Istanbul

Autobusom (Ukrcaj: ST, ŠI, ZD, ZG, SB)

Gradovi
Sofija - Istanbul - Plovdiv
Termin
29.04. - 04.05. 2021.
14.10. - 19.10. 2021.
Trajanje
6 dana
Prijevoz
Autobus
Cijena
1.990,00 kn

Plan putovanja: Istanbul

1. dan: Zagreb – (Mogućnst polaska iz Slavonskog Broda) – Sofija

Polazak autobusa iz  Zagreba i  mogućnost zaustavljanja u Slavonskom Brodu. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Sofiju u večernjim satima. Smještaj u hotel. Odlazak u večernji razgled grada s pratiteljem: Najveći pravoslavni hram na Balkanu Sveti Aleksandar Nevski, Ruska crkva Nikolaja Čudotvorca, Sinagoga Sofija, Crkva Svete Petke u Sofiji, Banja Baši džamija... Slobodno vrijeme za individualne razglede/odmor/obrok. Noćenje.

2. dan: Sofija – Istanbul

Nakon doručka krećemo na put za Istanbul. Dolazak u popodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora vodimo vas u ugodnu šetnju i prvo upoznavanje sa starim dijelom Istanbula. Slobodno vrijeme za individualne razglede/odmor/obrok. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan: Istanbul

Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča (uz nadoplatu). Slijedi razgled: Hipodrom, koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa, Plava džamija – džamija Sultana Ahmeta iz 17. st. – najveličanstvenija džamija u Istanbulu, a ime je dobila po brojnim ukrasima od plavog porculana na zidovima džamije, Aja Sofija –  nekoć najveća crkva Bizantskog carstva, pretvorena u džamiju u 15.st., danas je svjetski poznati UNESCO zaštićeni muzej kojeg mnogi smatraju jednim od simbola Istanbula zbog nenadmašivog povijesnog značaja, te iznimne ljepote i arhitektonske forme, Topkapi saraj – u kojoj je u 16.stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače, Cisterna bazilika – najveći i najljepši antički rezervoar pitke vode ispod Istanbula. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalni restoran s zabavnim programom, trbušnim plesačicama i autohtonim plesom Derviša (uz nadoplatu). Noćenje.

4.dan: Istanbul

Doručak. Odlazak u obilazak ostatka najvećih gradskih znamenitosti javnim prijevozom i pješice: Obilazak Sulejmanije – druge najveće džamije u Istanbulu (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog), koja svojom idealnom pozicijom u središtu grada dominira gradskom panoramom i uz Plavu Džamiju svakako je jedna od najljepših džamija na svijetu, pravi simbol Istanbula, te jedno od najvećih remek djela čuvenog arhitekta Sinana. Nastavljamo šetnju prema „Zlatnom Rogu", morskom tjesnacu koji razdvaja stari grad od novog Istanbula, a tijekom šetnje ćemo upoznati jednu od najinteresantnijih gradskih četvrti, s mnoštvom uličica prepunih trgovinama, tipičnim prodavaonicama turskih slatkiša, restoranima i mjestima gdje se može popiti prava turska kava ili čaj, a što će nam omogućiti da upoznamo istinski Istanbul. Slijedi obilazak četvrti Eminönü te egipatske tržnice, poznate tržnice okupane u mirisima začina, čajeva, suvenira i svega ostalog. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom zaista posebnom bazaru, koji odiše nevjerojatnim rasponom mirisa, boja i okusa. Nakon egipatske tržnice odlazimo do Galata mosta, popularnog mosta koji spaja stari i novi dio grada s kojeg stanovnici Istanbula pecaju i zajedno sa znamenitostima starog grada u pozadini upotpunjuju sliku prekrasnog Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet – krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca bosporskog prolaza, brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije i uživati u predivnoj večeri na brodu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: Istanbul – Plovdiv

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema bugarskoj granici. Dolazak u Plovdiv, grad koji je 2019. godine proglašen europskom prijestolnicom kulture. Smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem u razgled grada: džamija Džumaja, skulptura Ludog Milje, maskote Plovdiva, ostaci rimskog stadiona, Crkva Sv. Marina Velikomučenica, Plovdivska mitropolija, Crkva Uspenja Sv. Bogorodice, Rimski Teatar, Crkva Sv. Konstantina i Elene, Spomenik ujedinjenja... Slobodno vrijeme za individualne razglede/odmor/obrok. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: Plovdiv – Zagreb – Split

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz Bugarsku i Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Split u kasnim noćnim satima.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Granične i vizne formalnosti

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Fakultativno

Vožnja brodom po Bosporu: 25 EUR (doplata na licu mjesta)

Večernja vožnja Istanbulska noć na 2 kontinenta s mjesnim vodičem: 25 EUR (doplata na licu mjesta)

Turska večera u tradiconalnom lokalnom restoranu na Taksimu: 45 EUR uz 1 bezalkoholno piće te kavu ili čaj i desert (doplata na licu mjesta)

Turska večera uz folklorni program s trbušnim plesačicama: 45 EUR uz neograničenu konzumaciju bezalkolnih pića ili 55 EUR uz neograničenu konzumaciju alkoholnih i bezalkoholnih piča (doplata na licu mjesta)

Sultan Ahmet paket ulaznica (ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi palaču muzej s gradskim vodičem, posjet Plavoj džamiji s gradskim vodičem ): 55 EUR (doplata na licu mjesta)

Posjet haremu u Topkapi palači sa vodičem: 12 EUR (doplata na licu mjesta)

Ulaznica za palaču Dolmabahče: 25 EUR ( doplata na licu mjesta)

Karta javnog prijevoza u Istanbulu:2,70 turskih lira

VAŽNE INFORMACIJE

Minimalan broj putnika: 35

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Nadoplata za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4 - 100kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 - 100kn

Sjedala iza 2. vrata - 100kn

Ostala raspoloživa sjedala - 50kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.              

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u Sofiji u hotelu 3*, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u Plovdivu u hotelu 3*, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u Istanbulu u hotelu 3*, pratitelji putovanja iz Hrvatske, razgledavanja prema programu, razgled Istanbula u pratnji gradskog vodiča, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

U cijenu nije uključeno

Boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu 

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

FAQ

OSIGURANJE:
  • Svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put.
  • Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravstveno osiguranje.
  • Osiguranje od rizika otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te ne možete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad.
  • Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općih uvjeta agencije. Agencija vam nudi paket ova 3 osiguranja za 190,00 kn. Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.
Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999