Jordan

Jordan De luxe putovanje

Odredište
Jordan
Gradovi
Zagreb - Amman - Jerash - Madaba - Petra - Aqabi
Termin
Termin nije definiran
Prijevoz
Avion
Cijena
10.900,00 kn

Plan putovanja: Jordan

1. dan: Zagreb – Amman

Putovanje u egzotični Jordan započinjemo u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman (Zagreb)  sastankom s vodičem naše agencije. Slijedi prijava za let, predaja prtljage, sigurnosne i granične kontrole. Let za Amman. Po dolasku u Amman, glavni grad Jordana, odlazimo u naš hotel. Noćenje.

2. dan: Amman – Jerash – Ajlun – Amman

Doručak. Slijedi vožnja do Jerasha, najbolje očuvanog rimskog grada kojeg mnogi nazivaju „Pompeji istoka“. Bio je skriven stoljećima u pijesku prije nego je iskopan i restauriran u zadnjih 70 godina. Po dolasku u Jerash vidjet ćemo trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu. Šetat ćemo dugom ulicom s kolonadama koje su preživjele i snažne potrese. Grad je za vrijeme rimske vlasti doživio svoje najsjajnije razdoblje. Izvrstan je primjer veličanstvene rimske arhitekture, bogat hramovima, fontanama, teatrima i zidinama te će oduševiti prisutne.

Nakon obilaska Jerasha slijedi vožnja prema Ajlounu, malom gradiću na obroncima planina sjevernog Jordana koji krije impresivan dvorac koji je više od 1000 godina nadgledao i branio područje. Povratak u Amman. Večera i noćenje.

3. dan: Amman – Pustinjski dvorci – Amman

Doručak. Slijedi razgledavanje glavnog grada Jordana koji se rasprostire na sedam brežuljaka. Na jednom od njih se nalazi antička Citadela u kojoj su otkriveni ostaci brojnih civilizacija. Odlazak u grad i razgledavanje veličanstvenog rimskog amfiteatra sa 6000 sjedala. Šetnja gradskom jezgrom do spektakularne rimske ruševine, zatim kroz brojne tržnice, džamije, radionice i kavane koje su centar zbivanja lokalaca. Poslijepodne slijedi vožnja do jednog od srednjovjekovnih pustinjskih dvoraca koji svjedoči o ranoj islamskoj umjetnosti i arhitekturi iz 7. i 8. stoljeća. Unutrašnjost dvorca Qusayr Amra je dio UNESCO-ve baštine zbog prekrasnih freski koje prikazuju motive žena, lova i uživanja u kupelji. Nakon obilaska slijedi povratak u Amman. Večera i noćenje.

4. dan: Amman – Madaba – Planina Nebo – Betanija – Karak – Petra

Ujutro slijedi vožnja do Madabe ili „grad mozaika” koji je poznat po spektakularnim bizantskim mozaicima. Madaba je dom poznate mozaičke mape Svete Zemlje iz 6. stoljeća koja prekriva pod crkve sv. Jurja (St. George). S dva milijuna komada živopisno obojenog lokalnog kamena prikazuje brda i doline, sela i gradove sve do delte Nila. Mnogi ostali mozaika se mogu pronaći u ostalim crkvama, muzejima i domovima Madabe.

Nastavak putovanja je prema planini Nebo na kojoj je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji. Vjeruje se da je tu i sahranjen. Mojsijeva memorijalna crkva nalazi se na vrhu s pogledom na Mrtvo more, jordansku dolinu i Jeruzalem. Crkva je sa svojim veličanstvenim mozaicima središte malog kompleksa na vrhu brda koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta. Planina Nebo je jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu.

Putovanje nastavljamo prema mjestu Betaniji (Al Maghtas) na istočnoj obali rijeke Jordan. To je mjesto gdje je Ivan Krstitelj krstio Isusa, važan trenutak u nastanku kršćanstva. Al Maghtas je pod UNSECO zaštitom te je također priznat od stane Vatikana. Sam Papa Ivan Pavao II je hodočastio ovim Mjestom Krštenja.

Sljedeća destinacija je Karak, drevna križarska utvrda do koje ćemo stići vožnjom po Kraljevskom autocestom (King’s Highway). King’ Highway je ruta stara 5000 godina, trgovački put od davnina. Nakon razgledavanja utvrde, koju je 1189. godine osvojio najslavniji islamski vladar Saladin i podzemnih hodnika, slijedi nastavak vožnje do Petre. Po dolasku slijedi prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: Petra – Wadi Rum

Nakon doručka slijedi obilazak Petre, mističnog i izgubljenog grada. Istražit ćemo špilje i grobove isklesane u visokim crvenim stijenama koje su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, narod koji se sačinjavao od arapskih nomadskih plemena sjeverozapadne Arabije.

Nabatejci su sagradili impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih znamenitosti. Grad je dugo godina bio skriven od javnosti te su za njega znali samo beduini. Danas je Petra nezaobilazna stanica svakog putnika Jordana. Isklesane građevine i veličanstvenost tog grada ukopanog u stijene izazivaju strahopoštovanje i divljenje. Prošetat ćemo Siq-om, prirodnim kanjonom koji vodi kroz crvene stijene sve do ogromne zgrade, najpoznatijeg dijela Petre, Riznice. Ovdje ćemo imati jedinstvenu priliku za jahanje na konjima u nevjerojatnom ambijentu. Petra je bez sumnje najvrjednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana koja ujedno spada u 7 svjetskih čuda.

Nakon cjelodnevnog razgledavanje Petre idemo prema pustinjskom krajoliku Wadi Rum. Sva njegova raskoš je prikazana u svevremenom klasiku Lawrenceu od Arabije. Smještaj u kamp. Večera i noćenje u kampu.

6. dan: Wadi Rum – Aqaba

Nakon beduinskog doručka u kampu slijedi adrenalinska vožnja jeepovima kroz pješčane planine koje se uzdižu iz bijelog i crvenkastog pijeska, bez sumnje će vas ostaviti bez daha. U dogovoreno vrijeme, slijedi polazak prema Aqabi, jedinom jordanskom gradu na Crvenom moru. Smještaj u hotel s 5*. Ovaj dan putovanja je slobodan dan za uživanje i opuštanje na Crvenom moru. Zbog svoje visoke slanosti pogodan je za zdravlje te za plutanje na površini. Crveno more krije šaroliko životopisno podmorje koje je bogato koraljima.

7. dan: Aqaba – Mrtvo more – Amman

Nakon doručka je nastavak putovanja prema Mrtvom moru, slanom jezeru, saliniteta od 30%. Ime je nastalo upravo iz tog razloga jer u slanim vodama nijedna riba ne može preživjeti. Obala Mrtvog mora najniža je točka na površini zemlje. Mrtvo more je izrazito toplo i ugodno te je bogato mineralima i crnim ljekovitim blatom. Imat ćete slobodno vrijeme za plivanje i plutanje. U večernjim satima krećemo za Amman, večera, potom organizirani transfer prema zračnoj luci.

 

8. dan: Amman – Zagreb

Dolazak u zračnu luku i prijava na let za Zagreb. 

Dodatne informacije

Viza za Jordan

Viza za ulazak u Jordan je potrebna. Kupuje se po dolasku u zračnu luku u Ammanu i košta 10 eur. Potrebno je imati jednu cijelu praznu stranicu u putovnici. Putovnica mora vrijediti još 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Cijena paketa je 490,00kn. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Cijene i uvjeti

Cijena putovanja u Jordan uključuje

Prijevoz

 • Povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Amman – Zagreb (Turkish Airlines, presjedanje u Istanbulu) uz dozvoljenu prtljagu do 23 kg,
 • prijevoz turističkim autobusom/ima visoke klase na sve destinacije prema programu,
 • zrakoplovne pristojbe.

Smještaj

 • 3 noćenja na bazi 4 polupansiona u hotelu 5* u Ammanu: hotel 5* Regency Palace i slično,
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u hotelu 5* u Petri: hotel Old Village 5* i slično,
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u kampu u Wadi Rum: Kamp Space Village i slično,
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u hotelu 5* u Aqabi: hotel 5* Oryx i slično.

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Ulaznice

 • Za sve lokalitete spomenute u programu

Ostalo

 • Pratitelji putovanja iz Hrvatske, lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane  i PDV.
Cijena putovanja u Jordan ne uključuje
 • Osobni troškovi, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice, ručkovi.
 • Izlazna viza iz Jordana (15 eur).
 • Mogućnost veznog leta iz Splita i Dubrovnika – molimo raspitajte se u agenciji za mogućnost, raspoloživost i cijene veznog leta iz Splita i Dubrovnika. Molimo uzmite u obzir da je ovo samo mogućnost, a stvarna raspoloživost i cijena ovisi o popunjenosti zrakoplova Croatia Airlines.
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.250,00 kn.
Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

FAQ

Savjeti za osiguranje
 • Svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put.
 • Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupite i međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Osiguranje od rizika otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te ne možete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad. Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općih uvjeta agencije. Agencija vam nudi ovaj paket osiguranja za 450,00 kn.
 • Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje,osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.
Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999