Istanbul

Avionom

Odredište
Istanbul
Gradovi
Zagreb - Istanbul - Zagreb
Termin
20.02. - 23.02. 2020.
28.03. - 31.03. 2020.
15.05. - 18.05. 2020.
Trajanje
4 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
1.990,00 kn

Plan putovanja: Istanbul

1. dan: putovanje Zagreb – Istanbul

Put u Istanbul započinjemo sastankom putnika u zračnoj luci Zagreb u 7:00 h. Upoznavanje s našim vodičem, te prijava za let TK1054 za Istanbul (polazak zrakoplova u 09.10h, dolazak u Istanbul u 13.15h), preuzimanje prtljage te granične kontrole.

Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* uz prekrasnu panoramu i uživanje u prvim dojmovima Istanbula. Smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom prema centru grada.

Slijedi šetnja po Istikal ulici te Trgu Taksim, pješačkom zonom s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan: razgledavanje Istanbula

Doručak. Putovanje u Istanbul nastavljamo odlaskom u cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča (uz nadoplatu).

Slijedi razgled:

 • Hipodrom, koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa,
 • Plava džamija – džamija Sultana Ahmeta iz 17. st. – najveličanstvenija džamija u Istanbulu, a ime je dobila po brojnim ukrasima od plavog porculana na zidovima džamije,
 • Aja Sofija – nekoć najveća crkva Bizantskog carstva, pretvorena u džamiju u 15.st., danas je svjetski poznati UNESCO zaštićeni muzej kojeg mnogi smatraju jednim od simbola Istanbula zbog nenadmašivog povijesnog značaja, te iznimne ljepote i arhitektonske forme,
 • Topkapi saraj – u kojoj je u 16.stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače,
 • Cisterna bazilika – najveći i najljepši antički rezervoar pitke vode ispod Istanbula.

Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalni restoran s zabavnim programom, trbušnim plesačicama i autohtonim plesom Derviša (uz nadoplatu). Noćenje.

3. dan: razgledavanje Istanbula

Doručak. Treći dana putovanja u Istanbul nastavljamo obilaskom ostatka najvećih gradskih znamenitosti javnim prijevozom i pješice: Obilazak Sulejmanije – druge najveće džamije u Istanbulu (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog), koja svojom idealnom pozicijom u središtu grada dominira gradskom panoramom i uz Plavu Džamiju svakako je jedna od najljepših džamija na svijetu, pravi simbol Istanbula, te jedno od najvećih remek djela čuvenog arhitekta Sinana.

Nastavljamo šetnju prema „Zlatnom Rogu“, morskom tjesnacu koji razdvaja stari grad od novog Istanbula, a tijekom šetnje ćemo upoznati jednu od najinteresantnijih gradskih četvrti, s mnoštvom uličica prepunih trgovinama, tipičnim prodavaonicama turskih slatkiša, restoranima i mjestima gdje se može popiti prava turska kava ili čaj, a što će nam omogućiti da upoznamo istinski Istanbul.

Slijedi obilazak četvrti Eminönü te egipatske tržnice, poznate tržnice okupane u mirisima začina, čajeva, suvenira i svega ostalog. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom zaista posebnom bazaru, koji odiše nevjerojatnim rasponom mirisa, boja i okusa.

Nakon egipatske tržnice odlazimo do Galata mosta, popularnog mosta koji spaja stari i novi dio grada s kojeg stanovnici Istanbula pecaju i zajedno sa znamenitostima starog grada u pozadini upotpunjuju sliku prekrasnog Istanbula.

Predlažemo fakultativni izlet – krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca bosporskog prolaza, brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije i uživati u predivnoj večeri na brodu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Istanbul – Zagreb

Doručak. Predlažemo odlazak u posjet Dolmabahce palači (uz nadoplatu) – posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. Stoljeća, sagrađenoj u rokoko stilu, koja će vas očarati.

Predlažemo prolazak Marmara tunelom (jedan od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi ispod bosporskog kanala) do azijske strane Istanbula.

Odlazak do Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Ljubitelj cjenkanja ovdje će uistinu doći na svoje. Činjenica je da se na bazaaru jednostavno mora cjenkati i da prva cijena koju vam ponude nikada nije i konačna. Kako je poznato da su Turci već stoljećima jako dobri trgovci to je za njih posao, ali prvenstveno način života i zato tome pristupaju veoma strastveno.

Nakon kupovine slijedi kraj našeg putovanja u IStanbul i povratak do hotela u dogovoreno vrijeme i transfer do zračne luke. Let zrakoplova Turkish Airlinesa TK1055 u 18.10 sati s dolaskom u Zagreb u 19.20 sati.

Cijene i uvjeti

Cijena putovanja u Istanbul uključuje:
 • Povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb (Turkish Airlines) uz dozvoljenu prtljagu do 23 kg,
 • Povratni transfer turističkim autobusom od aerodroma do hotela i nazad
 • Smještaj: – 3 noćenja na bazi 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*
 • Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.
 • Ostalo: Pratitelji putovanja i osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.
Cijena za putovanje u Istanbul ne uključuje:
 • obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
 • osobni troškovi, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice, ručkovi
 • viza za Tursku (radi se on line, potrebna putovnica) 250 kn po osobi, plaćanje prilikom prijave (Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.
 • Mogućnost nadoplate:
 • CITY TOUR: Paket ulaznica za sve navedeno u programu drugog dana, usluge lokalnog stručnog vođenja te prijevoz turističkim autobusom
 • Krstarenje brodom po Bosporu – tipična turska večera s programom (bogati švedski stol, prijevoz, trbušne plesačice te Derviši)
 • Mogućnost veznog leta iz Splita i Dubrovnika – molimo raspitajte se u agenciji za mogućnost, raspoloživost i cijene veznog leta iz Splita i Dubrovnika. Molimo uzmite u obzir da je ovo samo mogućnost, a stvarna raspoloživost i cijena ovisi o popunjenosti zrakoplova Croatia Airlines.

FAQ

Osiguranje za put u Istanbul
 • Svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put.
 • Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Osiguranje od rizika otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te ne možete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad.
 • Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općih uvjeta agencije. Agencija vam nudi paket ova 3 osiguranja za 450,00 kn. Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999