Maroko

Deluxe Boutique Program

Odredište
Maroko
Gradovi
Casablanca - Rabat - Meknes - Fes - Marrakech
Termin
12.03. - 23.03. 2020.
Trajanje
12 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
14.100,00 kn

Plan putovanja: Maroko

1. dan: putovanje Zagreb – Casablanca

Put u Maroko započinjemo sastankom putnika u zračnoj luci Zagreb u 6:30 h. Slijedi upoznavanje s vodičem naše agencije, te prijava za let AF5075 za Pariz (polazak zrakoplova u 09.00h, dolazak u Pariz u 11.05h), predaja prtljage, sigurnosne i granične kontrole.

U Parizu imamo 1:20h sat vremena, čekajući naš let za Casablancu, AF1596, na Air France (polet zrakoplova u 12.25h, a dolazak u Casablancu u 15.35h). Po dolasku u Casablancu, odlazimo u naš hotel, visokih 5*, u centru grada. Casablanca je ekonomsko središte kraljevstva.

Odlazimo u razgledavanje Ain Diaba, četvrti s prekrasnim šetnicama, bazenima i restoranima. Panoramski ćemo razgledati i džamiju Hassana II., najveću džamiju u Maroku i treću najveću na svijetu, koja stoji na rtu i gleda u Atlantski ocean, kojeg možemo vidjeti kroz stakleni pod. džamija je ponosna vlasnica i najvišeg minareta na svijetu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan: Casablanca – Rabat – Meknes – Fes

Doručak. Putovanje u Maroko nastavljamo vožnjom obalom prema Rabatu, glavnom gradu Maroka. Rabat je proglašen glavim gradom otkad je država dobila nezavisnost.

Uz stručno vodstvo, razgledati ćemo samo srce stare povijesne gradske jezgre, Hassanov toranj te Mauzolej Muhameda V. Prošetati ćemo se i očaravajućim Kasbah (utvrđeni grad) Oudaiasom, nekoć utvrđenim gradom u kojem se danas može primjetiti Andaluzijski štih. Nećete sigurno ostati ravnodušni kada vas očara veličanstvena kraljevska palača.

U popodnevnim satima, nastavljamo putovanje prema Meknesu. Šetnja, uz stručno vođenje, najpoznatijim atrakcijama grada, kao što su zlatna žitnica Heri Es-Souni i mauzolej Moulay Ismail.

Također ćemo prošetati i kroz vrata Bab el Khmisa kao i kroz stari centar grada. Polazak prema Fesu, vjerojatno najstarijem od kraljevskih gradova. Njegova fascinantna povijest obiluje ratovima, ubojstvima i političkim intrigama.

Fes danas igra važnu ulogu u marokanskoj trgovini, kulturi, religiji i politici, ali je također i sveučilišni centar. Stari i novi dio grada, spojeni su, ali potpuno različiti. Ukoliko se popenjete na toranj North Borj, vidjet ćete prekrasnu panorama starog grada, a i pogled odozgo će vam pomoći u snalaženju pri šetnji po očaravajućim ulicama. Odlazak u hotel 5*. Večera i noćenje.

3. dan: putovanje po Maroku: Fes

Doručak. Put po Maroku slijedi razgledavanjem Fesa. Fes ima mnogo džamija i vjerskih učilišta uključujući i Sveučilište Kaourine iz 9.st. koje ima arhitekturu i izgled kakav se može vidjeti i u Španjolskoj.

Vidjet ćemo prekrasne mozaike i radove u drvetu na Sveučilištu Bou Ananiya koje sačinjava grupa zgrada iz 14.st, te minaret. Posjetit ćemo i čuvenu Medinu u Fesu koja je jedna od najvećih na svijetu. Prepuna začina, trgovaca, štandova, tkanina, boja, okusa i mirisa, klaustrofobična, zagušljiva i veličanstvena medina, pružit će vam zasigurno jedinstveno iskustvo, koje sigurno nećete zaboraviti.

Naš vodič vodi nas dalje do Židovske četvrti, kraljevske palače, te konačno do vidikovca s kojeg se pruža zapanjujući pogled na medinu. Navečer nas čeka i sam vrhunac čarobnog dana, odlazak na večeru s lokalnom obitelji u srcu medine. Uživati ćemo u autohtonoj hrani, a o samoj atmosferi se ne prepričava, već ju se doživljava. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Fes – Midelt – Merzouga

Doručak. Odlazimo prema gorju Atlas. Cesta kojom se vozimo prolazi kroz prekrasne šume, a nije isključeno da ćemo ugledati i divlje majmune. Prolazimo i kroz prekrasno idilično selo Azrou, čije ime na lokalnom jeziku znači stijena.

Ovo je područje nezavisnih barbera koji su kraljevi Atlasa čija pravila i način života se još uvijek njeguju i žive daleko od gradske vreve. Berberi će nas upoznati sa svojim načinom života, tradicijom, glazbom, plesovima i religijom. Nakon što kroz prolaz Tizi N’Tairhemt, izađemo iz gorja, prolazimo kroz tjesnac du Ziz prema Er Rachidii i dolini Ziz, prepunoj palmi, idiličnih sela i farmi.

Prolazimo pored Erfouda, područja bogatog fosilnim ostacima, kroz prekrasno pustinjsko područje prema Merzougi. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: Maroko Jeep Safari – Druženje s obitelji Nomada – Jahanje deva:

Doručak. Dan započinjemo uzbudljivom vožnjom jeepovima po pustinjskim dinama. Stati ćemo na druženje s obitelji nomada koji će nas ugostiti u svom šatoru i opisati nam kako izgleda njihova svakodnevnica. Nastavljamo prema selu Khamlia gdje ćemo posjetiti Kuću glazbe i imati priliku uživo poslušati tradicionalnu izvedbu glazbe Gnawa.

Gnawi su nacionalna manjina Maroka, a došli su ovdje pobjegavši od afričkog ropstva. Ručak u selu. Poslijepodne rezervirano je za jahanje na devama. Od dine do dine, vidjeti ćemo prizore koji ostavljaju bez daha. Biti okružen beskonačnom pustinjom izrazito je umirujuće, a tako ugodno tišinu još niste iskusili.

Dolazimo u beduinski kamp, u šatore koji su smješteni između pješčanih dina gdje ćemo imati priliku pratiti jedinstveni zalazak sunca. Nakon što se smjestimo, uživati ćemo u tradicionalnoj večeri, plesu i glazbi oko logorske vatre. Noćenje u kampu.

6. dan: Merzouga – Tjesnac Toudgha – Dolina Dades – Skoura:

Danas se imate priliku probuditi ranije i uživati u izlasku sunca u pustinji među dinama Erg Chebbia. Nakon doručka, vožnja Jeepovima prema Merzougi te vožnja autobusom kroz idiličnu dolinu Toudgha, jednu od najzelenijih područja Maroka. Ovo je prekrasna, bujna oaza potpuno naseljena slikovitim berberskim selima.

Prošetati ćemo se kroz šume palmi i proći kroz poznati Toudgha tjesnac. Nastavljamo prema tzv. "tisuće Kasbi", gdje svako selo ima svoj jedinstveni karakter. Kako se približavamo dolini Dades, vidjet ćemo jedinstvene skulpture napravljene od blata i slame. Prekrasni pejzaži puni boja, sela i planina, beskrajna zelena polja prepuna različitih vrsta stabala, ono su što ovu dolinu čine jedinstvenom. Navečer odlazimo za Skouru. Smještaj u hotel. Večera.

7. dan: Skoura – Ouarzazate – Ait Benhdaou – Marrakech:

Nakon doručka, odlazak prema Ouarzazaten. Posjetit ćemo čuveni UNESCO spomenik Ait Benhaddoua koji je služio kao kulisa mnoštvu poznatih Holywoodskih filmova. Bila je jedna od najvažnijih tvrđava na ovom području i tu su trgovci kupovali melem, zlato, željezo i sol kada bi išli put Marrakecha.

Nakon što popijemo šalicu ukusnog čaja s obitelji barbera u selu, nastavljamo vožnju prema sjeveru. Kroz pustinju, penjemo se prema gorju Atlas sve do vrha Tizi n’ Tichka (2260m), koji zimi nerijetko bude prekriven snijegom. Nastavljamo putovanje prema Marrakechu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

8. dan: Marrakech

Doručak. Putovanje u Maroko nastavljamo istraživanjem grada koji je nekoć bio mjesto susreta Berbera s planinskih prostora i beduina s juga. Kao i mnogi sjevernoafrički gradovi, Marrakech se sastoji od modernog dijela grada (Gueliz) I starog dijela, medine.

Razgledavanje započinjemo pored džamije Koutoubia, najveće džamije u Marrakechu, poznate po svom minaretu koji je služio kao inspiracija za mnoge druge minarete, pa tako i za Hassanov toranj u Rabatu. Posjećujemo fascinantne grobove Saadian koji su tu još od 16.st iz doba Sultana Ahmeda al-Mansura. Zadnja postaja na našoj turi su palača i muzej Bahia, sagrađena kao impresivna mješavina marokanskog i islamskog stila. Završavamo na Djamaa el Fna gdje grad postaje labirint tržnica, palača i džamija.

Ovo je mjesto večernje zabave kako za lokalno stanovništvo tako i za turiste. Slobodno vrijeme za odmor, uživanje i kupovinu. Odlazak u obilazak vrtova Menara. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

9. dan: Marrakech – Essaouira:

Doručak. Napuštamo Marrakech i idemo zapadno prema Atlantskom oceanu. Naša destinacija je Essaouira, moderno ime za povijesni grad Mogador, prekrasni obalni ribarski gradić, prepun lijepih plaža. Vidjet ćemo tvrđavu, luku, židovsku četvrt i saznati sve o načinu izrade drvenih suvenira specifičnih za ovo područje. Slobodno vrijeme. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

10. dan: Marrakech – Casablanca:

Polazak prema Casablanci. Vožnja uz obalu te zaustavljanje u Safi, mjestu poznatom po izradi posuđa. Dolazak u Casablancu. Slobodno poslijepodne za individualne programe. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

11. dan: Casablanca – Zagreb:

Kraj putovanja u Maroko! Dolazak u zračnu luku i prijava na let za Pariz na liniji AF1497 (Air France) u 08:10 sati. Dolazak u Pariz predviđen je u 11:25 sati, nastavak leta prema Zagrebu u 12:30 sati na liniji AF5074 (Air France). Dolazak u Zagreb u 14:20..

Dodatne informacije

Viza

Nije potrebna.

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Cijena paketa je 490,00kn. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Cijene i uvjeti

Cijena puta u Maroko uključuje:

Prijevoz:

 • Povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Casablanca – Zagreb (Air France, presjedanje u Parizu) uz dozvoljenu prtljagu do 23 kg,
 • prijevoz turističkim autobusom/ima/jeepovima visoke klase na sve destinacije prema programu
 • Zrakoplovne pristojbe

Smještaj:

 • 2 noćenja na bazi 2 polupansiona u hotelu 5* u Casablanci: hotel 5* Park Suites Hotel
 • 2 noćenje na bazi 2 polupansiona u hotelu 5* u Fesu: hotel Riad Salam 5*
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u kampu u Merzougi: Riad Azawad
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u hotelu 5* u Erg Chebbi: Riad Azawad
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u hotelu 5* u Skouri: Hotel 5* Ksar Elkababa
 • 2 noćenja na bazi 2 polupansiona u hotelu 5* u Marrakechu: Hotel 5* Essadi
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u hotelu 5* u Essaouira: Hotel 5* Hotel Riad Mimouna

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Ulaznice:

 • Za sve lokalitete spomenute u programu

Ostalo:

 • Pratitelji putovanja iz Hrvatske, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, Vožnja Jeepovima po pustinji, jahanje na devama
 • Obroci (10 doručaka, sve večere i ručkovi)
 • Lokalni vodiči za Rabat, Meknes, Fes i Marrakech
 • osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.
Cijena putovanja u Maroko ne uključuje

Cijena putovanja u Maroko ne uključuje osobne troškove, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice, ručkovi

Mogućnost nadoplate:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 5.070,00 kn

 • Mogućnost veznog leta iz Splita i Dubrovnika – molimo raspitajte se u agenciji za mogućnost, raspoloživost i cijene veznog leta iz Splita i Dubrovnika. Molimo uzmite u obzir da je ovo samo mogućnost, a stvarna raspoloživost i cijena ovisi o popunjenosti zrakoplova Croatia Airlines.

Fakultativno:

 • Jahanje konja u Marrakechu

 • Vožnja quadovima
 • Satovi kuhanja u Marrakechu
 • Tradicionalna večera s predstavom
Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

FAQ

Savjeti za putno osiguranje

Za putovanje u Maroko, svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put.

Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravstveno osiguranje.

Osiguranje od rizika otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te ne možete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad. Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općih uvjeta agencije.Agencija vam nudi paket ova 3 osiguranje za 590,00 kn.

Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999