KAPADOKIJA

Avionom

Gradovi
Istanbul - Kayseri - Uçhisar - Paşabağ - Devrent - Derinkuyu -
Termin
20.05. - 25.05. 2021.
28.10. - 02.11. 2021.
Trajanje
6 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
4.090,00 kn

Plan putovanja: KAPADOKIJA

1. dan: Zagreb – Kapadokija

Okupljanje u zračnoj luci "Franjo Tuđman" dva sata prije leta. Letimo za mjesto Kayseri s presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Kayseri u večernjim satima i prijevoz do smještaja. Noćenje.

2. dan: Jahanje konja – Vožnja quadovima ili safari džipovima

Nakon doručka, odlazak na dvosatnu turu na konjima. Na ovoj turi posjećujemo najljepše doline u Kapadokiji – Dolinu mačeva, dolinu Meskendir i Crvenu dolinu. Uživanej u bajkovitom pejzažu vulkanskih stjenovitih brežuljaka, prekrasnih vilinskih dimnjaka, crkava i prekrasnih pogleda na sve strane. Poslijepodne, odaberite jedan od dva atraktivna izleta. Džipovima posjećujemo Dolinu golubova koja se nalazi u gradu Uçhisar, s koje se pruža najljepši panoramski pogled na regiju. Ovaj je dio također prepoznatljiv po izrezbarenim golubovima, djelu starih stanovnika regije. Zahvaljujući prirodnoj ljepoti doline i njezinoj povijesti osjećat ćemo se kao u bajci! Posjećujemo i dolinu Gomeda. Uz zalazak sunca i čašu vina ugođaj će biti potpun! Izlet završavamo 30-ak minuta nakon zalaska sunca. Drugi fakultativni izlet prepun je adrenalina. Vozimo se quadovima kroz ovu čarobnu regiju! Ovaj će vas jedinstveni obilazak provesti kroz Göreme, dolinu Güllüdere, Dolinu Ljubavi i selo Vuavuşin. Tijekom putovanja pozdravljamo zalazak sunca, a zatim se vraćamo u smještaj. Noćenje.

3. dan: Let balonima i Ples Derviša

Doručak. Odlazak na let balonom iznad Kapadokije. Doživite čarobno jutro u Turskoj, leteći nad Kapadokijom uz izlazak sunca, diveći se prizorima pred vama! Ovo će mjesto zauvijek ostati u našim srcima. Osjećaj koji ćete osjetiti dok stotine drugih balona lete oko vas bit će nezamjenjiv. Slobodno vrijeme za individualne razglede/odmor/obrok. Navečer, odlazak na Ples derviša. Svjedočit ćemo tradicionalnom plesu u kojem derviši, padaju u trans, vrteći se i moleći za dobrotu i sreću. Povratak u smještaj i noćenje.

4. dan: Srce Kapadokije

Doručak. Odlazak na izlet, srce Kapadokije koja je poznata po čudesnim kućama u pećinama stijena u kojima su se prvi kršćani skrivali i gradili svoje crkve. Kad bi se ime ove povijesno vrlo važne regije prevelo na hrvatski, značilo bi "zemlja prekrasnih konja". Stoljećima su se na ovom području miješali utjecaji Perzije, Aleksandra Velikog, rimskih vladara i ranih kršćana, dok je danas ova regija dio Turske i važna turistička destinacija. Krećemo prema velikom samostanskom kompleksu – "Muzej na otvorenom Gӧreme". U mnogim od ovih stijena nalaze se prekrasne bizantske freske sa scenama iz Starog i Novog zavjeta. Nastavljamo prema Čavušinu, starom slikovitom grčkom selu s autentičnim i napuštenim grčkim kućama. Slobodno vrijeme u gradu Avanos. Polazak prema Paşabağu – lokalitetu s neobičnim gljivastim formacijama! Nakon Paşabağa slijedi fascinantna dolina mašte: dolina Devrent, puna prirodnih oblika crvenog kamena. Povratak u smještaj. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

5. dan: Mistična tura

Doručak. Odlazak na izlet – Mistična tura. Dan posvećen istraživanju ljepota Kapadokije! Posjećujemo vidikovac u Göremeu (Göreme Panaroma), gdje uživamo u nevjerojatnim i jedinstvenim pogledima. Nastavljamo obilazak podzemnog grada Derinkuyu, najvećeg i najdubljeg podzemnog utvrđenog naselja. Posjećujemo katedralu Selime – najveći kameni samostan u regiji. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon ručka pješačimo uz rijeku Melendiz u kanjonu Ihlara. Na kraju posjećumo Dolinu golubova koja se nalazi u Uçhisaru i otkuda se pruža jedan od najljepših panoramskih pogleda u ovom dijelu svijeta. Povratak u smještaj. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

6. dan: Kapadokija – Zagreb

Doručak. Slobodno vrijeme. Polazak prema Istanbulu. Povratak u Zagreb.

Cijene i uvjeti

U CIJENU JE UKLJUČENO:

Izlet Srce Kapadokije, prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama, prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Kayseri s uključenim pristojbama, prijevoz od zračne luke do smještaja u Göremeu, prijevoz od smještaja do zračne luke u Kayseriju. prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kayseri – Istanbul s uključenim pristojbama, prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama, 5 noćenja s doručkom u Göremeu, pratitelji putovanja iz Hrvatske, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

Osobni troškovi, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice, obroci, doplata za jednokrevetnu sobu

FAKULTATIVNO:

Let balonom – 130 e

Ples Derviša – 30 e

Tura quadovima – 25 e

Džip safari – 30 e

Dvosatna tura konjima – 40 e

Mistična tura – 40 e

DODATNE INFORMACIJE:

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

O osiguranju: svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put. Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravsteno osiguranje. Osiguranje od rizka otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te nemožete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad. Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općeih uvjeta agencije. Agencija vam nudi paket ova 3 osiguranja za 290,00 kn. Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.

Mogućnost veznog leta iz Splita i Dubrovnika – molimo raspitajte se u agenciji za mogućnost, raspoloživost i cijene veznogleta iz Splita i Dubrovnika. Molimo uzmite u obzir da je ovo samo mogućnost, a stvarna raspoloživost i cijena ovisi opopunjenosti zrakoplova Croatia Airlines.

NAČINI PLAĆANJA:

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese magellan@magellan.hr

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999