UKRAJINA

autobusom

Gradovi
Split - Zagreb - Lavov - Tunel ljubavi - Kijev - Černobil
Termin
06.05. - 13.05. 2021.
14.10. - 21.10. 2021.
Trajanje
8 dana
Prijevoz
Autobus
Cijena
2.690,00 kn

Kratki opis

Ukrajina, biser Istočne Europe!

Posjet Lavovu, gradu koji nam, zahvaljujući svojoj ljepoti i arhitekturi, daje osjećaj kao da smo u srednjoeuropskom gradiću!

Posjet jednom od najromantičnijih mjesta na svijetu, Tunelu ljubavi! 

Organizirani posjet Černobilu!

Istraživanje prijestolnice Ukrajine, uzbudljivog Kijeva!

Plan putovanja: UKRAJINA

1. dan: Split – Zagreb – (Mogućnst polaska iz Varaždina i Čakovca uz prethodnu najavu)...

Polazak iz Splita s kolodvora u Sukoišanskoj ulici u popodnevnim satima. Polazak iz Zagreba u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku, uz kraća zaustavljanja za odmor.

2. dan: ... - Lavov

Dolazak u Lavov u prijepodnevnim satima. Lavov ima najviše očuvanih kulturno-povijesnih spomenika u Ukrajini. Svojom ljepotom, spomenicima i mnoštvom stilova gradnje, ističe se među gradovima središnje i istočne Europe, a cijela gradska jezgra, na UNESCO-voj je listi svjetske baštine. Smještaj u hotel. Raspored po sobama.  Odlazak u razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: zgrada opere, trg Rynok, Stari Grad, gradska vijećnica, Latinska katedrala, Jezuitska katedrala, Avenija slobode, Neptunova fontana, Crna kuća, Kapela obitelji Boim… Prema želji grupe, odlazak na Zamkovu Horu (doslovno bi bio prijevod brdo s dvorcem ) odakle se pruža prekrasni pogled na grad. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i istraživanje Lavova. Noćenje.

3. dan: Lavov – Tunel ljubavi – Kijev

Doručak. Rani polazak i cjelodnevna vožnja prema Kijevu. Zaustavljanje i posjet poznatoj svjetskoj atrakciji ”Tunel Kokhannya” poznatiji kao Tunel ljubavi. Jedno je od najromantičnijih mjesta na svijetu, a ustavri je stara željeznička pruga, obrasla zelenim raslinjem. Kraće slobodno vrijeme za odmor, obilazak i fotografiranje. Nastavak vožnje prema Kijevu uz kraće pauze te jednu veću pauzu za ručak. Dolazak u Kijev u večernjim satima. Kraći panoramski razgled grada ukoliko prilike budu dopuštale. Smještaj u hotel. Večernja orijentacijska šetnja Kijevom, uz pratitelja putovanja. Noćenje.

4. dan: Kijev – Pecherska Lavra (fakultativno) – Tradicionalna ukrajinska večera (fakultativno)

Kasnije ustajanje. Doručak. Fakultativni izlet u Pechersku Lavru, kompleks samostana izgrađenim u 11 stoljeću. Pecherska Lavra, najstarije je pravoslavno svetište istočnih Slavena, smješteno na dva brežuljka s prekrasnim pogledom na rijeku Dnjepar. Tura uključuje vođenje na engleskom jeziku uz prevođenje našeg pratitelja te ulazak u katakombe. Okupljanje cijele grupe. U blizini Pecherske Lavre nalazi se veliki kompleks na otvorenom, Muzej ukrajinske povijesti 2. svjetskog rata sa velikom količinom umjetničkih instalacija iz rata te predivnim spomenikom Majke Ukrajine. Povratak u centar grada. Slobodno vrijeme za odmor i individualne programe. Navečer preporučamo fakultativnu tradicionalnu ukrajinsku večeru.Noćenje.

5. dan: Kijev – Krstarenje Dnjeprom (fakultativno)

Doručak. Razgled centra Kijeva uz pratitelja putovanja. Odlazimo u sam centar grada. Razgledavanje započinjemo na najpoznatijem kijevskom trgu, Trgu nezavisnosti poznatijem pod imenom Maidan, na kojem se nalazi mnoštvo spomenika i atrakcija poput spomenika osnivačima Kijeva, Pecherska vrata i stup slobode. Nastavak šetnje do Katedrale sv. Mihovila, poznate po zlatnim kupolama. U neposrednoj blizini nalazi se crkva sv. Andrije odakle se pruža jedna od najpoznatijih i najslikovitijih ulica Kijeva, Andrijvski Uzviz. Razgledavanje završavamo pokraj vjerojatno najatraktivnije kijevske građevine, katedrale sv. Sofije. Slobodno vrijeme za šetnju, odmor, obrok ili posjet nekom od mnogobrojnih pubova ili klubova. Navečer preporučamo jedinstven doživljaj Kijeva uz fakultativno krstarenje Dnjeprom. Noćenje.

6. dan: Kijev – Černobil (fakultativno)

Doručak. Fakultativni izlet u zonu Černobil, mjestu poznatom po najvećoj nuklearnoj katastrofi u ljudskoj povijesti. Rani polazak kombijima ili minibusom. Jedinstveno iskustvo na kojem ćete moći istražiti što se točno dogodilo u detalje od stručnog vodiča. Vidjeti ćemo napuštena sela, pogon Černobil gdje i dan danas radi oko 3000 ljudi, posjetiti ćemo i napuštenu sovjetsku vojnu bazu Duga te ćemo se voziti kroz poznatu Crvenu šumu. Odlazak na organizirani ručak. Posjet nastavljamo najvećoj atrakciji ove ture, gradu Prypyatu. Prypyat je grad koji je bio planski sagrađen za radnike Černobila i njihove obitelji.  Prije evakuacije, tu je živjelo oko 70.000 ljudi. Danas je grad potpuno napušten. Šetnja Prypyatom uz vodiča koji će nam ispričati priču o tom gradu te ćemo uživo vidjeti mjesta na kojima su fotografirane najpoznatije fotografije vezane za nuklearnu katastrofu. Povratak u Kijev. Oni koji ne žele ići na izlet, imati će slobodan dan za istraživanje Kijeva. Preporučamo Muzej Černobila, Muzej ukrajinske povijesti ili Muzej Tarasa Ševčenka. Noćenje.

7. dan: Kijev – Lavov

Doručak. Odjava iz hotela. Cjelodnevna vožnja prema Lavovu uz kraća zaustavljanja tokom puta te pauzom za ručak. Dolazak u Lavov u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: Lavov – Zagreb – Split

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Ukrajinu do mađarske granice. Prelazak mađarsko – ukrajinske granice  i nastavak vožnje kroz Mađarsku uz kraća zadržavanja i odmore  tijekom puta. Dolazak na mjesto polaska predviđen u kasnim noćnim/ranim jutarnjim satima.

Cijene i uvjeti

U CIJENU JE UKLJUČENO:

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 6 noćenja s doručkom u hotelima 3* u Lavovu i Kijevu, pratitelji putovanja iz Hrvatske, Sve razglede prema programu u Lavovu i Kijevu, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

 

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

Osobni troškovi, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice, ručkovi, doplata za jednokrevetnu sobu (750kn).

Fakultativno:

ČERNOBIL – 800,00kn

Napomena: Prijava je moguća isključivo po uplata aranžmana, minimalno 20 dana prije polaska, cijena je bazirana na 10 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih izlet je moguće realizirati ali uz višu cijenu.

KRSTARENJE DNJEPROM – 120,00kn

minimalno 20 prijavljenih putnika

PECHERSKA LAVRA sa vodičem – 190,00kn

minimalno 10 prijavljenih putnika

TRADICIONALNA UKRAJINSKA VEČERA – 200,00kn

minimalno 10 prijavljenih putnika

Dodatne informacije:

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica

Minimalan broj putnika: 35

Rok prijave: Do 10 dana prije puta ili do popunjenja kapaciteta

Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, radnim vremenima pojedinih znamenitosti te trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu.

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na  istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

O osiguranju: svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put. Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravsteno osiguranje. Osiguranje od rizka otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te nemožete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad. Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili  neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općeih uvjeta agencije. Agencija vam nudi paket ova 3 osiguranja za 290,00 kn. Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.

Važna napomena:

Ukrajina je država istočnog bloka Europe. 

Mreža cesta/autocesta nije razvijena kao u zapadnoeuropskim državama.

Samim time, putnici se moraju pripremiti i na to da odmorišta uz cestu, nisu moderna i opskrbljena kao što je to slučaj na Zapadu.

Preporuka agencije je pripremiti se za dane kada nas očekuje cjelodnevna vožnja (prethodno pripremiti hranu i piće za put.)

Ukrajina nije članica EU, te je samim time, nemoguće koristiti mobilne tarife i podatkovni promet bez dodatne naknade.

Preporuka agencije, kupiti ukrajinsku SIM karticu.

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese magellan@magellan.hr

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999