ŠKOTSKA

Avionom

Gradovi
Edinburgh - Glasgow - St. Andrews - Dvorac Blair - Highlands - Loch Ness - Dvorac Eilean Dounan - Stirling - The Falkirk Wheel - NP Trossachs - Loch Lommond
Termin
12.05. - 18.05. 2021.
17.10. - 23.10. 2021.
Trajanje
7 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
7.890,00 kn

Kratki opis

Škotska je zemlja bajkovitih zelenih pejzaža, prirode, romantike, tajanstvenosti, kiltova, ponosnog srca i čarobnih srednjovjekovnih gradova.

Plan putovanja: ŠKOTSKA

Zagreb – Edinburgh/Glasgow

Put u Škotsku započinjemo sastankom putnika u zračnoj luci Zagreb. Upoznavanje s našim vodičem, te prijava za let za Edinburgh/Glasgow. (preuzimanje prtljage te granične kontrole). Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela Smještaj u hotel. Ukoliko dolazak bude u ranijim večernjim satima, odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom prema centru grada. Noćenje u hotelu.

Edinburgh

Nakon doručka, slijedi cjelodnevno razglevanje Edinburgha – Stari Grad (Old Town), koji je sačuvao svoj srednjovjekovni plan. Glavna os mu je ulica Royal Mile, koja se proteže od Edinburškog dvorca (Edinburgh Castle), izgrađen na stijeni ugaslog vulkana, prema dolje, kroz malene ulice, dok se na velikim trgovima nalaze najznačajnije građevine, kao što su Katedrala Sv. Gilesa, Palača suda, Nacionalni muzej, Scott monument, Princes Street Gardens, Nelson monument... U novom gradu (New Town) ćemo posjetiti jednu od najlješpih edinburških ulica George Street, s koje se pruža nevjerojatan pogled na Old Town, te na Edinburgh Castle. Slobodno vrijeme za individualne razglede/odmor/obrok. Fakultativno odlazak na jednu od atraktivnih „Walking tura“. (Edinburgh Harry Potter walking tour, Edinburgh Darkside Walking Tour: Mysteries, Murder and Legends, The World Famous Underground Ghost Tour...). Fakultativno, odlazak na tradicionalnu škotsku večeru. Uživanje u hrani, glazbi, predstavi i plesu u ozračju čarobnog tradicionalnoh hotela „Prestonfield house“. Povratak u hotel. Noćenje.

Edinburgh – St. Andrews – Dvorac Blair – Highlands

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prekrasnim prirodnim krajolicima prema najstarijem sveučilišnom gradu u Škotskoj, St. Andrewsu.  Grad je također poznat i po kraljevskom golf klubu (The Royal and Ancient Golf Club) koji se smatra vrhovnim autoritetom za golf u svijetu. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema čarobnom dvorcu Blair. Zanimljivo je kako je dvorac u vlasništvu obitelji Atholl, koji jedini u Europi imaju svoju privatnu vojsku koju im je kraljica Viktorija dodijelila još u 19. stoljeću. Nastavak putovanja prema Highlandsu uz zaustavljanje u jednoj od destilerija viskija. Prijava u hotel. Noćenje.

Highlands – Loch Ness – Dvorac Eilean Dounan – Highlands

Doručak. Vožnja prema jednoj od najpoznatijih atrakcija Škotske, jezeru Loch Ness. Jezero je steklo popularnost radi legende kako u njemu živi čudovište Nessie. Drugo je najveće jezero u Škotskoj, nakon Loch Lamonda, ali zapremninom najveće radi svoje velike dubine (najdublja točka 230m). Vožnja brodom po jezeru, te slobodno vrijeme za individualne razglede/odmor/obrok. Nastavak vožnjue prema dvorcu  Eilean Dounan koji se smjestio na slikovitom otočiću na spajanju Loch Duicha, Loch Longa i Loch Alsha. Smještaj u hotel. Noćenje.Highlands – Stirling – The Falkirk Wheel – Glasgow

Doručak. Odlazak prema dvorcu Stirling, jednom od najvećih i najimpresivnijih dvoraca u Škotskoj i Zapadnoj Europi kako s povijesnog tako i s arhitektonskog aspekta. Slijedi odlazak do jednog od najljepših spomenika u Škotskoj. Uživanje u ljepotama spomenika Williama Wallacea. Fakultativno, odlazak u posjet jedinstvenoj atrakciji “The Falkirk Wheel”. Uživanje u šezdesetominutnoj vožnji brodom. Posebnost ovog iskustva leži u tome da rotirajuća konstrukcija povezuje kanale Forth i Clyde s kanalom Union, te predstavlja jedno od najvećih inženjerskih postignuća u Škotskoj. U dogovoreno vrijeme polazak prema Glasgowu. Prijava u hotel. Noćenje.

Glasgow – NP Trossachs – Loch Lommond – Glasgow

Doručak. Odlazak u razgled najvećeg grada u Škotskoj koji leži na rijeci Clyde. Razgled: katedrala iz 13.st., sveučilište, dvorana Clyde Auditorium, most Clyde Arc, kazalište, knižnica Mitchell, George Square, brojne pješačke ulice...  Slobodno vrijeme za individualne razglede/odmor/obrok. Predlažemo odlazak u Umjetnička galerija i muzej Kelvingrove, jednu od najpoznatijih škotskih atrakcija (ulaz besplatan) ili u poznati višestruko nagrađivani, Riverside muzej. Smješten je na rijeci Clyde, te ima više od 3000 eksponata iz bogate povijesti  Glasgowa. Moći ćete čak i prošetati starom kamenom ulicom u kojoj ćete naći dućane iz 19.stoljeća!  Fakultativno, odlazak u Nacionalni park Trossachs. Vožnja kroz jedno od  najljepših područja Škotske. Prekrasni prizori „s razglednica“, brežuljci, planinski vrhunci i beskrajno zelenilo. Panoramski razgled najvećeg škotskog jezera, Loch Lommond. Nakon ovog izleta, bit će Vam jasno zašto je Škotska izabrana za najljepšu zemlju svijeta. Navečer predlažemo večernji izlazak u centar grada koji vrvi pubovima i klubovima. Noćenje.

                           

Glasgow/Edinburgh – Zagreb

Doručak. Transfer do zračne luke. Ukrcaj na let. Dolazak u Zagreb.

Cijene i uvjeti

U CIJENU JE UKLJUČENO:

Povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Edinburgh/Glasgow, povratni transfer turističkim autobusom od aerodroma do hotela i nazad, 6 noćenja s doručkom u hotelima na području Edinburgha, Highlandsa i Glasgowa, Destilerija viskija, vožnja brodom jezerom Loch Ness, pratitelji putovanja iz Hrvatske, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

Osobni troškovi, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice, obroci, doplata za jednokrevetnu sobuobveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)

FAKULTATIVNO:

Edinburgh Harry Potter walking tour, Edinburgh Darkside Walking Tour: Mysteries, Murder and Legends, The World Famous Underground Ghost Tour, Tradicionalna škotska večera uz glazbu, ples i predstavu, The Falkirk Wheel, Nacionalni park Trossachs

DODATNE INFORMACIJE:

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

 

O osiguranju: svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put. Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravsteno osiguranje. Osiguranje od rizka otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te nemožete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad. Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općeih uvjeta agencije. Agencija vam nudi paket ova 3 osiguranja za 290,00 kn. Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.


Mogućnost veznog leta iz Splita i Dubrovnika – molimo raspitajte se u agenciji za mogućnost, raspoloživost i cijene veznogleta iz Splita i Dubrovnika. Molimo uzmite u obzir da je ovo samo mogućnost, a stvarna raspoloživost i cijena ovisi opopunjenosti zrakoplova Croatia Airlines.


Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
zbog trenutne epidemiološke situacije preporučamo komunikaciju putem telefona i maila. Sve informacije možete dobiti pozivom na +385 21 339 025 radnim danima (pon - pet) od 09 - 13 sati, te putem emaila: magellan@magellan.hr

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999