2.dan: Dubai

Doručak. Razgledavanje Dubaija, ili kako mnogi kažu Las Vegas Bliskog Istoka, započinjemo s kvartom Jumeiraha, najluksuzniji dio Dubaija pretežno satkan od pješčanih plaža koje se protežu uz Perzijski zaljev. Slijedi odlazak prema poznatom simbolu Dubaija luksuznog hotel u obliku jedra, Burj Al Araba. Kraće slobodno vrijeme za fotografiranje i odmor. Slijedi vožnja ulicom Sheika Zayeda. Vožnja potonjom ulicom daje nam priliku razgledati zadnja čuda arhitekture ovog futurističkog i nadasve nevjerojatnog svijeta. Zaustavljamo se ispred najviše građevine na svijetu Burj Khalifa koja se proteže visoko u nebo sa svoja 828 metra. Zgrada broji 163 kata, a očaravajući pogled s visina možemo doživjeti na 124. katu (uz doplatu). Slijedi vožnja brodićem „Abra“ u drugi dio grada gdje ćemo posjetiti šarenu tržnicu tekstila i najveći bazar zlata na svijetu. Nakon posjeta tržnici uživat ćemo na umjetnom arhipelagu Palm Island.

Destinacije poput ovih su unikatno iskustvo gdje se vidi kreativnost i sposobnost čovjeka da izgradi luksuzan grad s neboderima i sadržajima koji obaraju s nogu na pustinjskom tlu Perzijskog zaljev. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Noćenje.

3.dan: Dubai (Pustinjski safari)

Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite programe u Dubaiju. U poslijepodnevnim satima fakultativni izlet na pustinjski safari. Uživat ćemo u nezaboravnoj vožnji luksuznim džipovima po dinama, jahanju deva i idiličnom ozračju pravog arapskog pustinjskog kampa. Nakon avanture po pustinji dočekat će vas fina večera u kampu. Pod zvjezdanim nebom uživat ćete u roštilju i specijalitetima arapske kuhinje uz glazbeni program popraćen plesom trbušnih plesačica. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan: Dubai

Nakon doručka imat ćete slobodno vrijeme na raspolaganju. Preporučujemo da istražite i razgledate ostale atrakcije koje nudi ovaj fascinantni grad. Zavirite u svijet zabave i avanture te posjetite vodeni park Wild Wadi, Dubai Legoland i tematsko zabavni park IMG Worlds of Adventure. Svoje slobodno vrijeme iskoristite i obilazeći raskošne trgovačke centre koji, osim velikog izbora trgovina, imaju akvariju i prostor za skijanje veličine olimpijskih skijališta. U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje brodom Dhow Cruise po predivnoj Marini s uključenom večerom na brodu i transferom. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan: Dubai (Abu Dhabi)

Preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata koji slovi za jedan od najmodernijih gradova na svijetu. Na putovanju ćemo proći kroz lučki grad Jebel Ali koji također ima svoj umjetni otok u obliku palme i koji se gradi eksponencijalom brzinom. Nakon dvosatna vožnje pustinjskim krajolikom, dolazimo u Abu Dhabi. Taj kulturni centar Emirata nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih po zaljevu. Karakteristika grada su moderne neboderi. Spoj luksuznog i modernog u kombinaciji s tradicionalnim elementima islamske i arapske kulture je jedinstven doživljaj.

Posjetit ćemo Ferrari World, muzej Louvre koji čuva veliku zbirku svjetski umjetnina te tržnicu datulja. Slijedi obilazak džamije koju je dao sagraditi Sheikh Zayed, bivši vladar Abu Dhabija, kojeg mnogi nazivaju Ocem Nacije. Džamija Sheikha Zayeda spada među najljepše džamije na svijetu te je svakako vrijedna posjeta. Ovo umijeće moderne islamske arhitekture možemo besplatno obići uz vodiča iz muzeja. Svratit ćemo i u obližnji trgovački centar gdje ćemo imati vrijeme za kupovinu i ručak (fakultativno). Povratak u Dubai. Noćenje.

6.dan: Dubai - Zagreb

Odjava iz hotela u ranim jutarnjim satima. Transfer do zračne luke te prijava na direktni let za Zagreb zrakoplovne kompanije Emirates (EK 129). Povratak iz Dubaija. Polijetanje zrakoplova u 08:30 sati s predviđenim slijetanjem u Zračnu luku Zagreb u 12:35 sati po lokalnom vremenu.


Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno
 • Povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Dubai – Zagreb (Emirates) uz dozvoljenu prtljagu do 23 kg,
 • zrakoplovne pristojbe
 • prijevoz turističkim autobusom/ima visoke klase na sve destinacije prema programu
 • zrakoplovne pristojbe
 • 5 noćenja na bazi 4 polupansiona u hotelu 4* u Dubaiu 
 • Ulaznice za sve lokalitete spomenute u programu

 • Pratitelji putovanja iz Hrvatske

 • osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane  i PDV.

U cijenu nije uključeno
 • Osobni troškovi, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice, ručkovi
 • Mogućnost veznog leta iz Splita i Dubrovnika – molimo raspitajte se u agenciji za mogućnost, raspoloživost i cijene veznog leta iz Splita i Dubrovnika. Molimo uzmite u obzir da je ovo samo mogućnost, a stvarna raspoloživost i cijena ovisi o popunjenosti zrakoplova Croatia Airlines.
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.750,00 kn
Cijene fakultativnih izleta
 • Krstarenje brodom u Marini uz večeru (Dhow Cruise) 460 kn
 • Jeep safari i večera u beduinskom kampu 390 kn
 • Burj Khalifa - odlazak na najvišu zgradu na svijetu 450 kn
 • Abu Dhabi 350 kn


Osiguranje

Svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put. Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravstveno osiguranje. Osiguranje od rizika otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te ne možete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad. Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općih uvjeta agencije. Agencija vam nudi paket ova 3 osiguranje za 290,00 kn. Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje,osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese magellan@magellan.hr

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999