Kina

Avionom iz Zagreba

Odredište
Kina
Termin
08.10. - 17.10. 2020.
Trajanje
10 dana

Plan putovanja: Kina

1. dan: Zagreb – Istanbul/Doha

Putovanje u Kinu započinjemo sastankom putnika i vodiča u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman (Zagreb). Slijedi prijava za let, predaja prtljage, sigurnosne i granične kontrole.

2. dan: Istanbul/Doha – Peking

Po dolasku u Peking (Beijing) slijedi obavljanje birokratskih formalnosti (viza i carina) i organizirani prijevoz prema hotelu. Peking je glavni grad Narodne Republike Kine i drugi po veličini kineski grad. Peking je mikro upravljani velegrad koji vješto kombinira tradiciju s modernom. Dok nastoji oplemeniti i sačuvati narativ svoje burne prošlosti i dalje se razvija i okreće prema budućnosti. Ovaj grad prekriven planinama kojeg krasi veličanstveni Kineski zid ima mnoštvo šarmantnih ulica, prelijepih butik hotela, skrovitih barova te izvanrednu i raznoliku gastronomsku ponudu. Peking krije mnoštvo spektakularnih znamenitosti, a mnoge od njih su pod UNESCO-vom svjetskom baštinom. Prva znamenitost koju ćemo mi posjetiti je najveći trg na svijetu i prepoznatljiv simbol Kine, Tiananmen ili u prijevodu Trg nebeskog mira, koji zauzima 40 hektara površine. Potom slijedi razgledavanje Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9000 soba, okružene sa 3.5 km visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima. Zabranjeni grad je najveća i najbolje očuvana zbirka starih zgrada. Stoljećima je bio obavijen velom tajni i u njega nije mogao kročiti običan puk. Posljednji car koji je ovdje boravio bio je car Qing, do 1911. godine. Odlazimo u naš hotel s 4 *. Noćenje.

3. dan: Peking – Datong

Doručak. Odlazak na izlet na Kineski zid, najveća građevina na svijetu koja je od 2007. godine svrstana među sedam novih svjetskih čuda. Kineski zid se prostire na 21 196 km nad planinama, šumama i pustinjom. Bilo je potrebno dva tisućljeća da se sagradi i gradilo ga je više dinastija. Na putu do Kineskog zida zaustavljamo se radi fotografiranja kod Ptičjeg gnijezda (Pekinški nacionalni stadion) i Vodene Kocke (Nacionalni centar za vodene sportove), građevine napravljene za Olimpijske igre 2008. godine. Zatim slijedi odlazak u tvornicu predmeta od žada. Kinezi smatraju da je žad bitan za sreću, stoga gotovo svaka obitelj posjeduje neki predmet napravljen od žada. Slijedi odlazak u posjet tvornici svile gdje ćemo imati priliku promatrati cijeli proces izrade svile, od kukuljice dudovog svilca. Svila potječe iz Kine i bila je važna trgovačka roba koja se izvozila. Slijedi transfer do željezničkog kolodvora, potom ukrcaj na noćni vlak za Datong. Ugodna noćna vožnja vlakom kroz Kinu.

4. dan: Datong

U jutarnjim satima četvrtog dana putovanja po Kini dolazimo u Datong gdje ćemo doručkovati u lokalnom restoranu. Datong, nekoć drevna prijestolnica, danas je fascinantan i šarmantan grad. Slijedi posjet visećem hramu koji se nalazu u pećinama Yungang. Na visini od 50 metara u pećinama se nalazi 51 000 budističkih kipova. Špilje Yungang, ukupno 252 špilja, izvrstan su i najveći primjer budističke špiljske umjetnosti u Kini. Špilje Yungang, nastale u 5. stoljeću, jedno su od najistaknutijih budističkih bogatstava Kine. Slijedi odlazak u hotel s 4*. Noćenje.

5. dan: Datong – Taiyuan – Xi'an

Nakon doručka slijedi odlazak prema Taiyuan željezničkom kolodvoru. Ukrcaj na super brzi vlak (bullet speed train) za Xi'an. Xi’an, nekoć drevni i slavni grad, dom careva, pjesnika, redovnika i trgovaca, i danas vrvi zanimljivostima i ljudima. Po dolasku u Xi'an slijedi odlazak u hotel s 4*. Kratki odmor. Nakon odmora posjetit ćemo pagodu (građevine od kamena ili drva, najčešće su to budistički hramovi) Male Divlje Guske i prošetati zidinama grada iz doba dinastije Ming, izgrađene 1370. godine. Ove zidine visine 12 metara tvore pravokutnik s obodom od 14 km. Xi'an je jedan od rijetkih gradova u Kini koji se može pohvaliti očuvanim starim gradskim zidinama.

6. dan: Xi'an

Doručak. Slijedi odlazak do čuvenih Terracotta vojnika mauzoleja cara Qin Shi Huang Di gdje 6000 glinenih kipova ratnika i konja u prirodnoj veličini više od dva tisućljeća čuva vječni mir tajanstvenog cara. Terracotta vojska (Army of Terracotta Warriors) je jedno od najpoznatijih arheoloških otkrića na svijetu. Slijedi odlazak u muslimansku četvrt koja se nalazi u samom centru grada i popularna je zbog specifične atmosfere, velikog broja posjetilaca i drugačije ponude hrane u odnosu na sveprisutnu kinesku hranu. Ova živahna četvrt je sjajno mjesto za lutanje uličicama s bogatom poviješću, punim štandovima hrane, slastica i ostalih specijaliteta. Noćenje.


7. dan: Xi'an – Shanghai

Sedmi dan putovanja u Kini nakon doručka nastavljamo putovanjem za Shanghai. Putujemo sa super brzim vlakom (bullet speed train). Po dolasku u Shanghai idemo do našeg hotela. Noćenje. Shanghai je grad koji je satkan od građevina iz 1920-tih u art deco stilu, katedrala, židovskih sinagoga, budističkih hramova i futurističkih nebodera. Raznovrsna arhitektonska baština Shanghaia je poput nijednog drugog grada na zemlji. Ovaj grad vrvi izvrsnim restoranima, luksuznim trgovinama, funky vintage dućanima, genijalnim noćnim životom, ali i bogatom kulturnom scenom.

8. dan: Shanghai

Nakon doručka idemo razgledavati čuveni hrama Bude od žada. Ovaj hram s dva divovska Budina kipa je ujedno najznačajniji hram u gradu i jedan od rijetkih aktivnih budističkih manastira u Shanghaiu. Odlazak do promenade Bund, smještena uz obalu rijeke Huangpu i okružena modernim i kolonijalnim građevinama, koja predstavlja shanghaiski Wall Street. U Bundu ćemo vidjeti lijepu zgradu Bank of China pa nastavljamo užurbanom ulicom Nanjing koja obiluje mnoštvom trgovina i restorana. Prve robne kuće u Kini otvorene su u ulici Nanjing 1920-ih. Ova svjetlucava šuma neona noću je jedna od najpoznatijih i najnapućenijih ulica u Kini. Slijedi slobodno vrijeme za razgledavanje i kupnju. Zajednički posjet poznatom Šangajskom muzeju. Muzej prikazuje tisućljeća kineske povijesti. U njemu se nalazi jedna od najimpresivnijih zbirki u zemlji koja sadrži: drevne kineske skulpture, slike, izvrsne keramičke predmete, pečate, žad, Ming i Qing namještaj, kovanice, etno nošnju, itd. Sama zgrada dizajnirana je tako da podsjeća na oblik drevne kineske posude za kuhanje (dǐng). Poslije vas vodimo do prekrasnog kvarta French Concession koji obiluje kućicama u europskom stilu i poznatim europskim restoranima i kafićima. Slijedi odlazak do Shanghai Towera koji je sa svojih vrtoglavih 632 m drugi najviši toranj na svijetu i najviši toranj Azije. Popnite se super brzim liftom koji u samo jednoj sekundi prođe 18 katova. Na vrhu tornja očekuje vas vidikovac s nezaboravnim pogledom na Shanghai. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: Shanghai – Doha/Istanbul

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela. U dogovoreno vrijeme idemo autobusom do Zračne luke Shanghai. Prijava na let i povratak iz Kine za Zagreb.

10. dan: Zagreb

Dolazak iz Kine u Zagreb u jutarnjim satima.

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno:

Prijevoz: 

zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Peking i Shanghai – Zagreb uz dozvoljenu prtljagu do 23 kg,

prijevoz turističkim autobusom/ima visoke klase na sve destinacije prema programu

Noćna vožnja ekonomskom klasom na relaciji Peking – Datong

Karta za brzi vlak na relacijama: Taiyuan – Xi'an, Xi'an – Shanghai

zrakoplovne pristojbe

Smještaj:

1 noćenja u hotelu 4* u Pekingu:

  • hotel 4* Beijing 5L, , i slično

1 noćenje u hotelu 4* u Datongu:

  • hotel Datong 4* i slično

2 noćenja u hotelu u Xi'an:

  • Hotel 4* Xi’an Titan Central Park i slično

2 noćenja u hotelu 4* u Shanghaiu:

  • hotel 4* Shanghai Regal Jinfeng i slično
  •  

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj.

Ulaznice:

Za sve lokalitete spomenute u programu

Dodatni obroci

Svi obroci navedeni u programu

Ostalo: 

Pratitelji putovanja iz Hrvatske, lokalnog vodiča na engleskom jeziku,

osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

U cijenu nije uključeno:

osobni troškovi, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice.

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999