PORTUGAL

Avionom

Gradovi
LISABON - OBIDOS - BATALHA - COIMBRA - PORTO - AVEIRO - FATIMA
Termin
08.06. - 13.06. 2021.
23.09. - 28.09. 2021.
Trajanje
6 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
4.490,00 kn

Kratki opis

Okusite Portugal, jednu od najljepših europskih destinacija. Posjetite s nama najljepše destinacije ove prekrasne države.

Plan putovanja: PORTUGAL

ZAGREB – LISABON – OBIDOS – BATALHA – COIMBRA

Sastanak putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija. Upoznavanje s voditeljem putovanja. Podjela putne dokumentacije. Let za Lisabon. Po slijetanju u Lisabon, nakon obavljanja carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage slijedi vožnja do slikovitog mjestašca Obidos opasanog  zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Vrijeme za upoznavanjem sa prvom zanimljivošću - lokalnim specijalitetom „ginga“ – liker koji se pije iz čokoladnih čašica koje se nakon ispijanja pojedu. Nakon kraćeg slobodnog vremena, nastavak vožnje do Batalhe te predlažemo posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavak vožnje do Coimbre, „studentskog grada“ s jednim od prvih europskih sveučilišta u Europi iz 1290. godine. Smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

COIMBRA – PORTO

Nakon doručka, slijedi kratki razgled Coimbre, grada koji se smjestio na rijeci Mondego: samostan i crkva Santa Cruz, stara romannička katedrala te predlažemo posjet sveučilištu sa starom knjižnicom. Slobodno vrijeme u Coimbri. Nastavak vožnje do Porta, drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika. Razgled Porta, grada koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. st., crkva sv. Francisca, zvonik Torre dos Clerigos, zgrada burze… Slobodno vrijeme za ručak. Šetnja preko mosta D. Luisa i preko starog centra grada na drugu stranu rijeke Douro. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia te je poznat po brojnim vinarijama. Predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se proizvodi čuveno Porto vino. Imati ćete priliku upoznati se s načinom proizvodnje kao i kušati čuveni Porto. Smještaj u hotel 4*. Navečer predlažemo odlazak do Ribeire, najstarijeg gradskog dijela grada uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme. Noćenje.

PORTO – FATIMA – LISABON

Nakon doručka, slobodno jutro u Portu. Polazak našim autobusom do Fatime, jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. godine. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Nastavak vožnje do portugalske prijestolnice, do Lisabona. Smještaj u hotel 4*. Navečer predlažemo odlazak na večeru u jedan od poznatih ribljih restorana, šetnju po živahnoj četvrti Bairo Alto koji obiluje mnoštvom klubova s odličnim koktelima i živom glazbom. Noćenje.

LISABON

Nakon doručka, razgled šarmantne portugalske prijestolnice autobusom i pješice u pratnji voditelja putovanja. Odlazak autobusom do jedne od najpoznatijih lisabonskih četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada.  Od tuda se pruža i pogled na moderan Most 25. travnja koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme za šetnju do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo kušanje istoimene slastice. Odlazak do četvrti Alfama i upoznavanje samih početaka Lisabona s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva sv. Ante. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica s domaćim specijalitetima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

LISABON – (FAKULTATIVNI IZLET: ESTORIL – CABO DA ROCA – SINTRA – CASCAIS)

Doručak. Predlažemo odlazak na izlet u okolicu Lisabona. Proći ćemo kroz šarmantni gradić Estoril, gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 i gdje se nalazi najveća kockarnica u Europi te sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Svakako predlažemo posjet jednoj od najprepoznatljivih znamenitosti Portugala – bajkovita palaču Pena koja je okružena prekrasnim mediteranskim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara i u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta s brojnim fontanama i jezercima. Nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Lisabon u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Fakultativni zajednički odlazak na večeru uz čuveni Fado program. Noćenje.

LISABON – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke te let za Zagreb.

Cijene i uvjeti

U CIJENU JE UKLJUČENO:

povratni let zrakoplovom Zagreb – Lisabon – Zagreb ekonomskom klasom (uključena prtljaga 23kg + ručna prtljaga 8kg), prijevoz turističkim autobusom visoke klase na sve destinacije prema programu, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom: Coimbra na bazi 1 noćenja, Porto na bazi 1 noćenja, Lisabon na bazi 3 noćenja, Magellanov voditelj putovanja, razgledi gradova prema programu, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane  i PDV.

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

Zrakoplovne pristojbe: 1.190,00 kn (iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata)

PAKET PUTNOG OSIGURANJA (zdravstveno osiguranje u slučaju nesretnog slučaja i/ili bolesti, troškovi pomoći i povratka u mjesto polazišta u slučaju nesreće ili bolesti, osiguranje od otkaza putovanja, osiguranje prtljage): 150,00kn

Boravišna pristojba u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta)

Boravišna pristojba u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta)

Cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona (ESTORIL – CABO DA ROCA – SINTRA – CASCAIS) – 40 EUR

ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana

Skretanje s rute, osobni troškovi, fakultativni izleti, obroci koji nisu uključeni u cijenu.

FAKULTATIVNO:

Samostan u Batalhi – 8 euro, Biblioteka u Combri – 12 euro, Crkva sv. Franje u Portu – 8 euro, Degustacija vina u Portu – 12 euro, Palača i park Pena – 20 euro (sa autobusom od vrha parka do palače), Večera uz Fado program u Lisabonu - 55 euro (večera u 3 slijeda i piće tijekom fado programa)

TOČNE CIJENE ULAZNICA, DOBIT ĆETE U ZAVRŠNOJ OBAVIJESTI!

MOGUĆNOST NADOPLATE I POPUSTI:

NADOPLATA: smještaj u jednokrevetnoj sobi - 1090 kn

POPUSTI: dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – popust 450 kn, odrasla osoba na trećem ležaju – popust 180 kn

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
zbog trenutne epidemiološke situacije preporučamo komunikaciju putem telefona i maila. Sve informacije možete dobiti pozivom na +385 21 339 025 radnim danima (pon - pet) od 09 - 13 sati, te putem emaila: magellan@magellan.hr

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999