Meksiko

Avionom iz Zagreba

Odredište
Mexico
Gradovi
Zagreb - Frankfurt - Ciudad de Mexico - Teotihuacan - San Miguel Allende - Guadalajara - Merida - Cancun
Termin
16.10. - 25.10. 2020.
Trajanje
10 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
22.000,00 kn

Plan putovanja: Meksiko

1. dan: Zagreb – Frankfurt/Pariz – Ciudad de México

Put u Meksiko započinjemo sastankom putnika i vodiča u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman (Zagreb). Slijedi prijava za let, predaja prtljage, sigurnosne i granične kontrole. Po dolasku u Ciudad de México, odlazimo u naš hotel s 4*. Noćenje.

2. dan: City Tour – Basilica de Guadalupe – Xochimilco

Doručak. Današnji dan iskoristit ćemo za upoznavanje veličanstvenog Ciudad de Méxica. Grad je sagrađen na ruševinama Tenochtitlána, glavnog grad carstva Asteka. Tijekom vladavine španjolskih konkvistadora, koji su i razrušili Tenochtitlán, grad je služio kao glavni grad Nove Španjolske. Tijekom 20. stoljeća broj stanovnika se poprilično povećao, te je danas Ciudad de México najveći grad u Sjevernoj Americi i jedan od najvećih gradova na svijetu. Razgledavanje grada započinjemo s bazilikom Gospe Guadalupske, zaštitnice Meksika, u kojoj se nalazi ikona Gospinog ukazanja. Bazilika je važno hodočasničko odredište za Meksikance i katolike iz cijelog svijeta. Slijedi razgledavanje Nacionalne palaču s muralima meksičkog slikara Diega Rivera. Murali prikazuju čitavu povijest Meksika i slikovito prikazuju način života Azteka. Nacionalna palača također je dom Ureda predsjednika Meksika i Savezne riznice. Nakon razgledavanja centra, slijedi odlazak prema južnom dijelu grada, području Xochimilco poznato po svojim kanalima između kojih se nalaze umjetni otoci (chinampas) na kojima su starosjedioci uzgajali hranu. Mnogi lokalci provode ovdje svoje slobodno vrijeme i uživaju s obitelji i prijateljima. Kanali se protežu na ukupno 180 km, a ostatak su nekada kompleksnog sustava Astečkih jezera i kanala koji su se protezali Meksičkom dolinom. Po dolasku slijedi vožnja brodićima i tradicionalni meksički ručak na brodu. Povratak u naš hotel. Noćenje.

3. dan: Teotihuacan – San Miguel Allende

Doručak. Odjava iz hotela. Naša sljedeća destinacija je sjajno arheološko nalazište Teotihuacan, udaljen 50 km od Ciudad de Méxica. Teotihuacán je bio najveći drevni grad u Meksiku i glavni grad velikog, ali slabo poznatog, carstva koje je vjerovatno bilo prva američka velesila. Na ovom arheološkom nalazištu vidjet ćemo piramidu Sunca (Pirámide del Sol), treću najveću na svijetu, i piramidu Mjeseca (Pirámide de la Luna). Isto tako posjetit ćemo ostatke hramova i prošetati Avenijom smrti. Slijedi ručak u restoranu. Nakon ručka putujemo prema San Miguel Allende. Dolazak u naš hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: San Miguel Allende – Atotonilco – Dolores Hidalgo – Guanajuato

Nakon doručaka slijedi razgledavanje grada San Miguel de Allende. Svojom raskošnom kolonijalnom arhitekturom, očaravajućim kamenim uličicama i meksičkog baroknog stila San Miguel de Allende oduševljava mnoge, a od 2008. spada pod Svjetskom baštinom UNESCO-a. Dio naziv grada “de Allende” nadodan je u čast Ignaciju Allendeu, jedan od pokretača rata za neovisnost, koji je i rođen tu. Nakon razgledavanja središta grada, slijedi polazak prema svetištu Atotonilco. Poznata kao Meksička Sikstinska kapela, ova važna crkva u zaseoku Atotonilco, definirana je povezanošću s borbom za neovisnost, što ju je učinilo važnom ikonom za Meksikance.  Svetište se sastoji od velike barokne crkve i nekoliko manjih kapela. Unutrašnjost je ukrašena uljanim slikama Juan Rodríguez Juáreza i freskama Miguel Antonio Martínez de Pocasangrea, što ujedno predstavlja vrhunac meksičkog baroka. Svetište je poznata destinacija za mnoge hodočasnike, naročito uoči Uskrsa.

Slijedi kratko zaustavljanje u Dolores Hidalgo, mjestu gdje je započeo meksički pokret za neovisnost. Dolores Hidalgo je simpatičan grad s lijepom hortikulturom, opuštenim ambijentom i važnom poviješću. Slijedi polazak za Guanajuato. Smještaj u naš hotel. Večera. Noćenje.

5. dan: City tour: Guadalajara

Nakon doručka slijedi obilazak grada Guanajuato, glavni grada istoimene meksičke savezne države Guanajuato. Ovaj šarmantan grad, smješten u zelenoj dolini visoravni središnjeg Meksika, vrvi raznobojnim kućama i tunelima koji povezuju različite četvrti omogućujući vozačima i pješacima da brže i jednostavnije prođu kroz grad. Guanajuato je izvanredan primjer graditeljske cjeline koju je oblikovala rudarska djelatnost, koja je svoj vrhunac doživjela za vrijeme Španjolske vladavine.

Prvo odlazimo prema vidikovcu Monumento al Pipila Guanajuato, odakle puca predivan pogled na grad Guanajuato. Razgledat ćemo centar grada i posjetiti Muzej mumija. Nakon razgledavanja putujemo prema Guadalajari, glavnome gradu meksičke pokrajine Jalisco i drugom po veličini gradu u Meksiku. U ovoj pokrajini svoje korijene vuku mnogi simboli Meksika poput mariachi glazbe, šešira sombrero, meksičkog plesa i charreada (rodeo). Nakon kratkog odmora u hotelu, odlazimo na tipičnu meksičku večeru gdje ćemo uživati u hrani uz veselu atmosferu koju će začiniti Mariachi. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: City tour: Guadalajara – Tequila tour – Tlaquepaque

Doručak. Slijedi odlazak u grada Santiago de Tequila koji je poznat kao grad tekile i Mariachija. Razgledavanje započinjemo odlaskom u centar grada koji obiluje predivnim avenijama, parkovima, spomenicima i opuštenoj atmosferi. Centar grada je poznat po tradicionalnoj arhitekturi koja je građena u španjolskom kolonijalnom stilu. Tu se ističe neoklasicistička katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije s neogotičkim tornjevima. Nakon obilaska grada, slijedi polazak u posjet Tequilerii. Mjesto gdje ćemo naučiti sve tajne jednog od najpoznatijih alkoholnih pića na svijetu, Tekili. Ručak u sklopu programa. Slijedi kratka vožnja prema malom gradiću Tlaquepaque. Slobodno vrijeme za šetnju gradskim uličicama prekrivenim predivnim mramorom. Tlaquepaque privlači svojim kamenim ulicama i kućama pastelnih boja gdje žive zanatlije i u svojim radionicama prodaju skulpture, izrezbarena drva, namještaj, nakit, kožne predmete i keramiku. U dogovoreno vrijeme povratak u naš hotel. Večera. Noćenje.

7. dan: Guadalajara – Merida

Nakon doručka imamo organizirani transfer prema zračnoj luci. Sljedeća destinacija je Merida, kulturna prijestolnica poluotoka Yucatán. Mérida je kozmopolitanski grad s kolonijalnom arhitekturom i bogatom kulturnom baštinom. Sadašnji glavni trg osnovan je u srcu drevnog grada, omeđen katedralom Casa de Montejo i Palacio de Gobierno. Grad karakterizira tropska klima, karipska atmosfera i učestala kulturna događanja. Dolazak u naš hotel, nakon čega slijedi obilazak centra grada. Večera u tradicionalnom yucatánskom restoranu. Merida je gastronomski raj koja u svojoj ponudi ima egzotično voće i povrće vrijedno degustiranja. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan: Merida – Kabah – Uxmal – Merida

Nakon doručka nastavljamo put prema arheološkom lokalitetu Uxmal. Mnogi putnici žele doći do dobro očuvanih arheoloških nalazišta Maya, a jedan od tih je Uxmal. Razgledavanje nekih od najljepših i najmističnijih ostataka plemena Maya, Piramide del Adivino, Palacio del Gobernador, Cuadrangulo de las Monjas te Gran Piramide. Uxmal područje broj 15 znamenitosti drevne civilizacije. Nastavljamo naše putovanje prema Kabahu. Otići ćemo u posjet Palači maski. Pročelje palače nevjerojatan je prizor prekriven gotovo 300 maskama Chaaka, mayanskog Boga kiše. Slijedi odlazak na jednu od najstarijih hacijendi u Meksiku, Hacienda San Pedro Ochil. Razgledavanje hacijende i ručak. Povratak u Meridu, slobodno vrijeme te večera. Noćenje.

9. dan: Merida – Chichen Itza – Hacienda Selva Maya – Cancun

Nakon doručka odlazimo do Chichén Itzá, drevnog grada Maya, nekadašnjeg glavnog grada mayanskog plemena na poluotoku Yucatan. Chichén Itzá, jedna je od najimpresivnijih i najposjećenijih ruševina Meksika, naročito nakon proglašenja novim svjetskim čudom. Slijedi razgledavanje znamenitosti, piramida El Castillo koja je posvećena mayanskom bogu Kukulkanu , Veliko nogometno dvorište, Sveti zdenca, Ratnički hram i astronomski opservatoriji. Osim nekoliko manjih prolaza, penjanje na građevine nije dopušteno. Sama šetnja pruža fascinantan uvid u jedan od najvećih gradova drevne civilizacije. Slijedi odlazak u restoran Hacienda Selva Maya gdje ćemo imati ručak. Nakon lokalnog ručka slijedi obilazak cenote (jame) koje su Mayama služile kao rezervoari pitke vode. Tu se možete i okupati. U dogovoreno vrijeme polazak prema Zračnoj luci Cancun. Prijava na let za Zagreb.

10. dan: Zagreb

Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima.

Cijene i uvjeti

U CIJENU JE UKLJUČENO
 • Povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Ciudad de México – Zagreb uz dozvoljenu prtljagu do 23 kg,
 • prijevoz turističkim autobusom/ima visoke klase na sve destinacije prema programu
 • zrakoplovna karta na relaciji Guadalajara - Merida
 • zrakoplovne pristojbe


 • 2 noćenja na bazi 2 polupansiona u hotelu 4* u Ciudad de México:
 • hotel 4* Royal Reforma, , i slično
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona u hotelu 4* u San Miguel Allende:
 • hotel Rancho Atascadero 4* i slično
 • 1 noćenje na bazi 1 polupansiona hotelu 4* u Guanajuato:
 • Hotel 4* Mision Guanajuato i slično
 • 2 noćenja na bazi polupansiona u hotelu 4* u Guadalajara:
 • hotel 4* Morales i slično
 • 2 noćenja na bazi polupansiona u hotelu 4* u Meridi:
 • hotel 4* Caribe i slično


Ulaznice:

 • Za sve lokalitete spomenute u programu


Dodatni obroci

 • Svi obroci navedeni u programu


Ostalo: 

 • Pratitelji putovanja iz Hrvatske, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, viza za Jordan, Vožnja Jeepovima po pustinji, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane  i PDV.
U CIJENU NIJE UKLJUČENO
 • osobni troškovi, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice, ručkovi
 • Mogućnost veznog leta iz Splita i Dubrovnika – molimo raspitajte se u agenciji za mogućnost, raspoloživost i cijene veznog leta iz Splita i Dubrovnika. Molimo uzmite u obzir da je ovo samo mogućnost, a stvarna raspoloživost i cijena ovisi opopunjenosti zrakoplova Croatia Airlines.
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

 

 


 

FAQ

OSIGURANJE
 • svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put.Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravstveno osiguranje. Osiguranje od rizika otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te ne možete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad. Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općih uvjeta agencije. Agencija vam nudi paket ova 3 osiguranje, cijena na upit. Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje,osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.


Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999