Kampanija i Sicilija

Gradovi
Split - Ancona - Pompeji - Sorrento - Napulj - Palermo - Giardini Naxos - Catania - Siracusa - Agrigento - Palermo
Termin
17.06. - 24.06. 2021.
23.09. - 30.09. 2021.
Trajanje
8 dana
Prijevoz
Autobus , Brod
Cijena
3.990,00 kn

Plan putovanja: Kampanija i Sicilija

1. dan: Split – Ancona…

Sastanak grupe u splitskoj trajektnoj luci u 19.00 sati. Carinske formalnosti i ukrcaj na brod za Anconu (avio sjedala). Noćna plovidba.

2. dan: … Ancona – Pompeji – Sorrento

Po dolasku u Anconu, slijedi ugodna vožnja autobusom prema Apeninskom masivu, uz usputno stajanje za odmor, do drevnih Pompeja, antički grad u blizini Napulja, uz obalu mora. Grad uništen u erupciji vulkana 79. godine, slučajno je otkriven nakon 1600 godina. Fantastično je očuvan i u pratnji lokalnog vodiča slijedi obilazak. Nastavak do poznatog ljetovališta Sorrento. Smještaj u hotel***. Večera. Noćenje.

3. dan: Sorrento – (prema želji grupe: Vezuv) – Napulj…

Nakon doručka, odlazak prema Napulju. Prema želji grupe, moguće zaustavljanje za razgled kratera ugaslog vulkana Vezuva. Odlazak do NAPULJA, središta pokrajine Campania i treće talijanske metropole. Panoramski razgled grada i šetnja gradskim središtem uz vodiča: CASTEL NUOVO – TEATRO SAN CARLO – GALERIJA UMBERTO I – KRALJEVSKA PALAČA... Ukrcaj na brod za Palermo. Noćna plovidba. Zabava.

4. dan: … Palermo – Giardini Naxos

Po dolasku u Palermo u jutarniim satima, slijedi razgled grada: PORTA NUOVA – PALAZZO DEI NORMANI – DUOMO – QUATRO CANTI – CRKVA SAN GIUSEPPE DEI TEATINI – FONTANA PRETORIA… i kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema istočnoj sicilijanskoj obali do najvećeg sicilijanskog ljetovališta Giardini Naxos.  Smještaj u hotel***. Večera. Noćenje.

5. dan: Catania – Siracusa – Agrigento

Nakon doručka, odlazak do grada CataniaRazgled središta garda: GLAVNI TRG S KATEDRALOM. Nastavak putovanja prema Siracusi. Po dolasku razgled grada: MINERVIN HRAM /današnja katedrala/ - ARTEUSOVA FONTANA – ARHEOLOŠKO PODRČJE S GRČKIM KAZALIŠTEM – AMFITEATAR – DIONIZOVO UHO… Slobodno vrijeme. Putovanje južnom Sicilijom prema Agrigentu. Smještaj u hotel. Večera. Zabava. Noćenje.


6. dan: Agrigento – Dolina Hramova – Palermo …

Nakon doručka odlazak prema DOLINI HRAMOVA izgrađenih u 5. st. prije Krista: HRAM JUNONA – HRAM CONCORDIA – HERKULOV HRAM – HRAM KASTORA I POLUKSA – JUPITEROV HRAM. Razgled u pratnji lokalnog vodiča i odmor. Nastavak vožnje kroz slikovita mjesta Sicilije – svako sa svojim običajima i uzancama – do Palerma. Šetnja romantičnim gradom o kojem smo gledali brojne filmove. Ukrcaj na brod za NAPULJ. Noćna plovidba.

7. dan: … Napulj – Ancona…

Dolazak u Napulj te slobodno vrijeme za kraći odmor. Nastavak putovanja središnjom Italijom preko Apeninskog masiva prema Anconi uz kraća zaustvaljanja. Po dolasku u Anconu slobodno vrijeme te ukrcaj na brod za Split. Noćenje.


8. dan: … Ancona – Split

Dolazak u Split u ranim jutarnjim satima.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Granične i vizne formalnosti

Potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Važne informacije

Minimalan broj putnika: 35

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Nadoplata za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4 - 100kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 - 100kn

Sjedala iza 2. vrata - 100kn

Ostala raspoloživa sjedala - 50kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.           

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.


Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno:

Prijevoz: 

  • turističkim autobusom na sve destinacije prema programu,
  • povratna brodska karta Split – Ancona – Split (avio sjedala),
  • povratna brodska karta Napulj – Palermo – Napulj;

Smještaj u hotelima 3* na bazi polupansionske usluge (večera i doručak) u višrekrevetnim sobama:

  • Sorrento – 1 polupansion
  • Giardini Naxos – 1 polupansion
  • Agrigento – 1 polupansion

Ostalo:

  • ulaznice: Pompeji i Dolina Hramova,
  • razgledi: Sorrento, Pompei, Napulj, Palermo, Giardini Naxos, Catania, Siracusa, Agrigento, Ancona,
  • licencirani pratitelj putovanja, 
  • organizaciju putovanja, osiguranje od odgovornosti, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.
U cijenu nije uključeno:

Boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Mogućnost nadoplate

Smještaj u brodskoj kabini s doručkom (Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije)

Smještaj u jednokrevetnoj sobi u hotelu (Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije)

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999