Pariz

Avionom iz Zagreba

Odredište
Francuska
Gradovi
Zagreb - Pariz - Zagreb
Termin
27.05. - 30.05. 2021.
28.10. - 31.10. 2021.
Trajanje
4 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
2.595,00 kn

Plan putovanja: Pariz

1. dan: Zagreb – Pariz

Put u Pariz započinjemo sastankom putnika i vodiča u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman (Zagreb). Slijedi prijava za let za Pariz. Predaja prtljage, sigurnosne i granične kontrole.

Transfer autobusom do centra uz panoramsko razgledavanje trga Bastille, katedrale Notre Dame, živopisne Latinske četvrti i sveučilišta La Sorbonne. Kraća stanka u najvećem i najljepšem gradskom parku, Jardin du Luxembourg. Park i palača Luxembourg izgrađeni su u 17.st. za potrebe Marie de Médici, supruge kralja Henri-a IV. Danas je park omiljeno mjesto mnogih za druženje, odmaranje i piknik. U parku se nalaze preko stotinu kipova, spomenika i fontana.

Nastavak vožnje preko četvrti Saint-Germain do obala Seine i svjetski poznatog muzeja Louvre. Proći ćemo i pored Opere Garnier, trgova Vendome i Concord, bulevara Champs Elysees i poznatog spomenika Arc de Triomphe. Nakon panoramskog pregleda grada, slijedi smještaj u hotel.

U predvečernje sate prošetajte poznatom avenijom Champs Elysees, fotografirajte se uz Napoleonov Slavoluk Pobjede (Arc de Triomphe) te uživajte u pogledu na raskošne palače, luksuzne trgovine, ulične kavane, muzeje i kazališta. Noćenje.

2. dan: Pariz

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do prekrasnog muzeja Louvrea. Muzej je 700 godina služio kao rezidencija francuskih kraljeva, sve do njihovog preseljenja u Versailles, a sada čuva najpoznatiju svjetsku kolekciju umjetničkih djela među kojima je i slavna Mona Lisa. Mogućnost individualnog razgledavanja (nadoplata za ulaznice).

Slijedi posjet otočiću Ile de la Cité, povijesnoj jezgri grada, na kojem se nalaze impresivna katedrala Notre Dame (trenutno zatvorena zbog renovacija) i gotička kapela La Sainte Chapelle, remek djelom srednjovjekovne umjetnosti s jedinstvenom kolekcijom vitraja (oslikano staklo). Preporučujemo ručak u živopisnoj Latinskoj četvrti. Centar akademskih i umjetničkih postignuća. U ovoj četvrti nalazi se jedno od najstarijih sveučilišta u Europi, La Sorbonne. Kao dio srednjovjekovnog univerziteta Pariza, ova institucija je i dala ovoj četvrti ime. Naime, u to vrijeme se u radu na sveučilištu koristio isključivo latinski jezik. Mjesta oko crkve St Michel prepuna su antikvarijata, knjižara i slatkih kafića. Osim toga, Latinska četvrt dom je i nekoć najvećoj crkvi u Parizu, Pantheon. U ovom neoklasičnom spomeniku sahranjeni su mnogi francuski mislioci poput Voltairea, Rousseaua, Braillea i Huga.

U večernjim satima preporučujemo odlazak do legendarnog cabareta Moulin Rouge u kojem je prije 120 godina nastao ples Cancan. Predstava traje dva sata, a u cijenu karte uključen je šampanjac. Zbog velike potražnje preporučuje se kupnja karte unaprijed. Na pozornici Moulin Rougea nastupile su mnoge svjetske zvijezde, uključujući Ellu Fitzgerald, Lizu Minnelli, Frank Sinatru i Eltona Johna. Noćenje.

3. dan: Pariz (Disneyland)

Doručak. Uz pratnju vodiča odlazak javnim prijevozom do Eiffelovog tornja koji već 125 godina nosi titulu najpoznatijeg simbola Pariza. Gustave Eiffel konstruirao je ovu elegantnu spiralu kao privremeni eksponat za Svjetski sajam 1889. godine. Srećom, popularnost tornja u stilu moderne umjetnosti osigurala je opstanak tornja sve do danas.

U dogovoru s vodičem, mogućnost uspona liftom do vrha ili pješice do 2. kata (dalje liftom) te uživanje u pogledu na grad s 324 m visine (kupnja ulaznice na licu mjesta ili putem interneta). Predlažemo da od Eiffelovog tornja krenete na vožnju brodom rijekom Seinom. Vožnja traje jedan sat, a brod prolazi ispod 24 pariška mosta (nadoplata kod vodiča). Uživajte u pogledu na znamenitosti Pariza iz drugačije perspektive.

U poslijepodnevnim satima preporučujemo posjet pariškim muzejima Rodin i d’Orsay s kolekcijom slikarskih djela slavnih impresionista Moneta, Renoira, Cezannea i Van Gogh-a. Isto tako, vrijedno je vidjeti i centar moderne umjetnosti Georges Pompidou gdje možete vidjeti djela Picassa, Matissea, Miróa i mnogih drugih umjetnika modernog slikarstva. Ako volite zabavne parkove, preporučujemo odlazak brzim vlakom do zabavnog parka Disneyland, udaljen 32 km od Pariza (radno vrijeme od 10.00 do 18.00 sati). Uronite u svijet bajke s mnogobrojnim atrakcijama, predstavama i paradama. Povratak u Pariz prema želji. Noćenje.

4. dan: Pariz – Zagreb

Doručak. Odlazak do umjetničke četvrti Montmartre, omiljene pariške adrese boema i umjetnika. Četvrt je popularnost stekla u 19.st kada je postala mjesto zabave i inspiracije za mnoge umjetnike, pa tako i Picassa, Hemingwaya, Gertrude Stein, Apollinaire, Van Gogh-a, Degasa i Salvador Dalia.

Slijedi razgledavanje bazilike Sacré-Coeur i šetnja pitoresknim trgom slikara Place du Tertre. Transfer do zračne luke Pariz CDG te prijava na let za Zagreb.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Fakultativno

Cabaret Moulin Rouge (1/2 boce šampanjca, show u 23.00 sata) 920 kn

Disneyland: odrasli 87€ , djeca 80€ 

Vožnja Sienom: 15€ 

Eiffelov toranj: 16-25€  (ovisno o katu)

Građani EU do 26 godina starosti, uz predočenje putovnice, ne plaćaju ulaz u dvorac Versailles, muzej Louvre i muzej Orsay (ukoliko želite posjet, preporučujemo online rezervaciju)

Granične i vizne formalnosti

Potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Važne informacije

Minimalan broj putnika: 15

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.            

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.


Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Prijevoz zrakoplovom prema programu

Transfere od/do zračne luke i hotela

3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Parizu u dvokrevetnim sobama 

Poludnevni panoramski razgled grada

Pratitelja na putovanju

Jamčevinu i troškove organizacije putovanja

U cijenu nije uključeno

Pristojbe zračnih luka Zagreb 1.050 kn (podložne promjenama), boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta.

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999