Rim

Avionom iz Zagreba

Gradovi
Split / Zagreb - Rim - Zagreb / Split
Termin
07.05. - 10.05. 2021.
15.10. - 18.10. 2021.
Trajanje
4 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
2.790,00 kn

Plan putovanja: Rim

1. dan: Zagreb – Rim

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 90 min. prije polijetanja. Let zrakoplovom za Rim. Po dolasku, odlazak u razgled crkve sv. Pavla van zidina. Slijedi smještaj u hotel 3*/4*. Večera. Noćenje.


2. dan: Rim

Doručak,  te odlazak u razgledavanje i upoznavanje antičkog Rima – Santa Maria Maggiore, crkva Sv. Petra u lancima, Koloseum + rimski forum + Palatino + Ara Pacis (ulaznice na licu mjesta), Oltar domovine (ulaznica za lift), crkva sv. Marije Anđeoske, Kapitol, Piazza Venezia... Nakon razgledavanja, slobodno vrijeme. Preporučujemo odlazak u shopping u najvažniju rimsku trgovačku ulicu – Via del Corso. Povratak u naš hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: Rim

Nakon doručka, odlazimo u posjet Vatikanskim muzejima (ulaznice na licu mjesta). Posjet neprocjenjivim zbirkama i djelima najvećih svjetskih umjetnika, od kojih je  neprikosnoveni pobjenik Michelangelo sa svojom Sikstinskom kapelom. Sa hodnikom geografskih mapa i stanovima pape Borgia završavamo posjet Vatikanskim muzejima. Posjet Papinskim kriptama – grob sv. Ivana Pavla II, bazilici i kupoli (ulaznica na licu mjesta, slušalice)sv. Petra. Mogućnost odlaska na misu u crkvu sv.Jeronima. Slobodno vrijeme za ručak i shopping, Poslijepodne, slijedi nastavak šetnje do Fontana di Trevi, katedralna crkva Družbe Isusove (Il Gesù), Piazza di Spagna, Piazza del Popolo, Ara Pacis (Augustov oltar). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: Rim – Zagreb

Nakon doručka, odjava iz hotela. Odlazimo u posjet Katakombama sv. Kalista (ulaznica na licu mjesta) te šetnja najizvornijom cestom starog Rima – Via Appia Antica.  Odlazak u zračnu luku. Povratak u Zagreb.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Fakultativno

Paket ulaznica: Koloseum + rimski forum + Palatino + Ara Pacis 

Vatikanski muzeji

Papinske kripte – grob sv. Ivana Pavla II, bazilika i kupola sv. Petra 

Katakombe sv. Kalista

Granične i vizne formalnosti

Potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Važne informacije

Minimalan broj putnika: 15

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.


Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.

               

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.


Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Rim – Zagreb, tri noćenja s doručkom u hotelu 3*/4*, povratni transfer zračne luka – hotel, pratitelja na putovanju, jamčevina i troškove organizacije putovanja 

U cijenu nije uključeno

Obvezna doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn, boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu
Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese magellan@magellan.hr

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999