Irska

Avionom iz Zagreba

Odredište
Dublin
Gradovi
Dublin
Termin
27.05. - 30.05. 2021.
07.10. - 10.10. 2021.
Trajanje
4 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
3.390,00 kn

Kratki opis

Doživite Dublin u punom sjaju!

Direktan let Croatia Airlines Zagreb - Dublin - Zagreb

Četvrtak - Nedjelja! Samo dva radna dana!

Odličan hotel u centru grada!

Plan putovanja: Irska

1. dan: Zagreb – Dublin

Okupljanje grupe u Zračnoj luci Zagreb. Podjela putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Dublinu. Po dolasku u Dublin, slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u naš hotel (Odlična lokacija hotela – centra grada!). Slijedi prvo upoznavanje sa glavnim gradom Irske, orijentacijsko upoznavanje te kretanje gradom. Prema želji, odlazak do St. Stephen's Green – predivan trg s parkom okružen kućama s karakteristično obojanim ulaznim vratima, Grafton street – najpoznatija shopping ulica. Odlazak u razgled grada u pratnji licenciranog lokalnog vodiča na engleskom jeziku (s prijevodom na hrvatski jezik, prema potrebi):  Trinity College, najstarije sveučilište u Irskoj u kojem se čuva poznata „The Book of Kells“, oslikani rukopis Evanđelja na latinskom jeziku, zgrada Parlamenta – Dame street – Gradska vijećnica – Dublinski dvorac – katedrala Kristove crkve – katedrala sv. Patrika, najveća irska katedrala, posvećena Sv. Patriku, zaštitniku Irske, u kojoj je živio i radio poznati svećenik i književnik Jonathan Swift, autor „Gulliverovih putovanja“.  Prema želji grupe, dodatna šetnja: Odlazak do čuvene O'Connell Street, široke prometnice koja se proteže od O'Connellovog mosta na rijeci Liffey do Parnellova spomenika na sjeveru. Tu se nalazi i The Spire, 121 metar visoka skulptura u obliku igle, koja dominira gradom, zgrada Glavne pošte, katedrala Sv. Marije i Vrt sjećanja, posvećen svima koji su pali za slobodu Irske, otvoren na 50. godišnjicu Uskršnjeg ustanka. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan: Dublin – Fakultativni izlet na sjever Irske: Dark Hedges – Rope Bridge – Giant's Causeway

Doručak. Slijedi dan uživanja u glavnom irskom gradu ili fakultativno, odlazak na cjelodnevni izlet sa stručnim lokalnim vodičem na engleskom jeziku (s prijevodom na hrvatski jezik, prema potrebi) na sjever Irske: Giant's Causeway, istraživanje jedne od najfascinantnijih obala na svijetu uz zaustavljanje  Dark Hedges. Prekrasna avenija koju krasi drvored bukvi, jedna od poznatih atrakcija koja plijeni pažnju ne samo po svojoj ljepoti, već kao i jedna od lokacija iz serije Igra prijestolja – poznati King's road. Slijedi nastavakputovanja, iduća postaja: Carrick-a-Rede Rope Bridge, legendarni viseći mostić koji povezuje kopno s malim otočićem. Most je napravljen od nanizanih dasaka povezanim žicama i konopcem predstavlja pravi izazov za prelazak posebice kad je kišno i vjetrovito što je vrlo često. Pauza za ručak. Slijedi odlazak na glavnu destinaciju dana: Prolaz divova (Giant's Causeway) najveća atrakcija sjeverne Irske. Riječ je o „stupićima“ koji su nastali erupcijom vulkana prije 60 milijuna godina. Ti stupići izgledaju kao stepenice koje uranjaju u more, većina stupova su pravilog geometrijskog oblika, većinom heksagonalni, uistinu impresivna i jedinstven aprirodna pojava. Povratak u Dublin. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: Dublin – Fakultativni izlet na zapad Irske: Klifovi Mohera – Galway

Doručak. Slijedi dan uživanja u glavnom irskom gradu, fakultativno, odlazak na cjelodnevni izlet sa stručnim lokalnim vodičem na engleskom jeziku (s prijevodom na hrvatski jezik, prema potrebi) „Klifovi Mohera“. Vožnja autobusom do grofovije Clare, smještene na zapadnoj obali, gdje se nalaze najljepše i najimpresivnije prirodne znamenitost Irske – klifovi Mohera. Ove čudesne litice izduže se iz Atlantskog oceana do 200 metara visine i hrabro odolijevaju udarima valova. Po dolasku slijedi razgled Centra za posjetitelje te šetnja stazama i platformama do O'Brienova tornja, najviše točke klifova sa spektakularnim pogledom na hridi i ocean. Slijedi odlazak do obližnjeg gradića na zapadu Irske, Galway, poznat pod nadimkom „City of the Tribes“. Šetnja, slobodno vrijeme te u dogovoreno vrijeme povratak u Dublin. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: Dublin – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu. Po dolasku u Zagreb, kraj putovanja.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Fakultativno

The Little Museum of Dublin (60,00 kn),

Cjelodnevni izlet „Klifovi Mohera i Galway“ (350,00 kn)

Cjelodnevni izlet „Giant's Causway“ (350,00 kn)

Guinness Storehouse (140,00 kn),  

National Wax Museum Plus (70,00 kn),

Viking Splash Tour (120,00 kn),

Trinity College – Book of Kells (70,00 kn),

Dublin Castle (60,00kn),

St Patrick's Cathedral (40,00 kn)

Granične i vizne formalnosti

Potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Važne informacije

Minimalan broj putnika: 15

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.            

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.

Cijene i uvjeti

Cijene aranžmana

27.05. - 30.05. 2021: 3.390,00 kn

07.10. - 10.10. 2021: 3.890,00 kn

U cijenu je uključeno

Prijevoz zrakoplovom na relaciji ZG – Dublin – ZG (uključene pristojbe zračnih luka, uključena prtljaga  (do 23kg) u cijenu!), transfer autobusom: Dublin aerodrom – hotel – Dublin aerodrom, smještaj u hotelu 3* u centru Dublina! - u dvokrevetnima sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom, voditelj putovanja iz Hrvatske, lokalni vodič na engleskom jeziku u Dublinu, organizaciju putovanja, osiguranje od odgovornosti, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

U cijenu nije uključeno

Skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Mogućnost nadoplate

Informativne cijene:

The Little Museum of Dublin (60,00 kn),

Cjelodnevni izlet „Klifovi Mohera i Galway“ (350,00 kn)

Cjelodnevni izlet „Giant's Causway“ (350,00 kn)

Guinness Storehouse (140,00 kn),  

National Wax Museum Plus (70,00 kn),

Viking Splash Tour (120,00 kn),

Trinity College – Book of Kells (70,00 kn),

Dublin Castle (60,00kn),

St Patrick's Cathedral (40,00 kn)

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999