Jordan & Izrael

Gradovi
Zagreb - Tel Aviv - Betlehem - Jeruzalem - Mrtvo more - planina Nebo - Amman - Jerash - Madaba - Karak - Petra - Wadi Rum - Aqaba
Termin
16.06. - 25.06. 2021.
07.10. - 15.10. 2021.
Trajanje
10 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
7.990,00 kn

Plan putovanja: Jordan & Izrael

1. dan: Zagreb – Tel Aviv – Betlehem

Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. Po dolasku u Tel Aviv, odlazimo u naš hotel 3* u Betlehemu. Vožnja traje cca 1 i pol sat, a dolazak očekujemo u kasnim noćnim satima. Noćenje.


2. dan: Jeruzalem

Doručak. Odlazimo u razgledavanje jednog od mističnijih gradova na svijetu – Jeruzalema. Vidjet ćemo jeruzalemske zidine, kao i ulaze u stari grad iz 16. stoljeća. Obići ćemo židovsku četvrt kao i poznati Zid Plača. Hodit ćemo Kristovim stopama te ćemo vidjeti Maslinksu Goru, Križni put kao i crkvu Svetog Groba. Poslije podne ćemo imati slobodnog vremena za posjet životopisnim sukovima (pazarima) starog grada, izvrstan uvod u Bliski istok! Povratak u naš hotel. Večera. Noćenje.


3. dan: Betlehem – Mrtvo more – planina Nebo – Amman

Doručak. Nakon doručka odlazimo u posjet crkvi Kristovog rođenja, a vidjet ćemo I glavni Betlehemski trg, “trg jaslica” na kojem se nalazi crkva Kristovog rođenja. Odlazimo autobusom u Jordan. Prijeći ćemo granicu Izraela i Jordana na mostu Allenby te tom prilikom vidjeti poznatu rijeku Jordan. U toj je rijeci sveti Ivan Krstitelj krstio Isusa. Po ulasku u Jordan, odlazimo na Mrtvo more, koje se nalazi uz samu granicu. Zapravo, Mrtvo more je podijeljeno na dva dijela, jordanski i izraelski. Mi ćemo se kupati u jordanskom dijelu mrtvog mora i imat ćemo priliku slikati se plutajući u moru dok čitamo novine! Nakon kupanja u Mrtvom moru odlazimo prema Ammanu, ali usput stajemo na brdu Nebu, brdu s kojeg je Mojsije vidio obećanu zemlju nakon 40 godina lutanja kroz pustinju, ali u koju nikad nije ušao. Brdo Nebo je navjažnije biblijsko mjesto u Jordanu, i od izuzetne je važnost  za kršćane, za židove i za muslimame. Nastavljamo prema glavnom gradu Jordana, Ammanu. Večera u našem hotelu. Noćenje.


4. dan: Jerash – Amman

Doručak u našem hotelu. Poslije doručka odlazimo u jedan od najbolje očuvanih antičkih lokaliteta na svijetu, Jerash. Ovo je stari rimski grad iz 2. stoljeća stare ere. Vidjet ćemo Hadrijanova trijumfalna vrata, sveti put, Artemidin hram, ovalni trg, Cardo. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazimo u Amman, a vožnja traje otprilike 1 sat. Slijedi razgledavanje glavnog grada Jordana, antičke Philadelphie. Mnoge će iznaditi Koliko je Amman zapravo moderan grad I na neki način mu nedostaje “bliskoistočne” atmosefere. To nije ni čudno kad znamo da je ovaj grad tek 1921. Postao glavni grad Jordana a do tada je bio ništa više od malog mjestašca. No, ono što se više ne vidi u Ammanu je da je ovo grad izuzetne povijesti I da su mnoge sile ovdje bile prisutne, od starog Rima do arapskih vladara. Otići ćemo na Citadelu s koje se pruža pogled na cijeli grad, a u podnožju Citadele se nalazi rimski amfiteatar kao I Forum, džamija Hussein, glavna ulica centra Ammana King Faysal ulica. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Povratak u naš hotel. Večera. Noćenje.


5. dan: Madaba – Karak – Petra

Doručak u našem hotelu. Odlazimo prema gradu Madaba gdje se nalaze izvrsno dobro očuvani bizantinski mozaici koji se čuvaju u crkvama I u muzejima, ujključujući i mozaik mapu Svete Zemlje iz 6. stoljećau crkvi svetog Jurja. Međutim, Madaba je poznata I izradi tepiha. Zatim nastavljamo putovanje prema jugu. Posjetit ćemo jedan od najbolje očuvanih križarskih dvoraca. Tom prilikom ćemo se upoznati s vrlo zanimljivom poviješću ovih krajeva, gdje su se u 11. stoljeću sukobila dva velika svijeta, latinski, kršćanski i arapski, muslimanski. Upoznat ćemo se s vitezovima križarima, križarskim ratovima, ali i velikim vođom Saladinom. Pogled na dvorac je impresivan, a ulazi se preko drvenog mosta. Prolazi, zidine, kapela, kuhinje, odaje, ostaci mamelučke palače, sve to čini posjet dvorcu Karak jedno nezaboravno iskustvo. Nastavljamo prema mističnoj Petri. Smještaj u naš hotel.  Večera. Noćenje.


6. dan: Petra

Nakon doručka odlazimo u posjet čuvenoj Petri. Prolazimo impresivnim „siqom“, rascjepom među brdima koji je bio jedini ulaz u antičku Petru. Nitko ne ostane ravnodušan kad po izlasku iz „siqa“ ugleda poznatu kulisu Petre, riznicu (The Tresury). Po ulasku u ovaj tajni grad Nabatejaca, otvorit će nam se velika prostranstva na kojima se nalazio ovaj antički grad. Mnogobrojni ostaci, a iznad svega grobnice, nam pričaju  čarobnu priču o ovom malo poznatom narodu. Imat ćemo dovoljno vremena za detaljno obići ovo čude antičke gradnje, kazalište, uzvišenu palaču žrtvovanja, gradski centar, glavni hram, tzv Temenos. Petra je proglašena UNESCO-vom svjetskom baštinom. Treba nam mnogo vremena za posjetiti sva čuda Petre, a svakako predlažmo i doalazak na tzv „Monastery“, možda najpoznatiju kulisu Petre, nakon Riznice. Pogledi koji se pružaju odatle su uistinu nezaboravni. Povratak u naš hotel. Večera. Noćenje


7. dan: Petra – Wadi Rum

Nakon doručka odlazimo u pustinju Wadi Rum. Ako smo se prije i susretali s pješćanim pustinjama, ova pustinja je drugačija od svih ostalih! Ova pustinja će nam svima biti jedinstveno iskustvo sa svojim bojama, stijenama, mnogobrjinim geološkim formacijama, lukovima, kao i prapovijesnim crtežima koji nam govore da je ovdje bilo života tisućljećima. Dok se vozimo džipovima po pustinji Wadi Rum, možemo se pomalo osjetiti i kao čuveni Lawrence od Arabije koji je ovuda jahao. Dan ćemo okruniti spavanjem u pustinji, u beduinskim šatorima. Ne može se opisati ljepota pustinje po noći! Večera u našem kampu. Noćenje u beduinskim šatorima.


8. dan: Wadi Rum – Aqaba

Nakon doručka odlazimo prema Aqabi. Imat ćemo slobodan dan, tzv lazy day na Crvenom moru zadnji dan našeg putovanja u Jordan i Izrael. Veliki je doživljaj biti u Aqabi na Crvenom moru, te gledati impresivne boje stijena koje vas okružuju, posebno kad znamo da s jedne strane gledamo u Izrael, a s druge u Saudijsku  Arabiju! Obje zemlje su na samo nekoliko kilometara od vas! Mogućnost fakultitvnih izleta odlaska na snorkling u Crveno more. Aqaba je poznata po nevjerojatnim bojama pri zalasku sunca. Ne sreću, imat ćemo priliku biti u Aqabi za vrijeme zalaska sunca te ćemo prisustvovati ovoj ljepoti. U kasnim večernjim satima odlazimo prema zračnoj luci Aqaba. 


9. dan: Aqaba – Zagreb

Polet našeg zrakoplova Turkish Airline TK819 za Istanbul. U Istanbul dolazimo u 04.20h. Nastavak leta u 07.05h na TK1053, te dolazak u Zagreb u 08.15h.


Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Granične i vizne formalnosti

Za ulazak u Izrael potreba je samo važeća putovnica. Viza nije potrebna. Za ulazak u Jordan potrebna je viza koja se dobiva na licu mjesta. Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . 

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.


Važne informacije

Minimalan broj putnika: 15

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.            

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.


Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Zrakoplovna karta/ekonomska klasa na relaciji Zagreb – Amman i Aqaba – Zagreb; 

Prijevoz turističkim autobusom na sve destinacije prema programu

8 dana, 7 noćenja u hotelima 4* (2 noćenja u Betlehemu, 1 noćenje u Ammanu, 2 noćenja u Petri, 1 noćenje u beduinskim šatorima u Wadi Rum, 1 noćenje u Aqabi)

doručak i večera svaki dan, 

vožnja jeepovima kroz Wadi Rum pustinju

ulaznice za sva mjesta koje posjećujemo za vrijeme putovanja


U cijenu nije uključeno

Zrakoplovne pristojbe 1.990,00 kn

Osobni troškovi 

Obavezna napojnica za vozača i lokalnog vodiča

Audio sistem (slušalice), po želji (100,00kn) 


Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta.

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999