Sveta Zemlja

Hodočašće u Svetu zemlju

Odredište
Izrael
Gradovi
Tel Aviv - Ein Kerem - Nazaret - Kana Galilejska - Kafarnaum - Jeruzalem - Emaus - Jafa
Termin
12.10. - 19.10. 2021.
09.11. - 16.11. 2021.
Trajanje
8 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
8.690,00 kn

Kratki opis

Putovanje u Izrael – hodočašće u Svetu Zemlju

Otputujte s nama u Izreal, hodočastite u Svetu Zemlju i otkrijte čari Jeruzalema, posjetite Betlehem i Baziliku Kristovog rođenja, Kanu Galilejsku – mjesto gdje je Isus izveo svoje prvo čudo pretvarajući vodu u vino.

Plan putovanja: Sveta Zemlja

1. dan Zagreb – Tel Aviv

Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. Po dolasku u Tel Aviv, odlazimo u naš hotel 3*. Vožnja traje cca 1 i pol sat, a dolazak očekujemo u kasnim noćnim satima. Noćenje.


2. dan Rođenje Gospodinovo – Ein Kerem – Betlehem

Doručak. 30 minuta vožnje, i dolazimo u pitoreskno mjesto – Ein Kerem, gdje se nalazi crkva rođenja Ivana Krstitelja, kao i crkva pohoda Marije Elizabeti – mjesto gdje su se dvije žene u iščekivanju, Gospa i njezina rodica Elizabeta susrele, i gdje se dogodio Magnificat – „Veličam“. Odlazimo u Betlehem. Posjetit ćemo pastirska polja, a nakon toga odlazimo u Baziliku Kristovog rođenja. Posjetit ćemo špilju gdje je se Krist rodio, a otići ćemo i u obližnju špilju svetog Jeronima. Naš posjet Betlehemu će se zaključiti sa svetom misom, tamo gdje je sve počelo – u crkvi gdje se nalazi špilja gdje se Krist rodio. Povratak u naš hotel. Večera. Noćenje.


3. dan Isusovo djetinjstvo i početak javnog djelovanja; Nazaret – Kana Galilejska – brdo ponora

Doručak. Nakon doručka odlazimo prema Nazaretu. Vožnja traje cca 2 sata. Isus je proveo svoje djetinjstvo ovdje, a anđeo je se Gospi ovdje objavio i navijestio Isusovo rođenje. Posjetit ćemo crkvu koja obilježava mjesto na kojem se dogodila ta objava – crkva Navještenja, a posjetit ćemo i crkvu svetog Josipa. Zatim odlazimo u obližnju Kanu Galilejsku. Isus je svoje prvo čudo učinio upravo ovdje, pretvarajući vodu u vino. Ovim čudom, Isus počinje svoj javni život. Ovdje ćemo imati Svetu Misu, a za bračne parove, svećenik će ovdje predvoditi ceremoniju obreda obnove bračnih zavjeta. Napuštajući Kanu Galilejsku, posjetit ćemo brdo s kojeg su pučani htjeli baciti Isusa (Luka 4:29-30), „nijedan prorok nije dobrodošao u svom kraju“. Na ovom mjestu Krist završava svoje djelovanje u Nazaretu – nakon Nazareta, Isus odlazi provesti sljedeće 3 godine u Kafarnaum. Večera u našem hotelu. Noćenje.


4. dan Isusovo javno djelovanje u Galileji – Kafarnaum – crkve oko Galilejskog mora

Doručak u našem hotelu. Naš dan ćemo započeti u regiji gdje je Isus propovijedao i činio čuda. Imat ćemo prigodu posjetiti područje gdje su Isus i njegovi učenici živjeli te 3 godine, u mjestu Kafarnaum. U Kafarnaumu ćemo vidjeti crkvu svetog Petra, kao i sinagogu gdje je Isus naučavao. Zatim odlazimo na mjesto gdje se nalazi crkva koja obilježava događaj umnažanja kruhova i ribe koji se tu dogodio. Nakon toga odlazimo u crkvu Petrova prvenstva, gdje je Isus obećao Petru da je on stijena i da će na toj stijeni izgraditi svoju crkvu. Posjetit ćemo crkvu „Mensa Cristi“, gdje se Krist ukazao svojim učenicima nakon uskrsnuća. Ovdje ćemo slaviti svetu misu. Prvi dio dana ćemo završiti na gori blaženstava – mjesto gdje je Isus izrekao tu svoju značajnu propovijed. Poslijepodne odlazimo u Yardenit – sjeverni dio rijeke Jordan, mjesto gdje se Isus krstio. Ovdje ćemo imati priliku obnoviti svoj krsni zavjet. Večera u našem hotelu. Noćenje.


5. dan gora Tabor – Jerihon – Mrtvo more – Jeruzalem – Betlehem

Nakon doručka odlazimo prema gori Tabor, brdo gdje se Isus preobrazio pred svojim učenicima, prije nego što napusti Galileju i uputi se put Jeruzalema. Na ovoj gori se nalazi jedna od najljepših crkvi u cijelom Izraelu, s prekrasnim pogledom na cijelu dolinu Jizrael – biblijska dolina Armagedon. Ovdje ćemo slaviti svetu misu. Napuštajući goru Tabor, vozimo se prekrasnim biblijskim krajevima doline Jordana, prema Jerihonu, tuda je i Isus prošao na svom putu u Jeruzalem. U Jerihonu ćemo vidjeti Zakejevo drvo, kao i goru iskušenja. Isusu je tu proveo 40 dana i 40 noći. Nakon iskušenja, Isus je pješačio sa mnoštvom prema Jeruzalemu. 

Dan ćemo završiti slobodnim vremenom na Mrtvom moru, najniže i najslanije jezero na svijetu. Moći ćemo plutati u zdravoj slanoj vodi, a moći ćemo se i prekriti blatom! Napuštajući mrtvo more, putovat ćemo istim putem kojim je i Isus putovao prije 2000 godina, a stići ćemo na brdo Scopus. Ovdje, nakon što je prošao dolinu Jordana, Isus se zaustavio i gledao je Jeruzalem. Mi također, kao što je i Isus napravio, pozdravit ćemo Jeruzalem i uživati u zalasku sunca. Večera u našem hotelu u Betlehemu. Noćenje

6. dan Završetak Kristovog ovozemaljskog života – Jeruzalem – Maslinska gora – Križni put – Crkva sv. Groba – brdo Sion

Nakon doručka odlazimo na Maslinsku goru. S vidikovca ćemo vidjeti lijepi pogled na stari grad i mjesto gdje se nalazio drugi hram – u povijesti poznat kao brdo Moria. Šetnjom po Maslinskoj gori dolazimo u crkvu Dominus Flevit, gdje je Isus plakao nad sudbinom Jeruzalema, nagovješćujući njegovo uništenje, i gdje je Isus sabrao svoje učenike pred njegovu muku, te ih naučio moliti Očenaš. Odlazimo u Getsemanski vrt, gdje je Isus boravio prije muke, te ćemo posjetiti Baziliku Agonije. Napuštajući Maslinsku goru, odlazimo u stari grad Jeruzalem, na križni put. U grad ulazimo kroz vrata sv. Stjepana, mjesto na kojem je mučen i ubijen prvi kršćanski mučenik – sv. Stjepan. Ići ćemo svim postajama Kristove muke, zaustavljajući se na svakoj postaji. Završetak križnog puta je u crkvi svetog Groba, gdje je Isus bio položen u grob. A prije samog groba, posjećujemo brdo Kalvariju. Večera u našem hotelu. Noćenje.


7. dan – Jeruzalem – brdo Sion – židovska četvrt

Nakon doručka odlazimo na goru Sion, gdje se nalazi Cenacolo, prostorija u kojoj je Isus sa svojim učenicima imao posljednju večeru. Odlazimo u crkvu Marijinog usnuća, a potom ćemo imati i svetu misu. Zatim odlazimo u crkvu svetog Petra Gallicantu (pijetlovog pjeva) – mjesto na kojem su doveli Isusa nakon uhićenja, te mjesto na kojem je sv. Petar zatajio Isusa 3 puta. Zatim odlazimo u Židovsku četvrt, gdje se nalazi poznati Zid Plača, važno mjesto za Židove. Tu se nalazimo u podnožju tog velikog židovskog hrama, hrama u koji je Isus navraćao više puta. Večera. Noćenje.


8. dan: Kristova poruka – Emaus – zračna luka Tel Aviv – Zagreb

Doručak. Nakon doručka, prtljagu stavljamo u autobus i odlazimo „na put za Emaus“, prisjećajući se kako su Kleofa i njegov suputnik susreli uskrslog Krista i nisu ga prepoznali. Ovdje ćemo proslaviti zadnju svetu misu u svetoj zemlji. Tu ćemo ujedno i završiti naše hodočašće u Svetu Zemlju, i imat ćemo malu „proslavu“ uručenja certifikata hodočašća u Svetu Zemlju. Odlazak prema zračnoj luci Tel Aviv. Polet zrakoplova za Zagreb. Dolazak u zagrebačku zračnu luku.


Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Granične i vizne formalnosti

Za ulazak u Izrael potreba je samo važeća putovnica. Viza nije potrebna. Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . 

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.


Važne informacije

S vama putuje svećenik kao duhovno vodstvo, te održava kataheze na svetim mjestima, kao i svakodnevne svete mise.

Minimalan broj putnika: 15

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.            

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.


Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Let (polazak: Zagreb, dolazak: Tel Aviv), zrakoplovna karta/ekonomska klasa, s pripadajućim taksama: 

Prijevoz turističkim autobusom na sve destinacije prema programu

8 dana, 7 noćenja u hotelima 3* (5 noćenja u Betlehemu/Jeruzalemu i 2 noćenja u Nazaretu/Galileji), 

doručak i večera svaki dan, 

ulaznice za sva mjesta koje posjećujemo za vrijeme putovanja

U cijenu nije uključeno

Osobni troškovi

Obavezna napojnica za vozača i lokalnog vodiča

Audio sistem (slušalice), po želji (100,00kn) 


Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta.

FAQ

Praktično o putovanju u Svetu Zemlju

 

Viza nam ne treba za Izrael – dovoljna je putovnica. No, provjerite da Vam je putovnica važeća još 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Na putovanju u Svetu Zemlju boravimo osim u državi Izrael, i na području pod palenstinskom upravom (Betlehem), no i dalje se putuje samo sa putovnicom.

Putujemo sa izraelskom zrakoplovnom tvrtkom Sun D'Or – podružnicom za charter letove izraelske nacionalne zrakoplovne tvrtke El Al. Ovo je satnica naših letova:

1 LY5182  ZAGTLV HK1 1920 2335 738 E 0 F

2 LY5181  TLVZAG HK1 1540 1810 738 E 0 F

Prtljaga – Imate pravo na jednu predanu prtljagu (veliki kufer do 23kg), i na jednu ručnu prtljagu (koju nosite sa sobom u zrakoplovnu kabinu). Točne mjere ćemo Vam dati u završnom pismu, otprilike tjedan dana prije polaska. Što možete unijeti u kabinu, a što morate staviti u predanu prtljagu (tekućina, kreme, gelovi, baterije i sl.), o tome ćemo Vas također obavijestiti u završnom pismu.

Završno pismo je obavijest koju Vam šaljemo nekoliko dana pred polazak, sa dodatnim praktičnim informacijama kao npr. brojevi i imena hotela, Vašeg vodiča, o propisima za prtljagu za zrakoplov, i sl.

Novac – Shekel je novac države Izrael, a koji se koristi i na području pod palestinskom upravom (Betlehem). 1 NIS (New Israeli Shekel) = 2kn, 100 eur = 380NIS. Iz Hrvatske ponesite eure koje ćete u Izraelu promijeniti u Shekele.

Klima u Jeruzalemu i Betlehemu je u pricnipu izuzetno ugodna. Temperature u ožujku i listopadu u ta dva grada su 15-20 stupnjeva, a na Galilejskom jezeru znatno iznad 20 stupnjeva, dok se na Mrtvom moru već kupa! Uostalom, u ožujku je prosječna temperatura vode u Mrtvom moru oko 25 stupnjeva! Ipak, važno je se višeslojno se oblačiti. Svakako ponesite jaketu/kaput jer jutra, kao i večeri budu prohladne. Ljeti se temperature značajno dižu.

Zdravstvene usluge – medicina u Izraelu je prepoznata u cijelom svijetu kao izuzetno razvijena i uistinu su bolnice i medicinske usluge u Izraelu među najboljim u svijetu. Da bismo ih za nesretni slučaj morali koristiti na našem putovanju, a da ne platimo, potrebno je imati međunarodno zdravsteno osiguranje. U protivnom ste dužni platiti na licu mjesta medicinske usluge.

Lijekovi – kao i bolnice, i apoteke su izuzteno kvalitetne i dobro opskrbljene u Izraelu, a uposlenici visoko obrazovani i svi redom govore izuzetno dobro engleski. Također, ako iz Hrvatske nosite svoje lijekove na putovanje, tu nema nikakvih problema. Međutim, ako kojim slučajem koristite neuobičajeno velike količine nekog lijeka, svakako biste trebali ponijeti sa sobom recept Vašeg doktora.

Zdravstvene tegobe – u principu putovanje u Izrael prođe uvijek bez ikakvih zdravstvenih problema. Prije putovanja se može početi piti probiotik, da vam se organizam „pripremi“ za drugačiji režim prehrane od onog na koji ste naviknuli. Crni ugalj je prijatelj svakog putnika, i uistinu ga je dobro imati u svojoj maloj apoteci.

Osiguranje – molimo Vas da se podrobno upoznate sa osiguranjem, i da ga pribavite. Obično bude samo jedna polica za jedno, dva ili tri osiguranja, ovisno koja osiguranja odaberete:

Međunarodno zdravstveno osiguranje – u slučaju da na putovanju morate koristiti medicinske usluge.

Osiguranje prtljage – u slučaju da Vam avio kompanija zagubi ili ošteti prtljagu.

Osiguranje od otkaza – da Vam u slučaju da pred put budete prisiljeni otkazati putovanje, novci budu vraćeni.

Kupaći kostim svakako ponijeti jer ćemo ići na Mrtvo more okušati se u tom poznatom „plutanju“. Ponesite i neku knjigu, za što autetičniju sliku plutanja.

Voda se može piti iz slavine, a voda u boci se može kupiti posvuda. Svakako preporučemo da u svako vrijeme sa sobom imate bocu vode, posebno kad smo u toplijim dijelovima zemlje, kao na Mrtvom moru ili na Galilejskom jezeru.

Poželjno je da je obuča komodna, sportska, budući da ćemo mnogo vremena provoditi posječujući važna mjesta.

Odječa treba biti prikladna za posjete crkvama, budući da su na svim mjestima koje obilježavaju neke događaje iz Isusovog života izgrađene crkve, te su nam svakodnevno na programu.

Roaming i Internet funkcioniraju bez ikakvih problema, no dosta je skup! No, svi hoteli, restorani, kafići imaju WI-FI.

Adapteri vam ne trebaju – napon je isti kao i kod nas = 220.

Hrana u Izraelu se temelji na voću i povrću, no naravno, i meso je tu, osim što svinjetine nema. Kao što su kod nas sveprisutni fast food kiosci sa toplim sendvičima, tako su u Izraelu sveprisutni štandovi gdje se nudi falefel i shwarma. Falafel je sendvič na bazi okruglica od slanutka, dakle vegetarijanska opcija. A shwarma je sendvič na bazi janjetine. I jedno i druge je izuzteno tipično za Izrael, i valja probati i jedno i drugo buduči da su vrlo ukusni.

Neradni dani – za muslimane je petak neradni dan, a za Židove je neradni dan subota (šabat), i ti neradni dani se uistinu poštuju i kod muslimana i kod židova.

Kupovina i suveniri – u Svetoj zemlji je mnogo trgovina, suvenirnica koje prodaju pregršt religioznih predmeta, od krunica do križeva. Svatko će naći za sebe nešto prigodno. Iznad svega valja naglasiti predmete izrađene od drva masline, koja toliko obilježava Svetu Zemlju.

Fotografiranje i snimanje – najstrože je zabranjeno fotografiranje i snimanje vojske, policije, check pointa (kontrolna točka), i sl. Isto tako, mnogima bude jako zanimljivo vidjeti muslimane i židove u svojim tradicionalnim odječama, međutim nikako nije prihvatljivo slikavati ih bez dozvole.


Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999