Moskva i Sankt Petersburg

Avionom iz Zagreba

Gradovi
Zagreb - Moskva - Sergijev Posad - Sankt Petersburg - Carsko selo Puškin
Termin
20.05. - 27.05. 2021.
04.11. - 11.11. 2021.
Trajanje
8 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
7.390,00 kn

Plan putovanja: Moskva i Sankt Petersburg

1. dan: Zagreb - Moskva

Put započinjemo sastankom putnika u zračnoj luci Zagreb. Upoznavanje s našim vodičem, te prijava za let za Moskvu. ( preuzimanje prtljage te granične kontrole). Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela . Smještaj u hotel. Ukoliko bude moguće, odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom prema centru grada. Noćenje u hotelu.

2. dan: Moskva

Doručak. Odlazak na panoramski razgled grada koji je danas jedan od najvećih i najbogatijih gradova na svijetu. Odlazak prema poznatom Crvenom trgu. Trg odvaja Moskovski kremlj, nekadašnju carsku, a današnju službenu rezidenciju ruskoga predsjednika, od povijesne četvrti   Kitaj-gorod. Vidjet ćemo golemi Lenjinov mauzolej te najfotografiraniju crkvu u Moskvi, Katedralu Sv. Vasilija Blaženog koja je poznata po svojim šarenim tornjićima. Crveni trg zajedno je s Kremljem pod zaštitom UNESCO-a. Pokraj trga nalazi se i robna kuća GUM sa svjetski poznatim dizajnerskim trgovinama. Nastavak razgleda grada vodi nas do čuvenog Bolshoy teatra. Prošetat  ćemo kroz ulicu Tverskaya koja je danas najpoznatija moskovska ulica prepuna raznih svjetski poznatih trgovina i restorana. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda grada: Novodjevičanski samostan, Kutuzovski prospekt, Ulica Novi Arbat, Bijeli Dom,Park Pobjede, moskovsko sveučilište. Odlazak do vidikovca, Vorobyevi Gory odakle se pruža prekrasan pogled na rijeku Moskvu i sam grad. Odlazak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

3. dan: Moskva – Falultativno: Sergijev Posad – Moskva

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje ruske prijestolnice. Predlažemo odlazak na vožnju rijekom MoskvomPreporuka agencije, fakultativni izlet u 70-ak km udaljen gradić Sergijev Posad. Tu se nalazi najvažniji ruski pravoslavni samostan i središte ruske crkve, Trojstvena lavra svetog Stjepana koji je pod zaštitom UNESCO-a. Izvanredan je primjer ruske arhitekture od 14. – 18. Stoljeća, koji je kasnije služio kao uzor mnogim ruskim građevinama, a osnovao ga je davne 1345. Jedan od najslavnijih ruskih svetaca, sveti Sergij Radonežski. Razgled samostana u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vrijeme za odmor/ručak/kupnju. Povratak u Moskvu. Noćenje.

4. dan: Moskva – Sankt Peterburg

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak vlakom prema carskom Sankt Peterburgu. Uživanje u vožnji modernim brzim vlakom uz prekrasne prizore i panorame Rusije. Sankt Peterburg je grad u kojem se nalazi oko 2000 knjižnica, više od 100 kazališta, 50 galerija i više od 200 muzeja. Cijeli grad je pod zaštitom UNESCO-a kao područje 36 povijesnih arhitektonskih kompleksa i 4000 spomenika kulture. Po dolasku, odlazak u hotel. Poslijepodne, odlazak u panoramski i pješački razgled grada u pratnji vodiča: Petrova i Pavlova utvrda, grobnica carske obitelji Romanov, ljetnikovac, palača. Slobodno vrijeme za uživanje u barovima i restoranima u glavnoj ulici, Nevski ProspektOdlazak u hotel. Noćenje.  

5. dan: Sankt Peterburg

Doručak. Nastavak razgledavanja: Šetnja glavnom ulicom, Nevski Prospekt te nastavak uživanja u najpoznatijim atrakcijama: Trg sv. Izaka s najvećom ruskom katedralom, Isakijevska katedrala, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Admiralitet... Slobodno vrijeme za odmor/ručak/kupnju. Preporuka agencije: odlazak u Muzej Faberge u kojem se nalazi zbirka ruskih carskih jaja. Odlazak na plovidbu rijekom Nevom. Odlazak na baletnu predstavu u Marijinski ili Mihajlovski teatarPovratak  hotel. Noćenje.

6. dan: Sankt Peterburg – Ermitaž – Peterhof – Sankt Peterburg

Doručak. Odlazak u razgled jednog od najpoznatijih svetskih muzeja, Muzeja Ermitaž. Jezgru muzeja čini zbirka ruske carice Katarine Velike  koja je uz paviljon Ermitaž sagradila i Zimski dvorac. Fokus muzeja je na zapadnoeuropskim umjetnicima od Srednjeg vijeka do danas: Picasso, Rubens, Leonardo, Van Gogh... Ermitaž prikazuje raznoliku paletu umjetnosti iz svih krajeva svijeta čak od doba drevnog Egipta do danas. Nakon razgleda, slijedi odlazak u Peterhof, popularno zvani, ruski Versailles. Sastoji se od kompleksa palača, parkova i zapanjujućih fontana. Zajedno s drugim znamenitostima Sankt Peterburga, uvršten je na UNESCO-vu listu zaštićene kulturne baštine. Velika palača bila je ljetna rezidencija Petra Velikoga, koju je sagradio nakon posjeta Versaillesu. Park se sastoji od vrtova u versajskom stilu, a posebno je poznat po kaskadnim fontanama. Najpoznatija je Velika kaskada ispod palače koja se satoji od 64 fontane i 37 pozlaćenih brončanih skulptura. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: Sankt Peterburg – Carsko selo Puškin – Sankt Peterburg

Doručak. Odlazak autobusom do 25 km udaljenog mjesta Puškin, nekadašnje ljetne carske rezidencije. Razgled raskošne palače Katarine Velike koja je pretvorena u muzej. Raskoš palače, zlatna blagavaonica, poznata Jantarna soba i cijela palača, zasigurno će Vas ostaviti bez teksta. Slobodno vrijeme za odmor/ručak/kupnju. Povratak u Sankt Peterburg. Noćenje. 

8. dan: Sankt Peterburg – Zagreb

Doručak. Organizirani transfer do zračne luke Sankt Peterburg. Prijava za let za Zagreb. Dolazak u večernjim satima. 

 

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Fakultativno

Plovidba rijekom Nevom, plovidba rijekom Moskvom, Izlet u Sergijev PosadMuzej Faberge 

Granične i vizne formalnosti

Potrebna važeća putovnica .

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Važne informacije

Minimalan broj putnika: 15

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Napomena

U slučaju rezervacije leta na relaciji Zagreb – Sankt Peterburg ; Moskva – Zagreb – , program će se realizirati u potpunosti i nepromijenjeno ali u obrnutom smjeru.  

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.             

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Moskva/Sankt Peterburg – Zagreb, povratna karta za vožnju vlakom na relaciji Moskva – Sankt Peterburg – Moskva, povratni transfer turističkim autobusom od aerodroma do hotela i nazad, 7 noćenja s doručkom u hotelima na području Moskve i Sankt  Peterburga, razgled Moskve i Sankt Peterburga, ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja, poludnevni izlet u Carsko selo Puškin s vodičem i uključenom ulaznicom, obilazak Kremlja u pratnji vodiča s ulaznicom, cjelodnevni izlet u Ermitaž i Peterhof s ulaznicama i partiteljem, pratitelji putovanja iz Hrvatske, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

U cijenu nije uključeno

Pristojbe zračnih luka Zagreb 1.090 kn (podložne promjenama), boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999