Škotska

Avionom iz Zagreba

Gradovi
Edinburgh - Glasgow - St. Andrews - Dvorac Blair - Highlands - Loch Ness - Dvorac Eilean Dounan - Stirling - The Falkirk Wheel - NP Trossachs - Loch Lommond
Termin
12.05. - 18.05. 2021.
17.10. - 23.10. 2021.
Trajanje
7 dana
Prijevoz
Avion
Cijena
7.890,00 kn

Plan putovanja: Škotska

1.dan: Zagreb – Edinburgh/Glasgow

Put u Škotsku započinjemo sastankom putnika u zračnoj luci Zagreb. Upoznavanje s našim vodičem, te prijava za let za Edinburgh/Glasgow. (preuzimanje prtljage te granične kontrole). Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela Smještaj u hotel. Ukoliko dolazak bude u ranijim večernjim satima, odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom prema centru grada. Noćenje u hotelu.

2. dan: Edinburgh

Nakon doručka, slijedi cjelodnevno razglevanje Edinburgha – Stari Grad (Old Town), koji je sačuvao svoj srednjovjekovni plan. Glavna os mu je ulica Royal Mile, koja se proteže od Edinburškog dvorca (Edinburgh Castle), izgrađen na stijeni ugaslog vulkana, prema dolje, kroz malene ulice, dok se na velikim trgovima nalaze najznačajnije građevine, kao što su Katedrala Sv. Gilesa, Palača suda, Nacionalni muzej, Scott monument, Princes Street Gardens, Nelson monument... U novom gradu (New Town) ćemo posjetiti jednu od najlješpih edinburških ulica George Street, s koje se pruža nevjerojatan pogled na Old Town, te na Edinburgh Castle. Slobodno vrijeme za individualne razglede/odmor/obrok. Fakultativno odlazak na jednu od atraktivnih „Walking tura“. (Edinburgh Harry Potter walking tour, Edinburgh Darkside Walking Tour: Mysteries, Murder and Legends, The World Famous Underground Ghost Tour...). Fakultativno, odlazak na tradicionalnu škotsku večeru. Uživanje u hrani, glazbi, predstavi i plesu u ozračju čarobnog tradicionalnoh hotela „Prestonfield house“. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan:Edinburgh – St. Andrews – Dvorac Blair – Highlands

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prekrasnim prirodnim krajolicima prema najstarijem sveučilišnom gradu u Škotskoj, St. Andrewsu.  Grad je također poznat i po kraljevskom golf klubu (The Royal and Ancient Golf Club) koji se smatra vrhovnim autoritetom za golf u svijetu. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema čarobnom dvorcu Blair. Zanimljivo je kako je dvorac u vlasništvu obitelji Atholl, koji jedini u Europi imaju svoju privatnu vojsku koju im je kraljica Viktorija dodijelila još u 19. stoljeću. Nastavak putovanja prema Highlandsu uz zaustavljanje u jednoj od destilerija viskija. Prijava u hotel. Noćenje.

4. dan:Highlands – Loch Ness – Dvorac Eilean Dounan – Highlands

Doručak. Vožnja prema jednoj od najpoznatijih atrakcija Škotske, jezeru Loch Ness. Jezero je steklo popularnost radi legende kako u njemu živi čudovište Nessie. Drugo je najveće jezero u Škotskoj, nakon Loch Lamonda, ali zapremninom najveće radi svoje velike dubine (najdublja točka 230m). Vožnja brodom po jezeru, te slobodno vrijeme za individualne razglede/odmor/obrok. Nastavak vožnjue prema dvorcu  Eilean Dounan koji se smjestio na slikovitom otočiću na spajanju Loch Duicha, Loch Longa i Loch Alsha. Smještaj u hotel. Noćenje.5. dan: Highlands – Stirling – The Falkirk Wheel – Glasgow

Doručak. Odlazak prema dvorcu Stirling, jednom od najvećih i najimpresivnijih dvoraca u Škotskoj i Zapadnoj Europi kako s povijesnog tako i s arhitektonskog aspekta. Slijedi odlazak do jednog od najljepših spomenika u Škotskoj. Uživanje u ljepotama spomenika Williama Wallacea. Fakultativno, odlazak u posjet jedinstvenoj atrakciji “The Falkirk Wheel”. Uživanje u šezdesetominutnoj vožnji brodom. Posebnost ovog iskustva leži u tome da rotirajuća konstrukcija povezuje kanale Forth i Clyde s kanalom Union, te predstavlja jedno od najvećih inženjerskih postignuća u Škotskoj. U dogovoreno vrijeme polazak prema Glasgowu. Prijava u hotel. Noćenje.

6. dan: Glasgow – NP Trossachs – Loch Lommond – Glasgow

Doručak. Odlazak u razgled najvećeg grada u Škotskoj koji leži na rijeci Clyde. Razgled: katedrala iz 13.st., sveučilište, dvorana Clyde Auditorium, most Clyde Arc, kazalište, knižnica Mitchell, George Square, brojne pješačke ulice...  Slobodno vrijeme za individualne razglede/odmor/obrok. Predlažemo odlazak u Umjetnička galerija i muzej Kelvingrove, jednu od najpoznatijih škotskih atrakcija (ulaz besplatan) ili u poznati višestruko nagrađivani, Riverside muzej. Smješten je na rijeci Clyde, te ima više od 3000 eksponata iz bogate povijesti  Glasgowa. Moći ćete čak i prošetati starom kamenom ulicom u kojoj ćete naći dućane iz 19.stoljeća!  Fakultativno, odlazak u Nacionalni park Trossachs. Vožnja kroz jedno od  najljepših područja Škotske. Prekrasni prizori „s razglednica“, brežuljci, planinski vrhunci i beskrajno zelenilo. Panoramski razgled najvećeg škotskog jezera, Loch Lommond. Nakon ovog izleta, bit će Vam jasno zašto je Škotska izabrana za najljepšu zemlju svijeta. Navečer predlažemo večernji izlazak u centar grada koji vrvi pubovima i klubovima. Noćenje. 

7. dan: Glasgow/Edinburgh – Zagreb

Doručak. Transfer do zračne luke. Ukrcaj na let. Dolazak u Zagreb.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Fakultativno

Edinburgh Harry Potter walking tour

Edinburgh Darkside Walking Tour: Mysteries, Murder and Legends, The World Famous Underground Ghost Tour

 Tradicionalna škotska večera uz glazbu, ples i predstavu

The Falkirk Wheel

Nacionalni park Trossachs

Granične i vizne formalnosti

Potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Važne informacije

Minimalan broj putnika: 15

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.             

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.


Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Edinburgh/Glasgow, povratni transfer turističkim autobusom od aerodroma do hotela i nazad, 6 noćenja s doručkom u hotelima na području Edinburgha, Highlandsa i Glasgowa, Destilerija viskija, vožnja brodom jezerom Loch Ness, pratitelji putovanja iz Hrvatske, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

U cijenu nije uključeno

Pristojbe zračnih luka Zagreb 1.090 kn (podložne promjenama), boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta.

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999