Sveta Zemlja

Hodočašće u Svetu zemlju

Odredište
Izrael
Gradovi
Tel Aviv - Ein Kerem - Nazaret - Kana Galilejska - Kafarnaum - Jeruzalem - Emaus - Jafa
Termin
03.03. - 10.03. 2020.
Trajanje
8 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
8.300,00 kn

Plan putovanja: Sveta Zemlja

Putovanje u Izrael – hodočašće u Svetu Zemlju

Otputujte s nama u Izreal, hodočastite u Svetu Zemlju i otkrijte čari Jeruzalema, posjetite Betlehem i Baziliku Kristovog rođenja, Kanu Galilejsku – mjesto gdje je Isus izveo svoje prvo čudo pretvarajući vodu u vino.

1. dan Zagreb – Tel Aviv – Betlehem

Sastanak putnika za Svetu Zemlju je u 17h u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. U 19.20h polet zrakoplova za Tel Aviv, a dolazak u Svetu Zemlju očekujemo u 23.35h. Po dolasku u Tel Aviv odlazimo u naš hotel 4* u Betlehem. Vožnja traje cca 1 sat. Kasna večera u hotelu. Noćenje.

2. dan Rođenje Gospodinovo – Ein Kerem – Betlehem

Doručak. 30 minuta vožnje, i dolazimo u pitoreskno mjesto – Ein Kerem, gdje se nalazi crkva rođenja Ivana Krstitelja, kao i crkva pohoda Marije Elizabeti – mjesto gdje su se dvije žene u iščekivanju, Gospa i njezina rodica Elizabeta susrele, i gdje se desio Magnificat – „Veličam“.

Odlazimo u Betlehem. Posjetit ćemo pastirska polja, a nakon toga odlazimo u Baziliku Kristovog rođenja. Posjetit ćemo špilju gdje se Krist rodio, a otići ćemo i u obližnju špilju svetog Jeronima.

Naš posjet Betlehemu će se zaključiti sa svetom misom, tamo gdje je sve počelo – u crkvi gdje se nalazi špilja gdje se Krist rodio. Povratak u naš hotel. Večera. Noćenje.

3. dan Isusovo djetinjstvo i početak javnog djelovanja; Nazaret – Kana Galilejska – brdo ponora

Doručak. Nastavljamo putovanje po Svetoj Zemlji. Nakon doručka odlazimo prema Nazaretu. Vožnja traje cca 2 sata. Isus je proveo svoje djetinjstvo ovdje, a anđeo se Gospi ovdje objavio i navijestio Isusovo rođenje.

Posjetit ćemo crkvu koja obilježava mjesto na kojem je dogodila ta objava – crkva Navještenja, a posjetit ćemo i crkvu svetog Josipa.

Zatim odlazimo u obližnju Kanu Galilejsku. Isus je svoje prvo čudo učinio upravo ovdje, pretvarajući vodu u vino. Ovim čudom, Isus počinje svoj javni život. Ovdje ćemo imati svetu misu, a za bračne parove, svećenik će ovdje predvoditi ceremoniju obreda obnove bračnih zavjeta.

Napuštajući Kanu Galilejsku, posjetit ćemo brdo s kojeg su pučani htjeli baciti Isusa (Luka 4:29-30), „nijedan prorok nije dobrodošao u svom kraju“. Na ovom mjestu Krist završava svoje djelovanje u Nazaretu – nakon Nazareta, Isus odlazi provesti sljedeće 3 godine u Kafarnaum. Večera u našem hotelu. Noćenje.

4. dan Isusovo javno djelovanje u Galileji – Kafarnaum – crkve oko Galilejskog mora

Doručak u našem hotelu. 4. dan putovanja po Izrealu ćemo započeti u regiji gdje je Isus propovijedao i činio čuda. Imati ćemo prigodu posjetiti područje gdje su Isus i njegovi učenici živjeli te 3 godine, u mjestu Kafarnaum. U Kafarnaumu ćemo vidjeti crkvu svetog Petra, kao i sinagogu gdje je Isus naučavao. Zatim odlazimo na mjesto gdje se nalazi crkva koja komemorira događaj umnažanja kruhova i ribe koje se tu dogodilo.

Nakon toga odlazimo u crkvu Petrova prvenstva, gdje je Isus obećao Petru da je on stijena i da će na toj stijeni izgraditi svoju crkvu. Posjetit ćemo crkvu „Mensa Cristi“, gdje se Krist ukazao svojim učenicima nakon uskrsnuća, a gdje je Petru oprostio što ga je negirao.

Ovdje ćemo slaviti svetu misu. Prvi dio dana ćemo završiti na gori blaženstava – mjesto gdje je Isus izrekao tu svoju značajnu propovijed. Poslijepodne odlazimo u Yardenit – sjeverni dio rijeke Jordan, mjesto gdje se Isus krstio. Ovdje ćemo imati priliku obnoviti svoj krsni zavjet. Večera u našem hotelu u Nazaretu. Noćenje.

5. dan gora Tabor – Jerihon – mrtvo more – Jeruzalem

Hodočašće po Svetoj Zemlji nastavljamo nakon doručka: odlazimo prema gori Tabor, brdo gdje se Isus preobrazio pred svojim učenicima, prije nego što napusti Galileju i uputi se put Jeruzalema.

Na ovoj gori se nalazi jedna od najljepših crkvi u cijelom Izraelu, sa prekrasnim pogledom koji puca na cijelu dolinu Jizrael – biblijska dolina Armagedon.

Ovdje ćemo slaviti svetu misu. Napuštajući goru Tabor, vozimo se prekrasnim biblijskim krajevima doline Jordana, prema Jerihonu, tuda je i Isus prošao na svom putu u Jeruzalem. U Jerihonu ćemo vidjeti Zakejevo drvo, kao i goru iskušenja.

Isusu je tu proveo 40 dana i 40 noći. Nakon iskušenja, Isus je pješačio sa mnogima prema Jeruzalemu. Dan ćemo završiti sa slobodnim vremenom na mrtvom moru, najniže i najslanije jezero na svijetu. Moći ćemo plutati u zdravoj slanoj vodi, a moći ćemo se i umotati u blato!

Napuštajući mrtvo more, putovat ćemo istim putem kojim je i Isus putovao prije 2000 godina, a stići ćemo na brdo Scopus. Ovdje se Isus, nakon što je prošao dolinu Jordana, zaustavio i gledao je Jeruzalem. Na tom mjestu ćemo i mi, kao što je i Isus napravio, pozdravit Jeruzalem i uživati u zalasku sunca. Večera u našem hotelu u Betlehemu. Noćenje.

6. dan Završetak Kristovog ovozemaljskog života – Jeruzalem – Maslinska gora – Križni put – Crkva sv. Groba – brdo Sion

Nakon doručka odazimo na Maslinsku goru. Sa vidikovca ćemo vidjeti lijepi pogled na stari grad i mjesto gdje je se nalazio drugi hram – u povijesti poznat kao brdo Moria.

Šetnjom po Maslinskoj gori dolazimo u crkvu Dominus Flevit, gdje je Isus plakao nad sudbinom Jeruzalema, nagovješćujući njegovo uništenje, i gdje je Isus sabrao svoje učenike pred njegovu muku. Odlazimo u Getsemanski vrt, gdje je Isus boravio prije muke, te ćemo posjetiti Baziliku Agonije.

Napuštajući Maslinsku goru, odlazimo u stari grad Jeruzalem, na križni put. U grad ulazimo kroz vrata sv. Stjepana, mjesto na kojem je mučen i ubijen prvi kršćanski mučenik – sv. Stjepan. Ići ćemo svim postajama Kristove muke, zaustavljajući se na svakoj postaji. Završetak križnog puta je u crkvi svetog Groba, gdje je Isus bio položen u grob. A prije samog groba, posjećujemo brdo Kalvariju.  Večera u našem hotelu. Noćenje.

7. dan – Jeruzalem – brdo Sion – židovska četvrt

Nakon doručka odlazimo na goru Sion, gdje se nalazi Cenacolo, prostorija u kojoj je Isus sa svojim učenicima imao posljednju večeru. Odlazimo u crkvu Marijinog usnuća, gdje ćemo imati i svetu misu. Zatim odlazimo u crkvu svetog Petra Gallicantu (pijetlovog pijeva) – mjesto na kojem se doveli Isusa nakon uhićenja, te mjesto na kojem je sv. Petar zatajio Isusa 3 puta. 

Zatim odlazimo u Židovsku četvrt, gdje se nalazi poznati Zid Plača, važno mjesto za Židove. Ovdje se nalazimo u podnožju tog velikog židovskog hrama, hrama u koji je Isus navraćao više puta. Večera. Noćenje.

8. dan Kristova poruka – Jeruzalem – Emaus – Jafa – zračna luka Tel Aviv

Doručak. Hodočašće u Svetoj Zemlji završavamo putem u Emaus. Nakon doručka, prtljagu stavljamo u autobus i odlazimo „na put za Emaus“, prisjećajući se kako su Kleofa i njegov suputnik susreli uskrslog Krista i nisu ga prepoznali. Ovdje ćemo proslaviti zadnju svetu misu u svetoj zemlji. Nakon toga odlazimo u važni povijesni lučki grad – Jafa.

Ovdje je sveti Petar oživo Tabitu, i odavde je sveti Petar otišao u svijet evangelizirati, i prenositi Kristovu riječ. Tu ćemo ujedno i završiti naše hodočašće u Svetu Zemlju, i imati ćemo malu „proslavu“ uručenja certifikata hodočašća u Svetu Zemlju. Odlazak prema zračnoj luci Tel Aviv. Polet zrakoplova za Zagreb. Dolazak u zagrebačku zračnu luku.

Dodatne informacije

Viza

Nije potrebna.

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Cijena paketa je 490,00kn. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Cijene i uvjeti

U cijenu putovanja je uključeno
  • povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Tel Aviv – Zagreb sa pripadajućim zrakoplovnim pristojbama,
  • vožnja autobusom visoke klase na svim relacijama prema programu,
  • 7 noćenja u hotelima 4* (5 noćenja u Betlehemu i 2 noćenja u Nazaretu),
  • doručak i večera svaki dan,
  • ulaznice za sva mjesta koje ćemo posjetiti za vrijeme putovanja,
  • napojnice za vozača.
U cijenu putovanja nije uključeno
  • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.800,00 kn
  • osobni troškovi, piće za vrijeme obroka
Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

FAQ

Osigurajte se za bezbrižan put

Za putovanje u Izreal svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put.

Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravstveno osiguranje. Osiguranje od rizika otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te ne možete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad.

Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općih uvjeta agencije.

Za hodočašće u Svetu Zemlju agencija Magellan vam nudi paket ova 3 osiguranja za 450,00 kn. Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999