Američki Zapad

Odredište
Zapadne Amerika
Termin
12.10. - 21.10. 2020.
Trajanje
10 dana
Cijena
16.900,00 kn

Plan putovanja: Američki Zapad

1. dan Los Angeles

Let za Sjedinjene Američke Države polazi iz Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman (Zagreb). Sastanak u hotelu u Losa Angeles-u s vašim pratiteljem i suputnicima. Noćenje.

2. dan Los Angeles - Palm Springs - Phoenix

Ujutro u 7:30 sati je sastanak s vodičem. Na sastanak dođite sa spremnom prtljagom. U 8 sati polazimo prema gradu Palm Springs, smješten u unutrašnjosti Kalifornije. Grad u podnožju planina San Jacinto i Santa Rosa poznat je kao okupljalište društva iz Hollywooda. Nalazi se nedaleko od Los Angeles-a, stoga je mnogima drago mjesto za bijeg od gradske vrve. Poznato je da su tijekom 60-tih godina Frank Sinatra, Elvis Presley i ostale zvijezde tog vremena često navraćali u Palm Springs. Palm Springs nudi mnoštvo restorana i trgovina, vrhunsko uređene golf terene i prvoklasna odmarališta. Sami centar grada je vrlo živahan i urban. Okružen pustinjom, za Palm Springs uistinu se može reći da je oaza. Nastavljamo putovanje kroz mjesto Indio, dom poznatog glazbenog festivala Coachella. Sljedeće odredište nam je savezna država Arizona. Noćenje u okolici grada Phoenixa. Phoenix je glavni grad Arizone, pet najveći u SAD-u, koji je smješten na rijeci Salt River. Zbog svoje blage i suhe klime nudi velik broj lječilišta i odmarališta.


3. dan Phoenix - Sedona - Grand Canyon

Danas putujemo kroz pustinju Sonora, biološki najbogatiji i najraznovrsniji ekosistem u Americi. Saguaro kaktus je veličanstveni simbol Sonora pustinje, a može narasti i do 12 metara. Dok svoje putovanje nastavljamo prema gradiću Sedona prati nas spektakularni crveni stjenoviti pejzaži. Sedona se nalazi u jedinstvenom geološkom području, okružena crvenim monolitnim stijenama. Spektakularni krajolik Sedone privlači mnoge koji vjeruju da ovo područje zrači posebnom pozitivnom energijom, stoga ne čudi da ovdje možete pronaći sve vrste alternativnih lijekova i praksi. Sljedeća destinacija nam je nacionalni park Grand Canyon, jedan od sedam svjetskih prirodnih čuda. Otići ćemo u promatranje Grand Canyona s vidikovca South Rim s kojeg u potpunosti može doživjeti ovaj duboki kanjon, strme litice, ugasli vulkani te vrludava rijeka Colorado. Kroz povijest Grand Canyon je bio izložen stalnim utjecajima rijeke Colorado i njenih pritoka koje su oblikovale današnji kanjon. Iako ste Grad Canyon imali prilike vidjeti u knjigama, brošurama i televiziji, doživjeti ga u stvarnosti je nešto totalno drugačije i spektakularno. Ovdje vidimo veličinu i ljepotu prirode u njenom najboljemu ruhu i shvatimo kako se ispred nje možemo samo nakloniti.

4. dan Grand Canyon - Monument Valley - jezero Powell

Nastavljamo putovanje prema rezervatu Navajo Indijanaca, najveći u SAD-u. Proći ćemo preko Cameron Trading Post, stanica za opskrbu nekadašnjeg Divljeg zapada. Naša destinacija je čuvena dolina Monument Valley, područje koje vjerojatno najbolje dočarava ikonske slike i pejzaže američkog zapada. Kada ugledate visoke kule od pješčenjaka koje sežu i do 1000 metara, shvatite da ste ih oduvijek znali. Zbog učestalog korištenja za potrebe TV reklama i filmovima kule su svjetski poznate. Monument Valley će vas oduševiti svojim remek-djelima prirode. U kasnim poslijepodnevnim satima odlazimo u grad Page, smješten na uzvisini iznad rijeke Colorado. Page je vrlo novi grad, osnovan je 1957. g. za vrijeme izgradnje brane Glen Canyon. Danas je Page atraktivna turistička lokacija i često mjesto snimanja Hollywoodskih filmova. Page se nalazi na vrhu visoravni s pogledom na jezero i u središtu poznatog Grand Circle. Grad je okružen geološkim formacija koje su kultni simbol američkog zapada. Nedaleko se nalazi predivan kanjon s rijekom Colorado, Antelope Canyon. Na rijeci Colorado može se uživati u raznim vodenim aktivnostima.

5. dan Jezero Powell - Nacionalni park Bryce Canyon

Slijedi posjet veličanstvenoj brani Glen Canyon, druga najveća brana od armiranog betona u Sjevernoj Americi. Šezdesetih godina prošlog stoljeća gradnja masivne brane preplavila je Glen Canyon, tvoreći impresivno jezero Powell. Odavde ćete moći uživati u veličanstvenim pogledima na jezero Powell i svjedočiti vrlo zanimljivim igrama boja između kristalno plavog jezera i visokih crvenih stijena kanjona. Sljedeća destinacija nam je nacionalni park Bryce Canyon. Ulazimo u mormonsku saveznu državu Utah te prolazimo kroz mjesto Kanab. Mještani nazivaju Kanab “Little Hollywood” zbog svoje povijesti kao lokacija snimanja mnogih filmova i televizijskih serija, naročito westerna. Kanab je smješten u području Grand Circle, okružen nacionalnom parkovima Bryce Canyon, Grand Canyon, Zion i jezerom Powell. Nacionalni park Bryce Canyon jedno je od najljepših geoloških čuda na planeti. Šetnja kroz formacije stijena crvene, narančaste i bijele boje uistinu ostavljaju bez daha.


6. dan Nacionalni park Zion - Las Vegas

Danas putujemo u nacionalni park Zion gdje ćemo vidjeti goleme stjenovite formacije koje je kroz tisućljeća oblikovao vjetar. Zion nacionalni park obuhvaća planine, kanjone, rijeke, viseće vrtove i livade divljih cvijeća. Park Zion sa svojom rijekom Virgin kreira jedan dramatičan prizor prirodnih ljepota. Poslijepodne krećemo u sljedeću pustolovinu, nešto sasvim drugačije, a to je Las Vegas. Svjetski grad zabave blještavoga ruha pršti od luksuza, ljudi i ponude. Kockarnice i trgovački centri rade 24 sata dnevno. Razni koncerti i predstave dostupne tijekom cijelog dana i noći. Ova oaza svjetlucavih lampica u pustinji, dom je Strip ulice i mnoštva svadbenih kapela. Cijeli vizualni spektakl upotpunjen je vlastitim Eiffelovim tornjem, egipatskim piramidama i venecijanskim kanalima. U Las Vegasu često možete vidjeti nastupe svjetskih zvijezda kao Lady Gaga, Christina Aguilera, Gwen Stefani, Cardi B i Aerosmitha, koji nastupaju kao stalni rezidenti.


7. dan Las Vegas

Današnji dan je slobodan za individualno razgledavanje. Na vama je da uživate u mnogobrojnim atrakcijama koje nudi ovaj grad. Neonski osvijetljena četvrt Strip s otmjenim kockarnicama i hotelima prepoznatljivi je simbol Las Vegasa. Osim kockarnica, u prostranim su se hotelima smjestile raznolike trgovine, restorani i prostori u kojima se odvijaju glazbeni događaji i raznolike predstave. Posjetitelji obilaze znamenitosti kao što je visoki vodoskok ispred hotela Bellagio te panoramski kotač High Roller. Uživajte u ovom gradu svjetala gdje zabava ne prestaje.

8. dan Nacionalni park Death Valley (Dolina smrti) - jezera Mammoth

Napuštajući Las Vegas stat ćemo na poznatoj ploči dobrodošlice u Las Vegas gdje ćete imati priliku slikati se. Nakon uživanja u glamuroznom Las Vegasu krećemo u novu avanturu u prirodi, a to je nacionalni park Death Valley (Dolina smrti). Iznenada ćemo se naći u izuzetno tihom području. Death Valley satkan je od dina, vodom oblikovanih kanjona, ugašenih vulkanskih kratera i oaza s visokim palmama. Ovaj nacionalni park drži američki rekord za najvišu temperaturu, najnižu točku i najveći nacionalni park izvan Aljaske. Zaustavit ćemo se na dijelu doline Zabriskie Point i resortu Furnace Creek Ranch. Nastavljamo put preko planine Sierra Nevada u skijališni centar Mammoth Lakes. Ovo područje je došlo do izražaja za vrijeme zlatne groznice u 19. stoljeću, a danas je izvrsno skijalište s odličnim stazama za skijanje i prekrasnim pogledima na planine.


* U slučaju neprohodnosti prijevoja Tioga, uslijed ekstremnih vremenskih uvjeta, neće se noćiti u Mammoth Lakes.

9. dan Nacionalni park Yosemite

Mogućnost ranojutarnjeg odlaska na vrh planine Mammoth. S vrha planine uživajte u izlasku sunca i impresivnim pogledima na Kaliforniju uz pripremljeni doručak. Preko prijevoja Tioga spuštamo se u dolinu Yosemite, slikovito planinsko područje prekriveno šumom. Nacionalni park Yosemite se nalazi u središnjem gorju Sierra Nevada, predstavlja granitni ostatak gorja kojeg su ledenjaci izdubili u dolinu velike dubine i oštrih litica. Dolina Yosemite je proširenje inače uskog kanjona rijeke Merced koja presijeca dio parka. U dolini ćemo uživati u ljepotama, uključujući glacijalne formacije granita El Capitan, Half Dome, kao i u prekrasnim slapovima Bridal Falls i Yosemite Falls.


10. dan San Francisco

Ujutro krećemo prema San Franciscu, nekoć meka za hippie i umjetnik i danas privlači mnoge. Stoga ne čudi da je drugi grad po gustoći naseljenosti u SAD-u.

Ovo je najliberalniji američki grad u kojem možete reći što volite, raditi što želite i ponašati se slobodno. San Francisco je grad startup-ova, mladih kreativaca, zabavnih malih četvrti, izvrsnih restorana te živahne umjetničke scene i rekreacije na otvorenom. Naše razgledavanje San Francisca uključuje: posjet poznatom mostu Golden Gate, obilazak stare ribarske četvrti Fisherman's Wharf, vidjet ćemo na pučini i zloglasni američki zatvor Alcatraz, koji sada služi isključivo kao turistička atrakcija, zatim slijedi obilazak Chinatown-a, najveća kineska četvrt izvan Azije i najstarija u Americi, posjet parku Golden Gate, veliki gradski park koji je dom muzejima i vrtovima, i posjet Union Squareu, popularno mjesto za druženje i kupovinu. U poslijepodnevnim satima završava razgledavanje, a time i naša tura.

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999