PARIZ

Avionom

Odredište
Francuska
Gradovi
Split / Zagreb - Pariz - Split / Zagreb
Termin
27.05. - 30.05. 2021.
28.10. - 31.10. 2021.
Trajanje
4 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
2.595,00 kn

Plan putovanja: PARIZ

1. dan: Split / Zagreb – Pariz

Put u Pariz započinjemo sastankom putnika i vodiča u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman (Zagreb). Slijedi prijava za let za Pariz. Predaja prtljage, sigurnosne i granične kontrole.

Transfer autobusom do centra uz panoramsko razgledavanje trga Bastille, katedrale Notre Dame, živopisne Latinske četvrti i sveučilišta La Sorbonne. Kraća stanka u najvećem i najljepšem gradskom parku, Jardin du Luxembourg. Park i palača Luxembourg izgrađeni su u 17.st. za potrebe Marie de Médici, supruge kralja Henri-a IV. Danas je park omiljeno mjesto mnogih za druženje, odmaranje i piknik. U parku se nalaze preko stotinu kipova, spomenika i fontana.

Nastavak vožnje preko četvrti Saint-Germain do obala Seine i svjetski poznatog muzeja Louvre. Proći ćemo i pored Opere Garnier, trgova Vendome i Concord, bulevara Champs Elysees i poznatog spomenika Arc de Triomphe. Nakon panoramskog pregleda grada, slijedi smještaj u hotel.

U predvečernje sate prošetajte poznatom avenijom Champs Elysees, fotografirajte se uz Napoleonov Slavoluk Pobjede (Arc de Triomphe) te uživajte u pogledu na raskošne palače, luksuzne trgovine, ulične kavane, muzeje i kazališta. Noćenje.

2. dan: Pariz

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do prekrasnog muzeja Louvrea. Muzej je 700 godina služio kao rezidencija francuskih kraljeva, sve do njihovog preseljenja u Versailles, a sada čuva najpoznatiju svjetsku kolekciju umjetničkih djela među kojima je i slavna Mona Lisa. Mogućnost individualnog razgledavanja (nadoplata za ulaznice).

Slijedi posjet otočiću Ile de la Cité, povijesnoj jezgri grada, na kojem se nalaze impresivna katedrala Notre Dame (trenutno zatvorena zbog renovacija) i gotička kapela La Sainte Chapelle, remek djelom srednjovjekovne umjetnosti s jedinstvenom kolekcijom vitraja (oslikano staklo). Preporučujemo ručak u živopisnoj Latinskoj četvrti. Centar akademskih i umjetničkih postignuća. U ovoj četvrti nalazi se jedno od najstarijih sveučilišta u Europi, La Sorbonne. Kao dio srednjovjekovnog univerziteta Pariza, ova institucija je i dala ovoj četvrti ime. Naime, u to vrijeme se u radu na sveučilištu koristio isključivo latinski jezik. Mjesta oko crkve St Michel prepuna su antikvarijata, knjižara i slatkih kafića. Osim toga, Latinska četvrt dom je i nekoć najvećoj crkvi u Parizu, Pantheon. U ovom neoklasičnom spomeniku sahranjeni su mnogi francuski mislioci poput Voltairea, Rousseaua, Braillea i Huga.

U večernjim satima preporučujemo odlazak do legendarnog cabareta Moulin Rouge u kojem je prije 120 godina nastao ples Cancan. Predstava traje dva sata, a u cijenu karte uključen je šampanjac. Zbog velike potražnje preporučuje se kupnja karte unaprijed. Na pozornici Moulin Rougea nastupile su mnoge svjetske zvijezde, uključujući Ellu Fitzgerald, Lizu Minnelli, Frank Sinatru i Eltona Johna. Noćenje.

3. dan: Pariz (Disneyland)

Doručak. Uz pratnju vodiča odlazak javnim prijevozom do Eiffelovog tornja koji već 125 godina nosi titulu najpoznatijeg simbola Pariza. Gustave Eiffel konstruirao je ovu elegantnu spiralu kao privremeni eksponat za Svjetski sajam 1889. godine. Srećom, popularnost tornja u stilu moderne umjetnosti osigurala je opstanak tornja sve do danas.

U dogovoru s vodičem, mogućnost uspona liftom do vrha ili pješice do 2. kata (dalje liftom) te uživanje u pogledu na grad s 324 m visine (kupnja ulaznice na licu mjesta ili putem interneta). Predlažemo da od Eiffelovog tornja krenete na vožnju brodom rijekom Seinom. Vožnja traje jedan sat, a brod prolazi ispod 24 pariška mosta (nadoplata kod vodiča). Uživajte u pogledu na znamenitosti Pariza iz drugačije perspektive.

U poslijepodnevnim satima preporučujemo posjet pariškim muzejima Rodin i d’Orsay s kolekcijom slikarskih djela slavnih impresionista Moneta, Renoira, Cezannea i Van Gogh-a. Isto tako, vrijedno je vidjeti i centar moderne umjetnosti Georges Pompidou gdje možete vidjeti djela Picassa, Matissea, Miróa i mnogih drugih umjetnika modernog slikarstva. Ako volite zabavne parkove, preporučujemo odlazak brzim vlakom do zabavnog parka Disneyland, udaljen 32 km od Pariza (radno vrijeme od 10.00 do 18.00 sati). Uronite u svijet bajke s mnogobrojnim atrakcijama, predstavama i paradama. Povratak u Pariz prema želji. Noćenje.

4. dan: Pariz – Split / Zagreb

Doručak. Odlazak do umjetničke četvrti Montmartre, omiljene pariške adrese boema i umjetnika. Četvrt je popularnost stekla u 19.st kada je postala mjesto zabave i inspiracije za mnoge umjetnike, pa tako i Picassa, Hemingwaya, Gertrude Stein, Apollinaire, Van Gogh-a, Degasa i Salvador Dalia.

Slijedi razgledavanje bazilike Sacré-Coeur i šetnja pitoresknim trgom slikara Place du Tertre. Transfer do zračne luke Pariz CDG te prijava na let za Zagreb.

Cijene i uvjeti

U cijenu putovanja uključeno
  • prijevoz zrakoplovom prema programu
  • transfere od/do zračne luke i hotela
  • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Parizu u dvokrevetnim sobama 
  • poludnevni panoramski razgled grada
  • pratitelja na putovanju
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
U cijenu nije uključeno
  • pristojbe zračnih luka Zagreb 1.050 kn; iz Splita,Zadra,Dubrovnika, Pule 1.200 kn (podložne promjenama)
  • mogućnost veznog leta iz Splita, Zadra,Dubrovnika, Pule: molimo kontaktirajte agenciju.
  • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.100 kn
  • cabaret Moulin Rouge (1/2 boce šampanjca, show u 23.00 sata) 920 kn

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese magellan@magellan.hr

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999