Zemlje Beneluksa

Autobusom iz Zagreba

Gradovi
Munchen - Zaanse Schans - Amsterdam - Keukenhof - Den Haag - Delft - Rotterdam - Antwerpen - Bruxelles - Brugges - Luxembourg - Heidelberg -
Termin
29.05. - 05.06. 2021.
23.10. - 30.10. 2021.
Trajanje
8 dana
Prijevoz
Autobus
Cijena
3.790,00 kn

Plan putovanja: Zemlje Beneluksa

1. dan: Zagreb – Munchen

Polazak iz Zagreba u ranim jutarnjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja za odmor. Dolazak u prijestolnicu Bavarske. Slijedi panoramski razgled i odlazak u pješački razgled grada: Marienplatz, Frauenkirche, Neues Rathaus, Altes Rathaus, Residenz Palace, Opera, Ludvigstrasse, srednjovjekovni Hofbrauhaus, Bavarski Parlament, Kraljevska palača,  Hofgarten, Feldherrnhalle. Slobodno vrijeme za odmor/obrok/kupnju. Odlazak prema hotelu. Slobodno vrijeme za osvježenje i odmor. Noćenje.

2. dan: Munchen – Zaanse Schans – Amsterdam

Doručak. Vožnja prema Amsterdamu. Po dolasku u Nizozemsku, vožnja sjeverno od Amsterdama do rijeke Zaan, posjet tradicionalnom selu Zaanse Schans, poznatom po vjetrenjačama. Od ukupno 700 vjetrenjača koje su na tom području bile u funciji krajem 18. st., još 5 ih radi. Premaželji grupe, fakultativno, obilazak jedne od vjetrenjača te radionice klompi i farme sira. Po dolasku u Amsterdam, smještaj u hotel. U dogovoru s vodičem, odlazak javnim prijevozom do: Trga Dam, Kraljevske Palače, glavne trgovačke ulice Kalverstraat, trga Leidseplein te četvrti „crvenih svjetiljki“ . Predlažemo posjet poznatoj brusionici dijamanata „Coster Diamonds“ uz prikaz procesa izrade i povijesti brušenja dijamanata, te vožnju brodom  amsterdamskim kanalima Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. Uživajte u ozračju „grada kulture“ koji, osim što je „muzej na otvorenom“ ujedno je i grad zabave te užurbana europska prijestolnica. Večera. Noćenje.

3. dan: Amsterdam – Keukenhof

Doručak. Slobodno vrijeme za individualno uživanje u Amsterdamu. Preporučamo odlazak na poludnevni izlet do "najljepšeg vrta na svijetu" Keukenhof, gdje na 32 ha  možete vidjeti najbolje i najljepše cvijeće Nizozemske (izložba cvijeća održava se u periodu cvjetanja tulipana od 23.3. do 21.5.). Fantastično iskustvo i praznik boja za oči. Poslijepodne, predlažemo posjet originalnoj pivovari Heineken - razgled muzeja Heineken Experiance u trajanju od 90 min ili nekom od poznatih amsterdamskih muzeja: Rijksmuseum kojeg je osnovao Napoleonov brat (iznimna zbirka umjetnina od 15. do 17. st., s djelima Rembrandta i Vermeera), muzej Van Gogh s najvećom zbirkom radova tog karizmatičnog umjetnika, Rembrandtova kuća, kuća Ane Frank, muzej suvremene umjetnosti. Noćenje.

4. dan: Amsterdam – Holandska tura (Den Haag – Delft – Rotterdam) – Amsterdam

Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet “Holandska tura”. Vožnja do Den Haaga, sjedišta nizozemske Vlade: Parlament, Palača mira, Kraljevska palača, Međunarodni sud za ratne zločine. Nastavak vožnje do jednog od najljepših nizozemskih gradova - Delfta: manufaktura plavog porculana, Nova crkva s grobnicama nizozemskih vladara, povijesna jezgra). Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti Vaš dojam o Nizozemskoj. Povratak u Amsterdam preko Rotterdama, panoramski vožnja gradom, toranj Euromast - najviši toranj u Nizozemskoj, neobične kubične kuće (Cube house) arhitekta Pieta Bloma. Po povratku u Amsterdam predlažemo da kozmopolitski gastronomski dojam grada zaokružite večerom u jednom od brojnih restorana internacionalne kuhinje. Noćenje.

5. dan: Amsterdam – Antwerpen – Bruxelles

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema čarobnoj Belgiji, zemlji čokolade, piva, vafla i pomfria! Zaustavljanje u slikovitom Antwerpenu. Šetnja gradom uz razgled nekih od najpoznatijih znamenitosti ovog šarmantnog grada: Grote Markt, vijećnica, crkva Naše Gospe... Slobodno vrijeme za odmor/obrok/kupnju. Nastavak vožnje prema Bruxellesu. Dolazak u hotel. Organizirani odlazak u centar grada prema glavnom trgu, Grand Place, jednom od najljepših europskih trgova. Predlažemo šetnju po centru grada, posjet pubovima, restoranima i degustaciju poznatih belgijskih piva. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: Bruxelles – Brugges – Bruxelles

Doručak. Odlazak na izlet u bajkoviti Brugges. Grad s očuvanom arhitekturom, isprepleten kanalima i zelenilom. Brugges je u drugoj polovici 19.st. postao jedna od prvih turističkih destinacija Europe.  Povijesno središte Bruggesa, sa skoro netaknutim srednjovjekovnim građevinama, upisano je na poznatu UNESCO-vu listu baštine. Pješački razgled grada: Gospina crkva, gradski zvonik, Bazilika sv. Krvi, Gradska vijećnica, gradski portali, Grotemarkt, zgrada suda... Slobodno vrijeme za uživanje u ovom čarobnom gradu. Povratak u Bruxelles. Panoramski razgled: Atomium, japanski i kineski paviljon, Parlament, Manneken Pis, ulica Rue Neuve. Predlažemo odlazak u razgled parka Mini Europe u kojem su izložene makete znamenitosti svake europske države, akoji se nalazi odmah pored čuvenog Atomiuima. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: Bruxelles – Luxembourg – Heidelberg

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Luxembourgu. Po dolasku, pješački razgled grada: trg Place des Armes, duždeva palača, katedrala, Ples d Armes... Grad Luxembourg je stoljećima služio kao vojna utvrda, o čemu svjedoči njegov  izniman fortifikacijski sustav utvrda, gradskih zidina i podzemnih tunela. Nastavak  vožnje prema Njemačkoj. Dolazak u romantični Heidelberg. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: Heidelberg – Zagreb

Doručak. Odlazak do centra grada, poznatog po najstarijem njemačkom sveučilištu i najdužoj pješačkoj stazi u Europi. Slobodno vrijeme za odmor/šetnju/kupnju. U dogovoreno vrijeme polazak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju. Dolazak u Zagreb u ranim jutarnjim satima sljedećeg dana.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Fakultativno

Radionica klompi i farma sira, vrt Keukenhof, Heineken Experiance, Holandska tura, Park Mini Europe i Atomium

Granične i vizne formalnosti

Potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

VAŽNE INFORMACIJE

Minimalan broj putnika: 35

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Nadoplata za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4 - 100kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 - 100kn

Sjedala iza 2. vrata - 100kn

Ostala raspoloživa sjedala - 50kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.              

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 7 noćenja s doručkom u hotelima 3* u Njemačkoj, na području Amsterdama i Bruxellesa, razgled izlete prema programu, pratitelji putovanja iz Hrvatske, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

U cijenu nije uključeno

Boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999