TRANSILVANIJA

Autobusom

Gradovi
Bukurešt - Dvorac Bran - Brašov
Termin
06.05. - 10.05. 2021.
28.10. - 01.11. 2021.
Trajanje
5 dana
Prijevoz
Autobus
Cijena
1.390,00 kn

Kratki opis

Tajanstvena Transilvanija

Dobrodošli u najveću i vjerojatno najpoznatiju regiju Rumunjske.  Ovo mjesto odiše brojnim mitovima, legendama i tajanstvenim lokalitetima. Na području Transilvanije postoji stotinu dvoraca i utvrda, a naravno turistima najzanimljiviji je dvorac Bran, dvorac zloglasnog grofa Vlada Tepeša, poznatijeg kao grofa Drakule.

Plan putovanja: TRANSILVANIJA

1. dan: Split – Zagreb – (Mogućnst polaska iz Slavonskog Broda)...

Polazak iz Splita s kolodvora u Sukoišanskoj ulici u popodnevnim satima.  Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zaustavljanja za odmor.

2. dan: Bukurešt

Vožnja kroz Rumunjsku. Dolazak u Bukurešt. Panoramski razgled grada iz autobusa. Dolazak u hotel. Raspored po sobama, te kraće vrijeme za odmor i osvježenje. Organizirani odlazak u pješački razgled grada u pratnji vodiča. Vidjet ćemo najpoznatije znamenitosti ovog zanimljivog grada kojeg nazivaju i Parizom istoka. Razgled: Palatul parlament, Piața Constituției, trg Unirii, Centru Vechi, Bulevardul Unirii, Palača pravde, crkva navještenja svetog Antuna, rumunjski povijesni muzej, prva banka Rumunjske... Slobodno vrijeme za odmor/obrok/kupnju. Preporučujemo posjet jednom od brojnih klubova u samom centru grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: Bukurešt – Transilvanija (Dvorac Bran – Brašov)

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje rumunjske prijestolnice. Preporuka agencije, fakultativni izlet u zanimljivu u atraktivnu Transilvaniju. Transilvanija je srce Rumunjske i prirodno je zatvorena gorskim lancima koji je okružuju. Odlazak u posjet dvorcu Bran – popularnom Drakulinom Dvorcu – dvorcu Vlada Tepeša uz uključenu ulaznicu. Smješten u podnožju Karpata, dvorac Bran najveća je atrakcija južne Rumunjske. Svakom obožavatelju vampira, mitova i legendi vezanih za slavnog grofa Drakulu, dvorac Bran nezaobilazna je destinacija. Slobodno vrijeme za razgled i kupnju suvenira. Nastavak putovanja prema obližnjem gradu Brašovu. Odlazak u organizirani razgled grada u pratnji vodiča: ulica Sforii, Gradska Citadela, Casa Hirscher, Stara vijećnica, Porta Ecaterina, Porta Schei, Crna Crkva... Slobodno vrijeme za šetnju/kupnju/orok. Predlažemo kušanje nekih od najpoznatijih rumunjskih specijaliteta. Povratak u Bukurešt. Noćenje.

4. dan: Bukurešt (Putevima Revolucije)

Doručak. Nastavljamo s razgledom Bukurešta uz pratnju vodiča, idemo putevima revolucije iz 1989. Kada se stanovništvo Rumunjske pobunilo protiv Komunizma.  Prvo idemo na trg Univerziteta ( Piaţa Universităţii ) gdje je počela pobuna protiv diktatora Ceauşescua. Kada je 22. prosinca Ceauşescu izišao održati govor s balkona predsjedničke palače u Bukureštu, počeli su stalni zvižduci. Narod se nije moglo utišati. Diktator je pobjegao helikopterom, ali je uhićen, te mu je suđeno na prijekom sudu. Na Božić 1989. pogubljen je sa suprugom ispred streljačkog voda što je kasnije prikazano i na televiziji. Rumunjska je jedina istočnoeuropska država koja je nasilno srušila komunizam. Proći ćemo pored Nacionalnog kazališta, vojnog muzeja te idemo na Trg revolucije. Nastavak šetnje: Nacionalni muzej umjetnosti, koncertna dvorana Ateneul Român, spomenik oslobođenja, zgrada centralnog komiteta s čijeg je balkona Ceauşescu održao svoj posljednji govor. Povratak u hotel. Preporučamo odlazak u stari grad i uživanje u Bukureštu. Noćenje.

5. dan: Bukurešt – Zagreb – Split

Doručak. Odlazak iz Bukurešta i vožnja prema Hrvatskoj uz zaustavljanja za odmore tijekom puta. Dolazak u Split predviđen u kasnim noćnim satima.

Cijene i uvjeti

U CIJENU JE UKLJUČENO:

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 3 noćenja s doručkom u hotelima 3/4* u Bukureštu, pratitelji putovanja iz Hrvatske, Sve razglede prema programu u Bukureštu i Brašovu, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

Osobni troškovi, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice, ručkovi, doplata za jednokrevetnu sobu.


Izlet u Transilvaniju s uključenom ulaznicom za Dvorac Bran – 250,00 kn

DODATNE INFORMACIJE:

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na  istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

 

O osiguranju: svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put. Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravsteno osiguranje. Osiguranje od rizka otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te nemožete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad. Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili  neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općeih uvjeta agencije. Agencija vam nudi paket ova 3 osiguranja za 290,00 kn. Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.


Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
zbog trenutne epidemiološke situacije preporučamo komunikaciju putem telefona i maila. Sve informacije možete dobiti pozivom na +385 21 339 025 radnim danima (pon - pet) od 09 - 13 sati, te putem emaila: magellan@magellan.hr

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999