Ukrajina

Autobusom iz Zagreba

Gradovi
Split - Zagreb - Lavov - Tunel ljubavi - Kijev - Černobil
Termin
06.05. - 13.05. 2021.
14.10. - 21.10. 2021.
Trajanje
8 dana
Prijevoz
Autobus
Cijena
2.690,00 kn

Plan putovanja: Ukrajina

1. dan: Split – Zagreb – (Mogućnost polaska iz Varaždina i Čakovca uz prethodnu najavu)...

Polazak iz Zagreba u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku, uz kraća zaustavljanja za odmor.

2. dan: ... - Lavov

Dolazak u Lavov u prijepodnevnim satima. Lavov ima najviše očuvanih kulturno-povijesnih spomenika u Ukrajini. Svojom ljepotom, spomenicima i mnoštvom stilova gradnje, ističe se među gradovima središnje i istočne Europe, a cijela gradska jezgra, na UNESCO-voj je listi svjetske baštine. Smještaj u hotel. Raspored po sobama.  Odlazak u razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: zgrada opere, trg Rynok, Stari Grad, gradska vijećnica, Latinska katedrala, Jezuitska katedrala, Avenija slobode, Neptunova fontana, Crna kuća, Kapela obitelji Boim… Prema želji grupe, odlazak na Zamkovu Horu (doslovno bi bio prijevod brdo s dvorcem ) odakle se pruža prekrasni pogled na grad. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i istraživanje Lavova. Noćenje.

3. dan: Lavov – Tunel ljubavi – Kijev

Doručak. Rani polazak i cjelodnevna vožnja prema Kijevu. Zaustavljanje i posjet poznatoj svjetskoj atrakciji ”Tunel Kokhannya” poznatiji kao Tunel ljubavi. Jedno je od najromantičnijih mjesta na svijetu, a ustavri je stara željeznička pruga, obrasla zelenim raslinjem. Kraće slobodno vrijeme za odmor, obilazak i fotografiranje. Nastavak vožnje prema Kijevu uz kraće pauze te jednu veću pauzu za ručak. Dolazak u Kijev u večernjim satima. Kraći panoramski razgled grada ukoliko prilike budu dopuštale. Smještaj u hotel. Večernja orijentacijska šetnja Kijevom, uz pratitelja putovanja. Noćenje.

4. dan: Kijev – Pecherska Lavra (fakultativno) – Tradicionalna ukrajinska večera (fakultativno)

Kasnije ustajanje. Doručak. Fakultativni izlet u Pechersku Lavru, kompleks samostana izgrađenim u 11 stoljeću. Pecherska Lavra, najstarije je pravoslavno svetište istočnih Slavena, smješteno na dva brežuljka s prekrasnim pogledom na rijeku Dnjepar. Tura uključuje vođenje na engleskom jeziku uz prevođenje našeg pratitelja te ulazak u katakombe. Okupljanje cijele grupe. U blizini Pecherske Lavre nalazi se veliki kompleks na otvorenom, Muzej ukrajinske povijesti 2. svjetskog rata sa velikom količinom umjetničkih instalacija iz rata te predivnim spomenikom Majke Ukrajine. Povratak u centar grada. Slobodno vrijeme za odmor i individualne programe. Navečer preporučamo fakultativnu tradicionalnu ukrajinsku večeru.Noćenje.

5. dan: Kijev – Krstarenje Dnjeprom (fakultativno)

Doručak. Razgled centra Kijeva uz pratitelja putovanja. Odlazimo u sam centar grada. Razgledavanje započinjemo na najpoznatijem kijevskom trgu, Trgu nezavisnosti poznatijem pod imenom Maidan, na kojem se nalazi mnoštvo spomenika i atrakcija poput spomenika osnivačima Kijeva, Pecherska vrata i stup slobode. Nastavak šetnje do Katedrale sv. Mihovila, poznate po zlatnim kupolama. U neposrednoj blizini nalazi se crkva sv. Andrije odakle se pruža jedna od najpoznatijih i najslikovitijih ulica Kijeva, Andrijvski Uzviz. Razgledavanje završavamo pokraj vjerojatno najatraktivnije kijevske građevine, katedrale sv. Sofije. Slobodno vrijeme za šetnju, odmor, obrok ili posjet nekom od mnogobrojnih pubova ili klubova. Navečer preporučamo jedinstven doživljaj Kijeva uz fakultativno krstarenje Dnjeprom. Noćenje.

6. dan: Kijev – Černobil (fakultativno)

Doručak. Fakultativni izlet u zonu Černobil, mjestu poznatom po najvećoj nuklearnoj katastrofi u ljudskoj povijesti. Rani polazak kombijima ili minibusom. Jedinstveno iskustvo na kojem ćete moći istražiti što se točno dogodilo u detalje od stručnog vodiča. Vidjeti ćemo napuštena sela, pogon Černobil gdje i dan danas radi oko 3000 ljudi, posjetiti ćemo i napuštenu sovjetsku vojnu bazu Duga te ćemo se voziti kroz poznatu Crvenu šumu. Odlazak na organizirani ručak. Posjet nastavljamo najvećoj atrakciji ove ture, gradu Prypyatu. Prypyat je grad koji je bio planski sagrađen za radnike Černobila i njihove obitelji.  Prije evakuacije, tu je živjelo oko 70.000 ljudi. Danas je grad potpuno napušten. Šetnja Prypyatom uz vodiča koji će nam ispričati priču o tom gradu te ćemo uživo vidjeti mjesta na kojima su fotografirane najpoznatije fotografije vezane za nuklearnu katastrofu. Povratak u Kijev. Oni koji ne žele ići na izlet, imati će slobodan dan za istraživanje Kijeva. Preporučamo Muzej Černobila, Muzej ukrajinske povijesti ili Muzej Tarasa Ševčenka. Noćenje.

7. dan: Kijev – Lavov

Doručak. Odjava iz hotela. Cjelodnevna vožnja prema Lavovu uz kraća zaustavljanja tokom puta te pauzom za ručak. Dolazak u Lavov u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: Lavov – Zagreb – Split

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Ukrajinu do mađarske granice. Prelazak mađarsko – ukrajinske granice  i nastavak vožnje kroz Mađarsku uz kraća zadržavanja i odmore  tijekom puta. Dolazak na mjesto polaska predviđen u kasnim noćnim/ranim jutarnjim satima.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Fakultativno

ČERNOBIL – 800,00kn

Napomena: Prijava je moguća isključivo po uplata aranžmana, minimalno 20 dana prije polaska, cijena je bazirana na 10 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih izlet je moguće realizirati ali uz višu cijenu.

KRSTARENJE DNJEPROM – 120,00kn

minimalno 20 prijavljenih putnika

PECHERSKA LAVRA sa vodičem – 190,00kn

minimalno 10 prijavljenih putnika

TRADICIONALNA UKRAJINSKA VEČERA – 200,00kn

minimalno 10 prijavljenih putnika

Granične i vizne formalnosti

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

VAŽNE INFORMACIJE

Minimalan broj putnika: 35

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Nadoplata za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4 - 100kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 - 100kn

Sjedala iza 2. vrata - 100kn

Ostala raspoloživa sjedala - 50kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

Napomena

Ukrajina je država istočnog bloka Europe. 

Mreža cesta/autocesta nije razvijena kao u zapadnoeuropskim državama.

Samim time, putnici se moraju pripremiti i na to da odmorišta uz cestu, nisu moderna i opskrbljena kao što je to slučaj na Zapadu.

Preporuka agencije je pripremiti se za dane kada nas očekuje cjelodnevna vožnja (prethodno pripremiti hranu i piće za put.)

Ukrajina nije članica EU, te je samim time, nemoguće koristiti mobilne tarife i podatkovni promet bez dodatne naknade.

Preporuka agencije, kupiti ukrajinsku SIM karticu.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.               

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 6 noćenja s doručkom u hotelima 3* u Lavovu i Kijevu, pratitelji putovanja iz Hrvatske, Sve razglede prema programu u Lavovu i Kijevu, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

 

U cijenu nije uključeno

Boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999