Jordan

Jordan De luxe putovanje

Odredište
Jordan
Gradovi
Zagreb - Amman - Jerash - Madaba - Petra - Aqabi
Termin
03.03. - 10.03. 2020.
Trajanje
8 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
10.900,00 kn

Plan putovanja: Jordan

1. dan: Zagreb – Amman

Put u Jordan započinjemo sastankom putnika u zračnoj luci Zagreb u 7:00 h. Upoznavanje s vodičem naše agencije, te prijava za let TK1054 za Istanbul (polazak zrakoplova u 09.10h, dolazak u Istanbul u 13.15h), predaja prtljage, sigurnosne i granične kontrole. U Istanbulu imamo 8 sati slobodnog vremena, čekajući naš let za Amman, no istanbulska zračna luka je toliko impresivna, sa upravo nebrojenim mogućnostima za shopping, razgledavanje, gurmanske užitke, kave, i sl, da ovih 8 sati naprosto proleti. Nastavak leta za Amman TK812, na Turkish Airlines (polet zrakoplova u 21.35h, a dolazak u Amman u 23.25h). Po dolasku u Amman, odlazimo u naš hotel. Noćenje.

2. dan: Amman – Jerash – Ajlun – Amman

Doručak. Slijedi vožnja do 48 km udaljenog Jerasha, najbolje očuvanog rimskog grada kojeg od milja nazivaju „Pompeji istoka“. Bio je skriven stoljećima u pijesku prije nego je iskopan i restauriran u zadnjih 70 godina. Po dolasku u Jeras proći ćemo kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati se dugom ulicom s kolonadama koje su preživjele i snažne potrese. Grad je za vrijeme rimske vlasti doživio svoje najsjajnije razdoblje. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločanim ulicama, hramovima na brežuljcima, nevjerojatno akustičnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Nakon razgleda Jerasha slijedi vožnja prema Ajlunu, malom gradiću kojim dominira fascinantna arapska vojna arhitektura na obroncima planina sjevernog Jordana koja je služila za obranu od križara. Povratak u Amman. Večera i noćenje.

3. dan: Amman – Pustinjski dvorci – Amman

Doručak. Slijedi razgledavanje glavnog grada Jordana koji se slikovito rasprostire na sedam brežuljaka. Na jednom od njih se nalazi antička Citadela u kojoj su otkriveni ostaci brojnih civilizacija. Odlazak u grad i razgledavanje veličanstvenog rimskog amfiteatra sa 6000 sjedala. Šetnja gradskom jezgrom kroz brojne tržnice, male obrte, radionice i restorane. Poslijepodne slijedi vožnja do jednog od srednjovjekovnih pustinjskih dvoraca koji svjedoče o ranoj islamskoj umjetnosti i arhitekturi iz 7. i 8. stoljeća. Unutrašnjost dvorca Kusair Amra je inače dio UNESCO-ve baštine zbog prekrasnih freski koje prikazuju motive lova i uživanja u kupelji. Nakon razgleda, povratak u Amman. Večera i noćenje.

4. dan: Amman – Madaba – Planina Nebo – Betanija – Karak – Petra

Ujutro slijedi vožnja do Madabe, poznat kao „grad mozaika“ s crkvom sv. Jurja u kojoj se čuva najstarija sačuvana karta Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak putovanja prema planini Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obečanoj zemlji a vjeruje se da je tu i sahranjen. Na vrhu se danas nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Za lijepa vremena s planine se pruža prekrasan pogled na Mrtvo more, jordansku dolinu i Jeruzalem. Odlazak prema Betaniji na rijeci Jordan, mjestu gdje je Ivan Krstitelj krstio Isusa. Slijedi vožnja jednom od najstarijih cesta u Jordanu, Kraljevskom autocestom, do grada Kerak. Kerak je moćna križarska utvrda koju je 1189 godine osvojio najslavniji islamski vladar Saladin. Nakon razgledavanja utvrde i podzemnih hodnika slijedi nastavak vožnje do Petre. Po dolasku slijedi prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: Petra – Wadi Rum

Nakon doručka, odlazak u obilazak Petre, mističnog i izgubljenog grada. Istražit ćemo zapanjujuće špilje i grobove isklesane u visokom crvenom stijenju koje su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Grad je dugo godina bio skriven od javnosti, za njega su znali samo beduini. Pješice ćemo proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama – Siq. Ovdje ćemo imati jedinstvenu priliku za jahanje na konjima u nevjerojatnom ambijentu. Petra je bez sumnje najvrjednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana. Po završetku cjelodnevnog razgleda Petre, odlazak prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Smještaj u kamp. Večera i noćenje u kampu.

6. dan: Wadi Rum – Aqaba

Beduinski doručak u kampu. Slijedi adrenalinska vožnja jeepovima kroz pješćane planine koje se uzdižu iz bijelog i ružičastog pijeska, bez sumnje će vas ostaviti bez daha. U dogovoreno vrijeme, slijedi polazak prema Aqabi, jedinom jordanskom gradu na Crvenom moru. Smještaj u hotel, visokih 5*. Slijedi „lijeni dan“ putovanja, odnosno slobodan dan za uživanje na Crvenom moru. Večera. Noćenje.

7. dan: Aqaba – Mrtvo more – Amman

Nakon doručka, nastavak putovanja prema Mrtvom moru, slanom jezeru, saliniteta od 30%, što je oko devet puta više od saliniteta obične morske vode. Neobično je toplo, te zbog svog bogatstva mineralima i crnog ljekovitog blata privlači posjetitelje stoljećima. Slobodno vrijeme za plivanje i plutanje. U večernjim satima krećemo za Amman, večera, organizirani transfer prema zračnoj luci.

8. dan: Amman – Istanbul – Zagreb

Dolazak u zračnu luku i prijava na let za Istanbul na liniji TK815 (Turkish Airlines) u 02:40 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 06:15 sati, nastavak leta prema Zagrebu u 08:05 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 8:15 sati po lokalnom vremenu.

Dodatne informacije

Viza za Jordan

Viza za ulazak u Jordan je potrebna. Kupuje se po dolasku u zračnu luku u Ammanu i košta 10 eur. Potrebno je imati jednu cijelu praznu stranicu u putovnici. Putovnica mora vrijediti još 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Cijena paketa je 490,00kn. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Cijene i uvjeti

Cijena putovanja u Jordan uključuje

Prijevoz

 • Povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Amman – Zagreb (Turkish Airlines, presjedanje u Istanbulu) uz dozvoljenu prtljagu do 23 kg,
 • prijevoz turističkim autobusom/ima visoke klase na sve destinacije prema programu,
 • zrakoplovne pristojbe.

Smještaj

 • 3 noćenja na bazi 4 polupansiona u hotelu 5* u Ammanu: hotel 5* Regency Palace i slično,
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u hotelu 5* u Petri: hotel Old Village 5* i slično,
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u kampu u Wadi Rum: Kamp Space Village i slično,
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u hotelu 5* u Aqabi: hotel 5* Oryx i slično.

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Ulaznice

 • Za sve lokalitete spomenute u programu

Ostalo

 • Pratitelji putovanja iz Hrvatske, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, viza za Jordan, Vožnja Jeepovima po pustinji,
 • osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane  i PDV.
Cijena putovanja u Jordan ne uključuje
 • Osobni troškovi, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice, ručkovi.
 • Izlazna viza iz Jordana (15 eur).
 • Mogućnost veznog leta iz Splita i Dubrovnika – molimo raspitajte se u agenciji za mogućnost, raspoloživost i cijene veznog leta iz Splita i Dubrovnika. Molimo uzmite u obzir da je ovo samo mogućnost, a stvarna raspoloživost i cijena ovisi o popunjenosti zrakoplova Croatia Airlines.
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.250,00 kn.
Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

FAQ

Savjeti za osiguranje
 • Svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put.
 • Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupite i međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Osiguranje od rizika otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te ne možete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad. Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općih uvjeta agencije. Agencija vam nudi ovaj paket osiguranja za 450,00 kn.
 • Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje,osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.
Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999