Bukurešt & Transilvanija

Autobusom iz Zagreba

Gradovi
Bukurešt - Dvorac Bran - Brašov
Termin
06.05. - 10.05. 2021.
28.10. - 01.11. 2021.
Trajanje
5 dana
Prijevoz
Autobus
Cijena
1.390,00 kn

Plan putovanja: Bukurešt & Transilvanija

1. dan: Zagreb – (Mogućnst polaska iz Slavonskog Broda)...

Polazak iz Zagreba u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zaustavljanja za odmor.

2. dan: Bukurešt

Vožnja kroz Rumunjsku. Dolazak u Bukurešt. Panoramski razgled grada iz autobusa. Dolazak u hotel. Raspored po sobama, te kraće vrijeme za odmor i osvježenje. Organizirani odlazak u pješački razgled grada u pratnji vodiča. Vidjet ćemo najpoznatije znamenitosti ovog zanimljivog grada kojeg nazivaju i Parizom istoka. Razgled: Palatul parlament, Piața Constituției, trg Unirii, Centru Vechi, Bulevardul Unirii, Palača pravde, crkva navještenja svetog Antuna, rumunjski povijesni muzej, prva banka Rumunjske... Slobodno vrijeme za odmor/obrok/kupnju. Preporučujemo posjet jednom od brojnih klubova u samom centru grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: Bukurešt – Transilvanija (Dvorac Bran – Brašov)

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje rumunjske prijestolnice. Preporuka agencije, fakultativni izlet u zanimljivu u atraktivnu Transilvaniju. Transilvanija je srce Rumunjske i prirodno je zatvorena gorskim lancima koji je okružuju. Odlazak u posjet dvorcu Bran – popularnom Drakulinom Dvorcu – dvorcu Vlada Tepeša uz uključenu ulaznicu. Smješten u podnožju Karpata, dvorac Bran najveća je atrakcija južne Rumunjske. Svakom obožavatelju vampira, mitova i legendi vezanih za slavnog grofa Drakulu, dvorac Bran nezaobilazna je destinacija. Slobodno vrijeme za razgled i kupnju suvenira. Nastavak putovanja prema obližnjem gradu Brašovu. Odlazak u organizirani razgled grada u pratnji vodiča: ulica Sforii, Gradska Citadela, Casa Hirscher, Stara vijećnica, Porta Ecaterina, Porta Schei, Crna Crkva... Slobodno vrijeme za šetnju/kupnju/orok. Predlažemo kušanje nekih od najpoznatijih rumunjskih specijaliteta. Povratak u Bukurešt. Noćenje.

4. dan: Bukurešt (Putevima Revolucije)

Doručak. Nastavljamo s razgledom Bukurešta uz pratnju vodiča, idemo putevima revolucije iz 1989. Kada se stanovništvo Rumunjske pobunilo protiv Komunizma.  Prvo idemo na trg Univerziteta ( Piaţa Universităţii ) gdje je počela pobuna protiv diktatora Ceauşescua. Kada je 22. prosinca Ceauşescu izišao održati govor s balkona predsjedničke palače u Bukureštu, počeli su stalni zvižduci. Narod se nije moglo utišati. Diktator je pobjegao helikopterom, ali je uhićen, te mu je suđeno na prijekom sudu. Na Božić 1989. pogubljen je sa suprugom ispred streljačkog voda što je kasnije prikazano i na televiziji. Rumunjska je jedina istočnoeuropska država koja je nasilno srušila komunizam. Proći ćemo pored Nacionalnog kazališta, vojnog muzeja te idemo na Trg revolucije. Nastavak šetnje: Nacionalni muzej umjetnosti, koncertna dvorana Ateneul Român, spomenik oslobođenja, zgrada centralnog komiteta s čijeg je balkona Ceauşescu održao svoj posljednji govor. Povratak u hotel. Preporučamo odlazak u stari grad i uživanje u Bukureštu. Noćenje.

5. dan: Bukurešt – Zagreb – Split

Doručak. Odlazak iz Bukurešta i vožnja prema Hrvatskoj uz zaustavljanja za odmore tijekom puta. Dolazak u Split predviđen u kasnim noćnim satima.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Fakultativno

Izlet u Transilvaniju s uključenom ulaznicom za Dvorac Bran – 250,00 kn

Granične i vizne formalnosti

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

VAŽNE INFORMACIJE

Minimalan broj putnika: 35

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Nadoplata za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4 - 100kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 - 100kn

Sjedala iza 2. vrata - 100kn

Ostala raspoloživa sjedala - 50kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.             

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 3 noćenja s doručkom u hotelima 3/4* u Bukureštu, pratitelji putovanja iz Hrvatske, Sve razglede prema programu u Bukureštu i Brašovu, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

U cijenu nije uključeno

Boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%


Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.


Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999