Sveta Zemlja

Hodočašće u Svetu zemlju

Odredište
Izrael
Gradovi
Tel Aviv - Ein Kerem - Nazaret - Kana Galilejska - Kafarnaum - Jeruzalem - Emaus - Jafa
Termin
13.10. - 20.10. 2020.
Trajanje
8 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
8.300,00 kn

Plan putovanja: Sveta Zemlja

Putovanje u Izrael – hodočašće u Svetu Zemlju

Otputujte s nama u Izreal, hodočastite u Svetu Zemlju i otkrijte čari Jeruzalema, posjetite Betlehem i Baziliku Kristovog rođenja, Kanu Galilejsku – mjesto gdje je Isus izveo svoje prvo čudo pretvarajući vodu u vino.

1. dan Zagreb – Tel Aviv – Betlehem

Sastanak putnika za Svetu Zemlju je u 17 h u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. U 19:20 sati polazak zrakoplova za Tel Aviv, glavni grad Izraela. Dolazak u Svetu Zemlju očekujemo u 23:35 sata. Po dolasku u Tel Aviv odlazimo u naš hotel s 4* u Betlehem. Vožnja traje oko 1 sat. Kasna večera u hotelu. Noćenje.

2. dan Rođenje Gospodinovo – Ein Kerem – Betlehem

Doručak. Putujemo u malo pitoreskno mjesto, nedaleko od Tel Aviva, Ein Kerem. U Ein Karem nalazi se crkva Ivana Krstitelja, kao i crkva Pohoda Marije Elizabeti koja obilježava mjesto susreta Gospe i njezine rodice Elizabete tijekom iščekivanja.

Odlazimo u Betlehem, mjesto Kristova rođenja. Nakon obilaska pastirskih polja, odlazimo u Baziliku Kristovog rođenja. Naš posjet Betlehemu će se zaključiti sa svetom misom u crkvi gdje se nalazi špilja gdje se Krist rodio. Povratak u naš hotel. Večera. Noćenje.

3. dan Isusovo djetinjstvo i početak javnog djelovanja; Nazaret – Kana Galilejska – brdo ponora

Nakon doručka odlazimo prema Nazaretu. Vožnja traje oko 2 sata. Nazaret je bio Isusov dom u njegovom djetinjstvu. Važnost Nazareta se krije i u tom da se tu anđeo ukazao Djevici Mariji te navijestio Isusovo rođenje. Posjetit ćemo mjesto na kojem je dogodila ta objava – crkva Navještenja. Posjetit ćemo i crkvu svetog Josipa.

Put nastavljamo u obližnjoj Kani Galilejskoj. Upravo tu Isus je pretvorio vodu u vino. Ovim čudom Isus započima svoj javni život. Ovdje ćemo imati svetu misu, a za bračne parove svećenik će ovdje predvoditi ceremoniju obreda obnove bračnih zavjeta.

Napuštajući Kanu Galilejsku, posjetit ćemo brdo s kojeg su pučani htjeli baciti Isusa s uzvikom „nijedan prorok nije dobrodošao u svom zavičaju“. Na ovom mjestu Krist završava svoje djelovanje u Nazaretu, te odlazi u Kafarnaum. Večera u našem hotelu. Noćenje.

4. dan Isusovo javno djelovanje u Galileji – Kafarnaum – crkve oko Galilejskog mora

Doručak u našem hotelu. Četvrti dan putovanja po Izraelu ćemo započeti u regiji gdje je Isus propovijedao i činio čuda. Imat ćemo prigodu posjetiti područje gdje su Isus i njegovi učenici živjeli 3 godine, mjesto Kafarnaum. U Kafarnaumu ćemo vidjeti crkvu svetog Petra i sinagogu gdje je Isus naučavao. Zatim odlazimo u crkvu koja komemorira događaj umnažanja kruha i ribe koje se tu dogodilo.

Obilazimo i crkvu Petrova prvenstva gdje je Isus obećao Petru da će na toj stijeni izgraditi svoju crkvu. Posjetit ćemo crkvu Mensa Christi gdje se Krist ukazao svojim učenicima nakon uskrsnuća. Ovdje ćemo slaviti svetu misu. Prvi dio dana ćemo završiti na gori Blaženstava gdje je održana značajna propovijed Isusa Krista prema svojim učenicima. Poslijepodne odlazimo u Yardenit – sjeverni dio rijeke Jordan, mjesto gdje se Isus krstio. Tu ćemo imati priliku obnoviti svoj krsni zavjet. Večera u našem hotelu u Nazaretu. Noćenje.

5. dan gora Tabor – Jerihon – Mrtvo more – Jeruzalem

Nakon doručka nastavljamo hodočašće po Svetoj Zemlji. Odlazimo prema gori Tabor gdje se nalazi jedna od najljepših crkvi u cijelom Izraelu s prekrasnim pogledom koji puca na cijelu dolinu rijeke Jizreel. Ovdje ćemo imati euharistijsko slavlje.

Napuštajući goru Tabor, vozimo se prekrasnim krajevima doline rijeke Jordana prema Jerihonu, najstarijem stalno naseljenom gradu na svijetu. U Jerihonu ćemo vidjeti Zakejevo drvo, kao i goru Iskušenja. Isusu je tu proveo 40 dana i 40 noći.


Dan ćemo završiti sa slobodnim vremenom na Mrtvom moru, najniže i najslanije jezero na svijetu. Mrtvo more je izrazito toplo i ugodno te je bogato mineralima i crnim ljekovitim blatom.  Imat ćete slobodno vrijeme za plivanje i plutanje. Napuštajući obale Mrtvog mora putovat ćemo istim putem kojim je i Isus putovao prije 2000 godina i stići ćemo na brdo Scopus. Na brdu Scopus možemo uživati u predivnom pogledu na Jeruzalem i zalasku sunca. Večera u našem hotelu u Betlehemu. Noćenje.

6. dan Završetak Kristovog ovozemaljskog života – Jeruzalem – Maslinska gora – Križni put – Crkva sv. Groba – brdo Sion

Nakon doručka odlazimo na Maslinsku goru. S vidikovca ćemo vidjeti lijepi pogled na jeruzalemski Stari grad i Brdo Hram – biblijski poznat kao brdo Morija.

Šetnjom po Maslinskoj gori dolazimo u crkvu Dominus Flevit (Crkva Gospodnjeg plača). Na tom mjestu Isus je plakao nad sudbinom Jeruzalema nagovješćujući njegovo uništenje. Odlazimo u Getsemanski vrt gdje je Isus boravio prije muke. Posjet Bazilici Agonije.

Napuštajući Maslinsku goru odlazimo u stari grad Jeruzalem na križni put. U grad ulazimo kroz vrata sv. Stjepana, mjesto na kojem je mučen i ubijen prvi kršćanski mučenik – sv. Stjepan. Koračat ćemo svim postajama Kristove muke zaustavljajući se na svakoj postaji. Proći ćemo i brdo Kalvarija. Završetak križnog puta je u crkvi svetog Groba gdje je Isus bio položen u grob. Večera u našem hotelu. Noćenje.

7. dan – Jeruzalem – brdo Sion – židovska četvrt

Nakon doručka odlazimo na goru Zion gdje se nalazi cenakul, prostorija u kojoj je Isus sa svojim učenicima imao Posljednju večeru. Svetu misu slavit ćemo u crkvi Marijinog usnuća. Zatim odlazimo u crkvu svetog Petra Gallicantu (od pijetlovog pijeva). To je mjesto na kojem je sv. Petar zatajio Isusa 3 puta.

Slijedi obilazak židovske četvrti gdje se nalazi poznati Zid Plača, najsvetije mjesto za Židove. Ovdje se nalazimo u podnožju velikog židovskog hrama u kojeg je Isus navraćao više puta. Večera. Noćenje.

8. dan Kristova poruka – Jeruzalem – Emaus – Jafa – zračna luka Tel Aviv

Doručak. Hodočašće u Svetoj Zemlji završavamo putem u Emmaus, mjesto gdje su Kleofa i njegov suputnik susreli uskrslog Krista i nisu ga prepoznali. Ovdje ćemo proslaviti zadnju svetu misu u Svetoj Zemlji. Nakon toga odlazimo u važni povijesni lučki grad – Jaffa. Ovdje je sveti Petar oživio Tabitu.  Otud je Petar otišao u svijet evangelizirati i prenositi Kristovu riječ. Tu ćemo ujedno i završiti naše hodočašće te slijedi mala proslava uručenja certifikata hodočašća u Svetu Zemlju. Odlazak prema zračnoj luci Tel Aviv. Polazak za Zagreb.

Dodatne informacije

Viza

Nije potrebna.

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Cijena paketa je 490,00kn. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Cijene i uvjeti

U cijenu putovanja je uključeno
  • povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Tel Aviv – Zagreb,
  • vožnja autobusom visoke klase na svim relacijama prema programu,
  • 7 noćenja u hotelima 4* (5 noćenja u Betlehemu i 2 noćenja u Nazaretu),
  • doručak i večera svaki dan,
  • ulaznice za sva mjesta koje ćemo posjetiti za vrijeme putovanja,
  • napojnice za vozača.
U cijenu putovanja nije uključeno
  • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.800,00 kn
  • zrakoplovne pristojbe u iznosu 490,00 kn
  • osobni troškovi, piće za vrijeme obroka
Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Osigurajte se za bezbrižan put

Za putovanje u Izreal svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put.

Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravstveno osiguranje. Osiguranje od rizika otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te ne možete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad.

Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općih uvjeta agencije.

Za hodočašće u Svetu Zemlju agencija Magellan vam nudi paket ova 3 osiguranja za 450,00 kn. Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.

FAQ

Praktično o putovanju u Svetu Zemlju

 

Viza nam ne treba za Izrael – dovoljna je putovnica. No, provjerite da Vam je putovnica važeća još 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Na putovanju u Svetu Zemlju boravimo osim u državi Izrael, i na području pod palenstinskom upravom (Betlehem), no i dalje se putuje samo sa putovnicom.

Putujemo sa izraelskom zrakoplovnom tvrtkom Sun D'Or – podružnicom za charter letove izraelske nacionalne zrakoplovne tvrtke El Al. Ovo je satnica naših letova:

1 LY5182  ZAGTLV HK1 1920 2335 738 E 0 F

2 LY5181  TLVZAG HK1 1540 1810 738 E 0 F

Prtljaga – Imate pravo na jednu predanu prtljagu (veliki kufer do 23kg), i na jednu ručnu prtljagu (koju nosite sa sobom u zrakoplovnu kabinu). Točne mjere ćemo Vam dati u završnom pismu, otprilike tjedan dana prije polaska. Što možete unijeti u kabinu, a što morate staviti u predanu prtljagu (tekućina, kreme, gelovi, baterije i sl.), o tome ćemo Vas također obavijestiti u završnom pismu.

Završno pismo je obavijest koju Vam šaljemo nekoliko dana pred polazak, sa dodatnim praktičnim informacijama kao npr. brojevi i imena hotela, Vašeg vodiča, o propisima za prtljagu za zrakoplov, i sl.

Novac – Shekel je novac države Izrael, a koji se koristi i na području pod palestinskom upravom (Betlehem). 1 NIS (New Israeli Shekel) = 2kn, 100 eur = 380NIS. Iz Hrvatske ponesite eure koje ćete u Izraelu promijeniti u Shekele.

Klima u Jeruzalemu i Betlehemu je u pricnipu izuzetno ugodna. Temperature u ožujku i listopadu u ta dva grada su 15-20 stupnjeva, a na Galilejskom jezeru znatno iznad 20 stupnjeva, dok se na Mrtvom moru već kupa! Uostalom, u ožujku je prosječna temperatura vode u Mrtvom moru oko 25 stupnjeva! Ipak, važno je se višeslojno se oblačiti. Svakako ponesite jaketu/kaput jer jutra, kao i večeri budu prohladne. Ljeti se temperature značajno dižu.

Zdravstvene usluge – medicina u Izraelu je prepoznata u cijelom svijetu kao izuzetno razvijena i uistinu su bolnice i medicinske usluge u Izraelu među najboljim u svijetu. Da bismo ih za nesretni slučaj morali koristiti na našem putovanju, a da ne platimo, potrebno je imati međunarodno zdravsteno osiguranje. U protivnom ste dužni platiti na licu mjesta medicinske usluge.

Lijekovi – kao i bolnice, i apoteke su izuzteno kvalitetne i dobro opskrbljene u Izraelu, a uposlenici visoko obrazovani i svi redom govore izuzetno dobro engleski. Također, ako iz Hrvatske nosite svoje lijekove na putovanje, tu nema nikakvih problema. Međutim, ako kojim slučajem koristite neuobičajeno velike količine nekog lijeka, svakako biste trebali ponijeti sa sobom recept Vašeg doktora.

Zdravstvene tegobe – u principu putovanje u Izrael prođe uvijek bez ikakvih zdravstvenih problema. Prije putovanja se može početi piti probiotik, da vam se organizam „pripremi“ za drugačiji režim prehrane od onog na koji ste naviknuli. Crni ugalj je prijatelj svakog putnika, i uistinu ga je dobro imati u svojoj maloj apoteci.

Osiguranje – molimo Vas da se podrobno upoznate sa osiguranjem, i da ga pribavite. Obično bude samo jedna polica za jedno, dva ili tri osiguranja, ovisno koja osiguranja odaberete:

Međunarodno zdravstveno osiguranje – u slučaju da na putovanju morate koristiti medicinske usluge.

Osiguranje prtljage – u slučaju da Vam avio kompanija zagubi ili ošteti prtljagu.

Osiguranje od otkaza – da Vam u slučaju da pred put budete prisiljeni otkazati putovanje, novci budu vraćeni.

Kupaći kostim svakako ponijeti jer ćemo ići na Mrtvo more okušati se u tom poznatom „plutanju“. Ponesite i neku knjigu, za što autetičniju sliku plutanja.

Voda se može piti iz slavine, a voda u boci se može kupiti posvuda. Svakako preporučemo da u svako vrijeme sa sobom imate bocu vode, posebno kad smo u toplijim dijelovima zemlje, kao na Mrtvom moru ili na Galilejskom jezeru.

Poželjno je da je obuča komodna, sportska, budući da ćemo mnogo vremena provoditi posječujući važna mjesta.

Odječa treba biti prikladna za posjete crkvama, budući da su na svim mjestima koje obilježavaju neke događaje iz Isusovog života izgrađene crkve, te su nam svakodnevno na programu.

Roaming i Internet funkcioniraju bez ikakvih problema, no dosta je skup! No, svi hoteli, restorani, kafići imaju WI-FI.

Adapteri vam ne trebaju – napon je isti kao i kod nas = 220.

Hrana u Izraelu se temelji na voću i povrću, no naravno, i meso je tu, osim što svinjetine nema. Kao što su kod nas sveprisutni fast food kiosci sa toplim sendvičima, tako su u Izraelu sveprisutni štandovi gdje se nudi falefel i shwarma. Falafel je sendvič na bazi okruglica od slanutka, dakle vegetarijanska opcija. A shwarma je sendvič na bazi janjetine. I jedno i druge je izuzteno tipično za Izrael, i valja probati i jedno i drugo buduči da su vrlo ukusni.

Neradni dani – za muslimane je petak neradni dan, a za Židove je neradni dan subota (šabat), i ti neradni dani se uistinu poštuju i kod muslimana i kod židova.

Kupovina i suveniri – u Svetoj zemlji je mnogo trgovina, suvenirnica koje prodaju pregršt religioznih predmeta, od krunica do križeva. Svatko će naći za sebe nešto prigodno. Iznad svega valja naglasiti predmete izrađene od drva masline, koja toliko obilježava Svetu Zemlju.

Fotografiranje i snimanje – najstrože je zabranjeno fotografiranje i snimanje vojske, policije, check pointa (kontrolna točka), i sl. Isto tako, mnogima bude jako zanimljivo vidjeti muslimane i židove u svojim tradicionalnim odječama, međutim nikako nije prihvatljivo slikavati ih bez dozvole.


Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese magellan@magellan.hr

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999