Putovanje u Maroko

Deluxe Boutique Program

Odredište
Maroko
Gradovi
Casablanca - Rabat - Meknes - Fes - Marrakech
Termin
20.10. - 31.10. 2020.
Trajanje
12 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
14.100,00 kn

Plan putovanja: Putovanje u Maroko

1. dan: putovanje Zagreb – Casablanca

U 6 sati i 30 minuta u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman (Zagreb) održat će se sastanak i upoznavanje putnika i vodiča Magellan agencije. Potom slijedi prijava za let AF 5075 za Pariz (polazak zrakoplova u 9 sati, dolazak u Pariz u 11 sati i 5 minuta), predaja prtljage, te sigurnosne i granične kontrole. Provjerite na stranicama zrakoplovne kompanije što možete ponijeti pod ručnu (carry on) prtljagu. Nakon stanke od 80 minuta na pariškom aerodromu, ukrcavamo se na let AF 1596 za Casablancu te polazimo u 12 sati i 25 minuta. U 15:35 sati predviđeno je slijetanje u Casablancu, najveći grad u Maroku. Po dolasku u Casablancu, odlazimo u naš hotel s 5* koji se nalazi u samom centru grada.

Casablanca je glavno ekonomsko i industrijsko središte Kraljevine Maroko. Arhitektura grada je kombinacija tradicionalnog marokanskog stila koji prevladava u starogradskoj četvrti (medina) i modernog stila u urbanim zonama. Razgledavanje započinjemo s četvrti Ain Diaba koja je satkana od dugog niza plaža Atlantskoga oceana. Taj dio grada vrvi prekrasnim šetnicama, trgovinama i restoranima.

Panoramski ćemo razgledati i džamiju Hassana II., najveću džamiju u Maroku te jednu od rijetkih u Maroku u koju smiju ući i oni koji nisu pripadnici Islama. Džamiju krasi i drugi najviši minaret na svijetu. Smještena je na samom rtu uz Atlantski ocean. Ocean se može vidjeti u većem dijelu džamije kroz stakleni pod.

Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan: Casablanca – Rabat – Meknes – Fes

Doručak. Putovanje nastavljamo vožnjom uz obalu prema Rabatu, glavnom gradu Maroka. Unatoč tome što nije glavno gospodarsko središte, Rabat je ključno političko središte te od samog proglašenja nezavisnosti 1956. nosi titulu glavnog grada.

Uz stručne vodiče razgledat ćemo srce povijesne gradske jezgre (Hassanov toranj i Mauzolej Muhameda V.). Prošetat ćemo i očaravajućim Kasbah des Oudaiasom, nekoć utvrđenim gradom u kojem se danas može primijetiti utjecaj španjolskog stila. Unutar tvrđave nalazi se mali plavi grad koji je satkan od uskih uličica i predivnih andaluzijskih vrtova. Nećete sigurno ostati ravnodušni ni kada ugledate veličanstvenu kraljevsku palaču.

U popodnevnim satima nastavljamo putovanje prema malo mirnijem gradu Meknesu koji je nekoć bio  prijestolnica Maroka i jedan je od četiri „kraljevska grada“ Maroka uz Fes, Marakeš i Rabat. Uz stručno vođenje prošetat ćemo najpoznatijim atrakcijama grada, zlatnom žitnicom Heri Es-Souani i mauzolejom Moulaya Ismaila koji je Mekensu i dao titulu glavnog grada. Nakon toga prolazimo kroz vrata Bab El Khemis iz 17. st. da bismo razgledali Stari grada (medinu) pod UNESCO-vom zaštitu.

Slijedi polazak prema Fesu, najstarijem od kraljevskih gradova Maroka. Stari grad Fesa je jedna od najbolje očuvanih medina arapsko-muslimanskog svijeta. Poznat je širom svijeta kao središte tradicionalnih umjetnika i zanatlija te je autentičan predstavnik marokanske kulture. Grad se dijeli na stari dio Fes el-Bali i novi Ville Nouvelle koji se osim po arhitekturi razlikuju i po etničkim skupinama. Ako se popnete na toranj Borj Nord, vidjet ćete prekrasnu panorama starog grada. Pogled odozgo će vam pomoći u snalaženju pri šetnji očaravajućim ulicama. Odlazak u hotel s 5*. Večera i noćenje.

3. dan: putovanje po Maroku: Fes

Doručak. Nastavljamo s razotkrivanjem ljepota Fesa. Najpoznatija građevina Fesa je džamija Quaraouiyine koja ujedno sadržava i impresivno sveučilište Al Quaraouiyine.  Al Quaraouiyine slovi za najstarije sveučilište na svijetu koje je i dalje u funkciji. Promotrit ćemo vanjski dio obje građevine jer ulaz u njih za nemuslimane nije moguć. Međutim, u staru knjižnicu, koja čuva Kuran iz 9.st., ulaz je slobodan za sve. Vidjet ćemo prekrasne mozaike i radove u drvetu na teološkom fakultetu Bou Inania koje sačinjava skupina zgrada iz 14.st. i minaret.

Posjetit ćemo i čuvenu medinu u Fesu koja je jedna od najvećih na svijetu. Šetajući kroz uske ulice medine nailazit ćete na male trgovinice u kojima kovači, trgovci, zanatlije i umjetnici vješto rade na svojim proizvodima. U predahu od upijanja raznih boja, vrsta tkanina, umjetnina i posuđa možete se okrijepiti tradicionalnim jelima koje ćete susresti na svakom uglu. Opojni mirisi tradicionalnih začina nadražit će vam nepca dok će raznobojne svaštarije zadovoljiti svakog potrošača. Naš vodič vodi vas dalje do Židovske četvrti, kraljevske palače, i vidikovca s kojeg se pruža zapanjujući pogled na medinu. Vrhunac čarobnog dana bit će večera s lokalnom obitelji u srcu medine. Uživat ćemo u autohtonoj hrani, glazbi i ugodnom društvu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Fes – Midelt – Merzouga

Doručak. Odlazimo prema gorju Atlas. Atlas zauzima 2500 km teritorija Maroka, Alžira i Tunisa. Mnogi ga nazivaju mineralnim rajem, a sa svojim kanjonima, vodopadima, prostranstvima i vegetacijom mogao bi se nazvati i rajem na Zemlji. Cesta kojom se vozimo prolazi kroz prekrasne šume koje su dom i divljim majmunima. Stoga se nemojte iznenaditi ako ih na svom putu susretnemo. Prolazimo i kroz prekrasno idilično selo Azrou, čije ime na lokalnom jeziku znači stijena.

Ovo je područje Berbera (lokalno stanovništvo) koji su nastanili područje oko Atlasa. Berberi će nas upoznati sa svojim načinom života, tradicijom, glazbom, plesom i vjerom. Nakon što kroz prolaz Tizi n’Tichka izađemo iz gorja, prolazimo kroz tjesnac du Ziz prema Er Errachidia i dolini Ziz, prepunoj palmi, idiličnih sela i farmi.

Prolazimo pored grada Erfoud koji je bogat fosilnim ostacima te kroz prekrasno pustinjsko područje nastavljamo prema našoj destinaciji Merzouga. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: Maroko Jeep Safari – Druženje s obitelji Nomada – Jahanje deva:

Doručak. Dan započinjemo uzbudljivom vožnjom džipovima po pustinjskim dinama. Zaustavljamo se na druženje s obitelji nomada koji će nas ugostiti u svom šatoru te nam opisati kako izgleda njihova svakodnevica. Nastavljamo prema selu Khamlia gdje ćemo posjetiti Kuću glazbe i imati priliku uživo poslušati tradicionalnu izvedbu glazbe Gnawa. Gnawa glazba postala je sinonim za slobodu i nostalgiju za domovinom. Gnawi su nacionalna manjina Maroka koji su nastanili ove prostore pobjegavši od afričkog ropstva.

Nakon kulturne poslastice, objedovat ćemo u selu Khamlia - novi dom naroda Gnawa. Poslijepodne je rezervirano za jahanje na devama. Biti okružen Saharom izrazito je umirujuće. Tako ugodno tišinu još niste doživjeli. Smještamo se u beduinski kamp, odnosno u šatore koji se nalaze između dina. Nakon što se smjestimo, uživat ćemo u zalasku sunca, tradicionalnoj večeri, plesu i glazbi oko logorske vatre. Noćenje u kampu.

6. dan: Merzouga – Tjesnac Toudgha – Dolina Dades – Skoura:

Možete se probuditi ranije i uživati u izlasku sunca u pustinji među dinama Erg Chebbia. Nakon doručka slijedi vožnja Jeepovima prema Merzougi te vožnja autobusom kroz idiličnu dolinu rijeke Todra, jednu od najzelenijih područja Maroka. Ovo je prekrasna, bujna oaza naseljena slikovitim berberskim selima.

Prošetat ćemo kroz šume palmi i proći kroz poznati Todra Gorge tjesnac. Nastavljamo putem Thousand Kasbah gdje svako mjesto ima svoju posebnu draž. Kako se približavamo dolini rijeke Dades, vidjet ćemo jedinstvene skulpture napravljene od blata i slame.

Beskrajna zelena polja, bogata šumska vegetacija, ponosne planine te mala selca čine pejzaž uz dolinu rijeke Dades uistinu jedinstvenim. Obzor žarkih boja koje se spajaju s nebeskim plavetnilom bajkovit je prizor. Navečer odlazimo za Skouru. Smještaj u hotel. Večera.

7. dan: Skoura – Ouarzazate – Ait Benhdaou – Marrakech:

Nakon doručka slijedi odlazak prema regiji Ouarzazate. Tamo nas čekaju pustinjske staze koje su koristile drevne karavane nomada, prekrasna oaza Fint te stari filmski setovi. Posjetit ćemo čuveni UNESCO spomenik Ait Ben Haddou koji je služio kao kulisa mnoštvu Holywoodskih filmova kao i seriji Game of thrones.  Ait Ben Haddou je jedna od najvažnijih tvrđava na ovom području te su tu nekoć trgovci na svome putu prema Marrakecha kupovali zlato, željezo i sol.

Nakon što popijemo šalicu ukusnog čaja s obitelji barbera u selu, nastavljamo vožnju prema sjeveru. Kroz pustinju penjemo se prema gorju Atlas sve do vrha Tizi n’ Tichka (2260 m) koji zimi nerijetko bude prekriven snježnim prekrivačem. Nastavljamo putovanje prema Marrakechu. Po dolasku smjestit ćemo se u hotel nakon čega slijedi slobodno vrijeme. Potom večera pa noćenje.

8. dan: Marrakech

Nakon lijepog obilaska velikih gradova uz sami Atlantski ocean i posjet kontinentalnom dijelu Maroka, budimo se u popularnom Marrakeshu. Egzotični grad gdje se ujedinjavaju kulture iz Europe, Afrike i Bliskog Istoga. Nakon doručka započinjemo istraživanje grada koji je nekoć bio mjesto sastanka Berbera s planinskih prostora i beduina s juga. Kao i mnogi sjevernoafrički gradovi Marrakesh se sastoji od modernog dijela grada (Gueliz) i starog dijela (medine).

Razgledavanje ove stare carske prijestolnice počinjemo s džamijom Koutoubia, najveća džamije u Marrakeshu, prekasni primjer islamske arhitekture. Posjećujemo fascinantne grobove Saadian koji su to još od 16.st iz doba Sultana Ahmeda al-Mansoura. Zadnja postaja na našoj turi je posjet palači Bahia, impresivna mješavina marokanskog i islamskog stila te istoimenom muzeju. Potom stižemo na Djemaa el Fna, mjesto gdje grad postaje labirint isprepleten tržnicama, palačama i džamijama. Ovo je mjesto večernje zabave kako za lokalno stanovništvo tako i za turiste. Mnoštvo glazbenika, akrobata i umjetnika okupi se svaku večer na ulicama Djemaa el Fna gdje vješto zabavljaju ljude iz cijeloga svijeta do kasnih večernjih sati. Slijedi slobodno vrijeme za odmor, uživanje i kupovinu. Potom obilazak vrtova Menara. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Marrakesh je grad koji od davnina ima jaku struju zanatlija i obrtničkih zanimanja koja je zbog utjecaja suvremenih umjetnosti i dizajnerske scene i dan danas prisutna.

9. dan: Marrakech – Essaouira:

Doručak. Napuštamo Marrakech i idemo zapadno ka oceanu. Naša destinacija je Essaouira ili povijesni grad Mogador. Prekrasni obalni ribarski gradić  prepun je prelijepih plaža. Vidjet ćemo tvrđavu, luku, židovsku četvrt i saznati sve o načinu izrade drvenih suvenira specifičnih za ovo područje. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

10. dan: Essaouira – Casablanca:

Polazak prema Casablanci. Vožnja uz obalu uz zaustavljanje u Safi, mjestu poznatom po izradi posuđa. Dolazak u Casablancu. Slobodno poslijepodne za individualne programe. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

11. dan: Casablanca – Zagreb:

Kraj putovanja u Maroko! Dolazak u zračnu luku i prijava na let za Pariz AF 1497 u 08 sati i 10 minuta. Dolazak u Pariz predviđen je u 11 sati i 25 minuta, nastavak leta prema Zagrebu u 12:30 sati AF 5074 (Air France). Dolazak u Zagreb u 14 sati 20 minuta.

Dodatne informacije

Viza

Nije potrebna.

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Cijena paketa je 490,00kn. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Cijene i uvjeti

Cijena puta u Maroko uključuje:

Prijevoz:

 • Povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Casablanca – Zagreb (Air France, presjedanje u Parizu) uz dozvoljenu prtljagu do 23 kg,
 • prijevoz turističkim autobusom/ima/jeepovima visoke klase na sve destinacije prema programu
 • Zrakoplovne pristojbe

Smještaj:

 • 2 noćenja na bazi 2 polupansiona u hotelu 5* u Casablanci: hotel 5* Park Suites Hotel
 • 2 noćenje na bazi 2 polupansiona u hotelu 5* u Fesu: hotel Riad Salam 5*
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u kampu u Merzougi: Riad Azawad
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u hotelu 5* u Erg Chebbi: Riad Azawad
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u hotelu 5* u Skouri: Hotel 5* Ksar Elkababa
 • 2 noćenja na bazi 2 polupansiona u hotelu 5* u Marrakechu: Hotel 5* Essadi
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u hotelu 5* u Essaouira: Hotel 5* Hotel Riad Mimouna

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Ulaznice:

 • Za sve lokalitete spomenute u programu

Ostalo:

 • Pratitelji putovanja iz Hrvatske, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, Vožnja Jeepovima po pustinji, jahanje na devama
 • Obroci (10 doručaka, sve večere i ručkovi)
 • Lokalni vodiči za Rabat, Meknes, Fes i Marrakech
 • osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.
Cijena putovanja u Maroko ne uključuje

Cijena putovanja u Maroko ne uključuje osobne troškove, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice, ručkovi

Mogućnost nadoplate:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 5.070,00 kn

 • Mogućnost veznog leta iz Splita i Dubrovnika – molimo raspitajte se u agenciji za mogućnost, raspoloživost i cijene veznog leta iz Splita i Dubrovnika. Molimo uzmite u obzir da je ovo samo mogućnost, a stvarna raspoloživost i cijena ovisi o popunjenosti zrakoplova Croatia Airlines.

Fakultativno:

 • Jahanje konja u Marrakechu

 • Vožnja quadovima
 • Satovi kuhanja u Marrakechu
 • Tradicionalna večera s predstavom
Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

FAQ

Savjeti za putno osiguranje

Za putovanje u Maroko, svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put.

Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravstveno osiguranje.

Osiguranje od rizika otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te ne možete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad. Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općih uvjeta agencije.Agencija vam nudi paket ova 3 osiguranje za 590,00 kn.

Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999