Istanbul

Avionom iz Zagreba

Odredište
Istanbul
Gradovi
Zagreb - Istanbul - Zagreb
Termin
26.03. - 29.03. 2021.
30.04. - 03.05. 2021.
27.05. - 30.05. 2021.
17.06. - 20.06. 2021.
15.10. - 18.10. 2021.
Trajanje
4 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
2.190,00 kn

Plan putovanja: Istanbul

1. dan: putovanje Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika, okupljanje grupe u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman ispred Turkish Airlines šaltera 120 minuta prije leta. Prijava na let za Istanbu i polijetanje zrakoplova. Po slijetanju u Istanbul, obavljanje graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4*. Prijava u hotel. Noćenje.

2. dan: razgledavanje Istanbula

Doručak. Putovanje u Istanbul nastavljamo odlaskom u cjelodnevno razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča (uz nadoplatu).

Slijedi razgledavanje grada: Hipodrom, koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa, Plava džamija – džamija Sultana Ahmeta iz 17. st., najveličanstvenija džamija u Istanbulu, a ime je dobila po brojnim ukrasima od plavog porculana na zidovima, Aja Sofija – nekoć najveća crkva Bizantskog carstva, pretvorena u džamiju u 15.st.. Danas je svjetski poznati UNESCO zaštićeni muzej kojeg mnogi smatraju jednim od simbola Istanbula zbog nenadmašivog povijesnog značaja, te iznimne ljepote i arhitektonske forme, Topkapi saraj – palača u kojoj je u 16.stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabahce palače, Cisterna bazilika – najveći i najljepši antički rezervoar pitke vode ispod Istanbula.

Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalni restoran sa zabavnim programom, trbušnim plesačicama i autohtonim plesom derviša (uz nadoplatu). Noćenje.

3. dan: razgledavanje Istanbula

Doručak. Treći dana putovanja u Istanbul nastavljamo obilaskom preostalih najvećih gradskih znamenitosti javnim prijevozom i pješice. Obilazak Sulejmanije, druge najveće džamije u Istanbulu (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog), koja svojom idealnom pozicijom u središtu grada dominira gradskom panoramom. Uz Plavu Džamiju, Sulejmanija je svakako jedna od najljepših džamija na svijetu, pravi simbol Istanbula, te jedno od najvećih remek djela čuvenog arhitekta Mimara Sinana.

Nastavljamo šetnju prema Zlatnom Rogu, morskom tjesnacu koji razdvaja stari grad od novog Istanbula. Tijekom šetnje ćemo upoznati interesantnu gradsku četvrt, s mnoštvom uličica, tipičnim prodavaonicama turskih slatkiša, restoranima i mjestima gdje se može popiti prava turska kava ili čaj, a što će nam omogućiti da još bolje upoznamo Istanbul. Slijedi obilazak četvrti Eminönü i egipatske tržnice. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom zaista posebnom bazaru, koji odiše nevjerojatnim rasponom mirisa, začina i čajeva.

Nakon egipatske tržnice odlazimo do Galata mosta, popularnog mosta koji spaja stari i novi dio grada s kojeg stanovnici Istanbula love ribu. Spoj lokalaca u svojim svakodnevnim aktivnostima s prekrasnim građevinama starog grada u pozadinu daju jednu potpuno sliku veličanstvenog Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet – krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na palače, tvrđave, romantična mjestašca bosporskog prolaza, brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije i uživati u predivnoj večeri na brodu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Istanbul – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela. Predlažemo odlazak u posjet Dolmabahce palači (uz nadoplatu) – posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. Stoljeća, sagrađenoj u rokoko stilu, koja će vas očarati. Predlažemo prolazak Marmara tunelom (jedan od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi ispod bosporskog kanala) do azijske strane Istanbula. Odlazak do Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Ljubitelj cjenkanja ovdje će uistinu doći na svoje. Činjenica je da se na bazaaru jednostavno mora cjenkati i da prva cijena koju vam ponude nikada nije i konačna. Kako je poznato da su Turci već stoljećima jako dobri trgovci to je za njih posao, ali prvenstveno način života i zato tome pristupaju veoma strastveno. U dogovoreno vrijeme, transfer do zračne luke. Let za Zagreb (TK 1055 u 19:10h). Dolazak u Zračnu luku Zagreb u 19:20h. Kraj putovanja.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Fakultativni izleti
  • CITY TOUR: Paket ulaznica za sve navedeno u programu drugog dana, usluge lokalnog stručnog vođenja te prijevoz turističkim autobusom - 45 eur
  • Tradicionalna večera s zabavnim programom, trbušnim plesačicama i autohtonim plesom derviša - 50eur
  • Krstarenje brodom po Bosporu - 60 eur
  • Mogućnost veznog leta iz Splita i Dubrovnika - molimo raspitajte se u agenciji za mogućnost, raspoloživost i cijene veznog leta iz Splita i Dubrovnika. Molimo uzmite u obzir da je ovo samo mogućnost, a stvarna raspoloživost i cijena ovisi o popunjenosti zrakoplova Croatia Airlines.
Granične i vizne formalnosti

Za ulazak u Tursku više nije potrebna viza. Dovoljna je valjana putovnica. Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

VAŽNE INFORMACIJE

Minimalan broj putnika: 15

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Obavezno zdravstveno osiguranje prilikom ulaska u Republiku Tursku

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Informacije za putovanje u Tursku

TEČAJ: 1 turska lira (TL, TRY) = 100 kuruša. Tečaj: 1,00 EUR = 9,52 TL (na dan 10.12.2020.)

SLUŽBENI JEZIK je turski, no pričaju se i kurdski, arapski, grčki i armenski

VREMENSKA RAZLIKA: +1 h

DRŽAVNA RELIGIJA je islam. Ramazan (mjesec posta) u Islamu je sveto doba. Post počinje kod izlaska sunca, a završava s njegovim zalaskom. Ramazan je, kao i Sveta noć, svake godine u drugo vrijeme. Sukladno lokalnim propisima, određene kulturne znamenitosti mogu biti zatvorene te se i program putovanja mijenja.

UTIČNICE u Turskoj iste su kao u Hrvatskoj, tako da vam neće trebati adapter.

VRIJEME: Obala zapadne i južne Turske (Istanbul, Kušadasi, Antalya) ima tipičnu sredozemnu klimu s blagim zimama i vrućim ljetima. Dnevne se temperature na proljeće i jesen dižu do približno 25°C, ljeti sve do 35°C ili koji stupanj više. Idealno je vrijeme za putovanje od ožujka do studenog kada ima i najmanje padalina.

TURSKA KUHINJA slovi kao jedna od raznolikijih i ukusnijih. Dakle putovanje je Turskom i krasno kulinarsko iskustvo. Svaki dan možete kušati kakav turski specijalitet, a oni se od regije do regije mijenjaju. Tu nisu samo svjetski poznati kebabi svih mogućih vrsta, već i niz slasnih povrtnih i mesnih te ribljih jela, širok izbor slastica i zanimljivih pića. Od pića je svakako najomiljeniji napitak od jogurta ajran koji za vrućih mjeseci olakšava putovanje i obvezan, uvijek prisutan turski čaj. Dovoljno je i svježeg voća i voćnih sokova. Turska je hrana vrlo sigurna i na putovanju se uvijek hranimo u provjerenim lokalnim ili ponekad turističkim restoranima. Preporučujemo da pijete vodu iz bočice. U restoranima je uobičajeno davati 10% napojnice, imajte na umu da se zahvaljujete usluzi. Za sve će vam ostale podatke na raspolaganju biti vaš vodič.

ODJEĆA: Turska je muslimanska zemlja. Predlažemo da vaša garderoba uključuje odjeću koja pokriva ramena, dekolte i koljena (dugi i kratki rukavi, poluduge hlače, prozračne suknje...). Pripremite se na ljetno vrijeme, no nešto tople odjeće neće škoditi. Za ulazak u džamije žene moraju nositi marame za pokrivanje glave.

PLAĆANJE: Kreditnim karticama možete plaćati u trgovinama. Novac možete podizati na bankomatima s različitim provizijama (VISA, MASTERCARD, ponegdje MAESTRO). Za svaki slučaj preporučujemo manji iznos gotovine!

PLANIRANI TROŠKOVI: Za tekuću potrošnju (hrana, piće, manje kupnje) predviđa se potrošnja od 15 do 20 EUR dnevno. U gornji iznos nisu uključene preporučljive napojnice i doplate. Turska je cjenovno povoljna i nudi sve što si jedan turist ili avanturist želi - puna svjetski poznatih znamenitosti, blagi tradicionalni život isprepliće se sa suvremenom državom. 

KOMUNIKACIJA, TELEFON, INTERNET: Pozivni broj iz Turske za Hrvatsku je 00 385 + područni broj (bez 0) + broj koji se poziva. Pozivni broj iz Hrvatske za Tursku je 00 90 + područni broj (bez 0) + broj koji se poziva. Telefoni i internet su dostupni posvuda, mobiteli rade.

TAXI PRIJEVOZ: Ako trebate uzeti taksi, najbolje je odlučiti se za žute i dogovoriti fiksnu cijenu prije nego što stave brojilo i produže rutu.

CIJENKANJE: Pozovite se za svaki predmet koji želite kupiti i pogledajte nekoliko štandova prije nego što se odlučite za jednu, posebno na Grand Bazaar u Istanbulu. Naravno, kao što uvijek kažemo, pregovaranje unutar ravnoteže je osnova, bez pretvaranja da prodavač gubi novac.

BOLNIČKA SKRB: U svakom većem gradu postoje dobro opskrbljene privatne bolnice, u kojima troškove liječenja može pokriti dodatno osiguranje. Preporučujemo sklapanje dodatnog osiguranja, s asistencijom u inozemstvu, budući da troškovi liječenja u bolnici mogu dodatno narasti.

Najbolje vrijeme za putovanje u Tursku proljeće je i jesen, kada je vrijeme ugodnije i izbjegavate najtoplije i najhladnije mjesece. Imajte na umu da temperature u srpnju i kolovozu mogu prelaziti 40 stupnjeva, iako ako vaše putovanje uključuje plaže mediteranske obale, to bi također moglo biti dobro vrijeme.

Iako je u Turskoj službeni jezik turski, u hotelima i turističkim mjestima možete savršeno komunicirati na engleskom.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.


Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.

               

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.


Cijene i uvjeti

Cijena putovanja u Istanbul uključuje:

Prijevoz:

Povratna zrakoplovna karta/ekonomska klasa: Zagreb – Istanbul – Zagreb (Turkish Airlines)
Dozvoljena prtljaga: 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (1 kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
Transfer turističkim autobusom u Istanbulu: aerodrom – hotel – aerodrom

Smještaj:

Avantgard Hotel Taksim 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama

Odličan hotel na odličnoj lokaciji!

Ostalo:
Voditelj putovanja, organizacija putovanja, jamčevina za turističke paket aranžmane i PDV.

Cijena putovanje u Istanbul ne uključuje:

Obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.090 kn (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)

Boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Popusti

- Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

- Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta.

FAQ

Osiguranje za put u Istanbul

Svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put.

Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravstveno osiguranje.

Osiguranje od rizika otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te ne možete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad.

Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općih uvjeta agencije. Agencija vam nudi paket ova 3 osiguranja za 190,00 kn. Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999