ISTANBUL

autobusom

Gradovi
Sofija - Istanbul - Plovdiv
Termin
29.04. - 04.05. 2021.
14.10. - 19.10. 2021.
Trajanje
6 dana
Prijevoz
Autobus
Cijena
1.990,00 kn

Plan putovanja: ISTANBUL

Split – Zagreb – (Mogućnst polaska iz Slavonskog Broda) – Sofija

Polazak autobusa iz Splita s kolodvora u Sukoišanskoj ulici u 00:15. Zaustavljanje u Zagrebu i  mogućnost zaustavljanja u Slavonskom Brodu. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Sofiju u večernjim satima. Smještaj u hotel. Odlazak u večernji razgled grada s pratiteljem: Najveći pravoslavni hram na Balkanu Sveti Aleksandar Nevski, Ruska crkva Nikolaja Čudotvorca, Sinagoga Sofija, Crkva Svete Petke u Sofiji, Banja Baši džamija... Slobodno vrijeme za individualne razglede/odmor/obrok. Noćenje.

Sofija – Istanbul

Nakon doručka krećemo na put za Istanbul. Dolazak u popodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora vodimo vas u ugodnu šetnju i prvo upoznavanje sa starim dijelom Istanbula. Slobodno vrijeme za individualne razglede/odmor/obrok. Povratak u hotel. Noćenje.

Istanbul

Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča (uz nadoplatu). Slijedi razgled: Hipodrom, koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa, Plava džamija – džamija Sultana Ahmeta iz 17. st. – najveličanstvenija džamija u Istanbulu, a ime je dobila po brojnim ukrasima od plavog porculana na zidovima džamije, Aja Sofija –  nekoć najveća crkva Bizantskog carstva, pretvorena u džamiju u 15.st., danas je svjetski poznati UNESCO zaštićeni muzej kojeg mnogi smatraju jednim od simbola Istanbula zbog nenadmašivog povijesnog značaja, te iznimne ljepote i arhitektonske forme, Topkapi saraj – u kojoj je u 16.stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače, Cisterna bazilika – najveći i najljepši antički rezervoar pitke vode ispod Istanbula. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalni restoran s zabavnim programom, trbušnim plesačicama i autohtonim plesom Derviša (uz nadoplatu). Noćenje.

Istanbul

Doručak. Odlazak u obilazak ostatka najvećih gradskih znamenitosti javnim prijevozom i pješice: Obilazak Sulejmanije – druge najveće džamije u Istanbulu (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog), koja svojom idealnom pozicijom u središtu grada dominira gradskom panoramom i uz Plavu Džamiju svakako je jedna od najljepših džamija na svijetu, pravi simbol Istanbula, te jedno od najvećih remek djela čuvenog arhitekta Sinana. Nastavljamo šetnju prema „Zlatnom Rogu", morskom tjesnacu koji razdvaja stari grad od novog Istanbula, a tijekom šetnje ćemo upoznati jednu od najinteresantnijih gradskih četvrti, s mnoštvom uličica prepunih trgovinama, tipičnim prodavaonicama turskih slatkiša, restoranima i mjestima gdje se može popiti prava turska kava ili čaj, a što će nam omogućiti da upoznamo istinski Istanbul. Slijedi obilazak četvrti Eminönü te egipatske tržnice, poznate tržnice okupane u mirisima začina, čajeva, suvenira i svega ostalog. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom zaista posebnom bazaru, koji odiše nevjerojatnim rasponom mirisa, boja i okusa. Nakon egipatske tržnice odlazimo do Galata mosta, popularnog mosta koji spaja stari i novi dio grada s kojeg stanovnici Istanbula pecaju i zajedno sa znamenitostima starog grada u pozadini upotpunjuju sliku prekrasnog Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet – krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca bosporskog prolaza, brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije i uživati u predivnoj večeri na brodu. Povratak u hotel. Noćenje.

Istanbul – Plovdiv

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema bugarskoj granici. Dolazak u Plovdiv, grad koji je 2019. godine proglašen europskom prijestolnicom kulture. Smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem u razgled grada: džamija Džumaja, skulptura Ludog Milje, maskote Plovdiva, ostaci rimskog stadiona, Crkva Sv. Marina Velikomučenica, Plovdivska mitropolija, Crkva Uspenja Sv. Bogorodice, Rimski Teatar, Crkva Sv. Konstantina i Elene, Spomenik ujedinjenja... Slobodno vrijeme za individualne razglede/odmor/obrok. Povratak u hotel. Noćenje.

Plovdiv – Zagreb – Split

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz Bugarsku i Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Split u kasnim noćnim satima.

Cijene i uvjeti

U CIJENU JE UKLJUČENO:

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u Sofiji u hotelu 3*, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u Plovdivu u hotelu 3*, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u Istanbulu u hotelu 3*, pratitelji putovanja iz Hrvatske, razgledavanja prema programu, razgled Istanbula u pratnji gradskog vodiča, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

Doplatu za jednokrevetnu sobu (790 kn), ulaznice za muzeje, kulturno-povijesne spomenike i fakultativni sadržaji (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni): ulaznica za baziliku Cisterna 7,50 EUR, Vožnja brodom po Bosporu: 25 EUR (doplata na licu mjesta), večernja vožnja Istanbulska noć na 2 kontinenta s mjesnim vodičem: 25 EUR (doplata na licu mjesta), Turska večera u tradiconalnom lokalnom restoranu na Taksimu: 45 EUR uz 1 bezalkoholno piće te kavu ili čaj i desert (doplata na licu mjesta), Turska večera uz folklorni program s trbušnim plesačicama: 45 EUR uz neograničenu konzumaciju bezalkolnih pića ili 55 EUR uz neograničenu konzumaciju alkoholnih i bezalkoholnih piča (doplata na licu mjesta), Sultan Ahmet paket ulaznica (ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi palaču muzej s gradskim vodičem, posjet Plavoj džamiji s gradskim vodičem ): 55 EUR (doplata na licu mjesta), Posjet haremu u Topkapi palači sa vodičem: 12 EUR (doplata na licu mjesta), Ulaznica za palaču Dolmabahče: 25 EUR ( doplata na licu mjesta), karta javnog prijevoza u Istanbulu:2,70 turskih lira Istanbul Card (informativna cijena), Putno osiguranje

NAČINI PLAĆANJA:

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

FAQ

OSIGURANJE:
  • Svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put.
  • Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravstveno osiguranje.
  • Osiguranje od rizika otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te ne možete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad.
  • Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općih uvjeta agencije. Agencija vam nudi paket ova 3 osiguranja za 190,00 kn. Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.
Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese magellan@magellan.hr

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999