OSLO I NORVEŠKI FJORDOVI

6 dana zrakoplovom i brodom

Termin
03.08. - 08.08. 2021.
Trajanje
6 dana
Prijevoz
Avion , Brod
Cijena
7.490,00 kn

Kratki opis

OSLO I NORVEŠKI FJORDOVI 2021

6 dana zrakoplovom i brodom

03.08.-08.08.2021.

GARANTIRANI POLAZAK


Uz Zagreb moguć polazak priključnim letom iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.


VRIJEDNOST VIŠE: atraktivna vožnja brodom od Kopenhagena do Osla sa smještajem u dvokrevetnim kabinama s uključenom večerom!


Predviđeni smještaj:

Bergen: hotel Scandic Flesland

Gol/Geilo: hotel Storefjell Resort

Oslo: hotel Scandic Solli

Plan putovanja: OSLO I NORVEŠKI FJORDOVI

1. dan: ZAGREB -KOPENHAGEN - BROD

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije letau 06:05 sati, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Kopenhagen u 08:05 sati na liniji OU 480 (Croatia Airlines). Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku u Kopenhagenu u 10:30 sati. Ukrcaj u autobus i panoramski obilazak danske prijestolnice: Tivoli - Mala Sirena – fontana Gefion –palača Amalienborg, kraljevska rezidencija – lučka četvrt Nyhavn – Christiansborg – Opera. Nakon panoramske vožnje Kopenhagenom odlazak u luku i ukrcaj na brod kompanije DFDS na liniji za Oslo. Smještaj u dvokrevetne unutarnje kabine i večera na brodu (uključena u cijenu). Noćna plovidba.

2. dan: BROD -OSLO - HARDANGERFJORD- HARDANGERVIDDA – BERGEN/OKOLICA

Doručak na brodu. Dolazak u luku Osla i iskrcaj oko 9 ujutro. Ukrcaj u autobus i putovanje prema regiji fjordova. Putovanje prema Hardangerfjordu kroz krajolike poznate po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Na putu ćemo proći kroz Gol, maleno mjesto najpoznatije po svojoj crkvi od drveta iz 12 st. - Gol stavkirke - gdje ćemo se zaustaviti na foto pauzi, te kraj Geila, najvećeg norveškog skijaškog centra. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže po fascinantnoj visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota s mjesečevim krajolikom i brojnim jezerima. Zaustavit ćemo se kod čuvenog slapa Voringfoss koji se spušta čak 182 metara u dubinu, kao i kod Hardangersvidda centra za posjetitelje pored Ovre Eidfjorda gdje ćete imati kraće slobodno vrijeme za obilazak (preporučujemo - plaća se ulaznica na licu mjesta). Put nas dalje vodi na drugu stranu Hardangerfjorda koji ćemo prijeći preko spektakularnog Hardanger mosta, dugačkog 1380 metara što ga čini najdužim visećim mostom u Norveškoj i jednim od 10 najdužih visećih mostova u svijetu. Nastavak putovanja do hotela smještenog u okolici Bergena. Po dolasku u večernjim satima smještaj u sobe i večera (doplata). Noćenje.

3. dan: BERGEN

Nakon doručka odlazak autobusom do Bergena, jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled: očuvane drvene kuće iz doba Hanse - luka Bryggen - utvrda Bergenhus - crkva sv. Marije - slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije (svakako probati lososa na jedan od bezbroj načina). Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom organizacije UNESCO... Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (doplata na licu mjesta, mogućnost povratka pješice). U kasnim poslijepodnevnim satima povratak autobusom do hotela. Večera (doplata) i noćenje u hotelu.

4. dan: BERGEN –MYRDAL – FLAM – NAEROYFJORD - GOL/GEILO

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Obilazak započinjemo dolaskom do mjesta Voss gdje ćemo se ukrcati na vlak (doplata prilikom rezervacije aranžmana, nije moguće naknadno prijaviti) koji će nas voditi preko sela Myrdal do Flama gdje ćemo prijeći na drugi vlak – poznatu kosu željeznicu kojom ćemo se voziti po jednoj od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženom netaknutom prirodom uz prekrasni slap Kjosfossen. Po dolasku u Flam, malo i pitoreskno selo koje ima samo oko 350 stanovnika, ali i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje, ukrcaj na brod i odlazak na krstarenje u trajanju od cca. 2 sata (doplata prilikom rezervacije aranžmana, nije moguće naknadno prijaviti) po pitoresknom rukavcu Sognefjorda, fjordu Naeroy do mjesta Gudvangen. Putnici koji nisu uplatili vožnju vlakom i brodom,  autobusom mogu otići do mjestašca Gudvangen gdje će pričekati ostatak grupe. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje. Nakon razgleda nastavak putovanja osebujnim panoramskim cestama do hotela u regiji Gola/Geila. Po dolasku smještaj u hotel. Navečer večera u hotelu (doplata ). Noćenje u hotelu.

5. dan: GOL/GEILO - OSLO

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema norveškoj prijestolnici Oslu. Grad Vikinga, s temeljima iz 11 st., oduševit će vas svojim položajem na zelenim brdima i obalama fjordova, a svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen, otvorenoj davne 1892 godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Spuštanje do grada uz Frogner park, remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine koje malo koga ostavljaju ravnodušnim. Razgled grada: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-tih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen - „staro Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palačado jednog od novijh simbola Osla - zgrade Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Poslije razgleda odlazak prema hotelu i smještaj u sobe. Slobodan ostatak dana za vlastite programe. Preporučujemo šetnju i uživanje u četvrti Tjuvholmen, po poznatom Akker Brygge kod Astrup Fearnley muzeja (djelo glasovitog Renza Piana), mjesta gdje se stanovnici Osla rado druže, opuštaju i zabavljaju. Noćenje.

6. dan: OSLO – KOPENHAGEN – ZAGREB

Rano buđenje, preuzimanje doručka (breakfast box) i transfer u zračnu luku Osla, Gardermoen, na let na liniji SK 1461 kompanije SAS za Kopenhagen. Slijetanje u Kopenhagen planirano u 7:15 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati, planirano u Zagrebu u 13:40 sati.

Cijene i uvjeti

Cijena aranžmana:

Cijena aranžmana po osobi u dvokreventoj sobi/kabini:

FM 7.490 kn / RC 7.690 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.390 kn po osobi


Rok za prijavu: 7 dana prije puta

Minimalan broj putnika:20 / Maksimalan broj putnika: 25

Cijena uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasina relaciji Zagreb -Kopenhagen - Oslo - Kopenhagen - Zagreb
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23cm)
 • jedno noćenje na osnovi polupansiona u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama na brodu na liniji Kopenhagen - Oslo
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici Bergena
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u regiji Gol/Geilo
 • jedno noćenje s paket doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama na širem području Osla
 • transfere i razglede prema programu
 • voditelja putovanja –vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena ne uključuje:
 • obveznu doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.390 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu kabinu na brodu)– 2.490 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • doplatu za tri večere (PREPORUČUJEMO!) u hotelima u regiji fjordova (prijava i uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja)690 kn
 • doplatu za vožnju željeznicom Flam-Myrdal-Flam: 590 kn (min. 15 prijavljenih - prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja)
 • doplatuza krstarenje predivnim Naeroyfjord fjordom od Flama do Gudvangena: 290 kn (min. 15 prijavljenih - prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja)
 • ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja (doplata na licu mjesta)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ali ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 3-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
 • Napomena: prilikom rezervacije zbog prijave brodarskoj kompaniji potrebno je dati ime i prezime, datum rođenja i državljanstvo.
Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):
 • ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni):
 • Fram muzej 140 NOK
 • Muzej vikinških brodova 120 NOK
 • muzej Kon Tiki 140 NOK
 • Oslo Pass cijena od 445 NOK za 24 sata
 • Hardangersvidda centar od 120 NOK
 • uspinjača Floibanen 100 NOK (povratna karta)
Popusti i doplate:

20% popusta za jedno dijete od 2 do 11,99 god., u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)

 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
 • mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 380 kn+ zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)
 • vanjska dvokrevetna kabina na brodu na liniji Kopenhagen-Oslo po osobi – NA UPIT!: 390 kn
Mogućnosti plaćanja:


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

FAQ

Informacije o letu:

Prijevoznik: Croatia Airlines i SAS

OU 480ZAG-CPH08:05 10:30

SK 1461 OSL-CPH 06:00 07:15

OU 481 CPH-ZAG11:2013:40

VAŽNE INFORMACIJE

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanija Croatia Airlines i SAS objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).

Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda lokaliteta, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Završno pismo vam dostavljamo mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Preporučujemo paket doplate za tri večere u regiji fjordova, zbog svoje geografije ta je regija relativno slabo naseljena, naselja su malena i nije lako naći mjesto za jelo.

Preporučujemo nabavu norveških kruna prije putovanja jer će biti teško mijenjati novce na licu mjesta, ali naglašavamo da sve možete platiti i karticama koje su općeprihvaćene posvuda.

Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

Trokrevetne sobe su u većini slučajeva dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem.

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Oslo je glavni grad Norveške, ima 590041 (1.403.268) stanovnika (2008.) i prostire se na površini od 426 km². Oslo se nalazi na rubu istoimenog fjorda.Zauzima luk sjevernog dijela Oslofjorda. U granicama grada postoji 40 otoka od kojih je najveći Malmøya i 343 jezera, najveće je Maridalsvannet, koji je i najveći izvor pitke vode za zapadni dio Osla. Iako je populacija mala s obzirom na druge europske metropole, zauzima veliki prostor jer gradski prostor nije skučen i podignut u visinu. Unutar grada nalaze se mnogi parkovi i otvoreni prostori, stvarajući prozračno i zeleno ozračje.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Norvešku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Norveškoj nalazi se u Oslu na adresi: Drammensveien 820244, Oslo, Norway. Kontakt podaci: tel. 0047 2 3014 050, 0047 2 3014 060, e-mail. [email protected]. Dežurni telefon za hrvatske državljane(za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0047 97027801 / 0047 948 57 593.izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Hrvoje Marušić.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 25. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999