Dvorci Bavarske

Autobsom iz Splita i Zadra

Odredište
Njemačka
Gradovi
Salzburg - München - Innsbruck - Wattens
Termin
29.04. - 02.05. 2021.
21.10. - 24.10. 2021.
Trajanje
4 dana
Prijevoz
Autobus
Cijena
2.990,00 kn

Plan putovanja: Dvorci Bavarske

1. dan Split/Zadar – Salzburg

Polazak turističkim autobusom iz Splita i Zadra s dogovorenog mjesta u ranim jutarnjim satima. Mogućnost ukrcaja u Šibeniku i u Zadru. Ugodna vožnja autocestom prema Austriji. Opsežno putovanjem po Bavarskoj započinje u Salzburgu, rodnom gradu Mozarta, kojem se zbog sile prilika često vraćao. S tim na umu, njegova rodna kuća od velike je važnosti, jer je mnoge kompozicije za mise, simfonije, koncerte, operu skladao upravo tu. Osim Mozartove kuće, obić ćemo i dvorac Mirabell okružen prekrasnim vrtom, katedralu, Franjevačku crkvu iz 13. st., te Festivalsku palaču. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan Salzburg – Herrenchiemsee – München

Doručak. Vožnja do jezera Chiemsee, zbog svoje veličine naziva se “bavarsko more". U mjestu Prien, na obali jezera Chiemsee, ukrcaj na brodić i kratka plovidba do otoka Herreninsel, gdje ćemo razgledati dvorac Herrenchiemsee. Ovdje je Ludwig II. planirao svoju verziju „novog Versailles" inspiriran likom i djelom francuskog kralja Louisa XIV.. Dvorac Herrenchiemsee nikad nije u potpunosti dovršen, te je sam Ludwig u njemu živio svega 10 dana. Raskošan vrtu primjer je tadašnje francuske vrtne hortikulture. U dvorcu je i muzej o životu Ludwiga II., kao i nekadašnji augustinski samostan. Povratak brodićem na kopno.

Nastavak putovanja prema Münchenu. Razgledavanje grada uključuje: Marienplatz, Frauenkirche, Neues Rathaus, Altes Rathaus, Residenz Palace, Opera, Ludwigstrasse, srednjovjekovni Hofbräuhaus, Bavarski parlament, Kraljevska palača, Hofgarten, Feldherrnhalle, bazilika sv. Kajetana. Osim razgledavanja kulturnog bogatstva koje nam München nudi, počasiti ćemo se jednom tradicionalnu bavarskom večerom s folklornim programom, u najpoznatijem svjetskom pubu – pivnici Hofbräuhaus. Noćenje.

3. dan: München – Linderhof – Neuschwanstein – Innsbruck

Doručak. Cjelodnevni izlet u najljepše bavarske dvorce. Dvorac Linderhof, omiljeni Ludwigov dvorac, sagrađen je nakon posjeta Versaillesu. Čudesni svijet Linderhofa uključuje dvoranu ogledala, maurske paviljone, terase i vodopade u jednom od najpoznatijih vrtova 19. stoljeća, te Venerinu špilju i fontane.

Nastavljamo putovanje prema jednom od najljepših svjetskih dvoraca Neuschwanstein, svjetski poznatoj znamenitosti - „dvorcu iz bajke" Ludwiga II. Ovaj dvorac godišnje posjećuje preko milijun posjetitelja. U bajkovitom okruženju njemačkih Alpi, sa zanimljivim i neobičnim unutarnjim prostorijama, poput sale pjevača, prijestolne dvorane, spavaće sobe Ludwiga II., itd. Posjet ovom dvorcu upečatljiv je doživljaj. Fakultativno je moguće posjetiti Dvorac Hohenschwangau, obiteljsko sjedište u doba Ludwigovog oca, Maksimilijana II.. Dvorac je zanimljiv sa svojim unutarnjim prostorijama: velikom viteškom dvoranom, orijentalnom sobom i glazbenom sobom Ludwiga II. Polazak prema Innsbrucku. Smještaj u naš hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: Innsbruck – Wattens – Split/Zadar

Nakon doručka odlazak u posjet Muzeja Swarovski u Wattensu. Povratak u Innsbruck.

Razgledavanje grada u podnožju Alpi koji je bio višestruki domaćin zimskih Olimpijskih igara. Obići ćemo veliku Habsburšku palaču i baroknu katedralu sv. Jakova. Slijedi slobodno vrijeme za ručak te polazak prema Hrvatskoj. Dolazak u Zadar/Split u kasnim večernjim satima.


Dodatne informacije:

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Granične i vizne formalnosti:

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

VAŽNE INFORMACIJE:

Minimalan broj putnika: 35

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Nadoplata za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4 - 100kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 - 100kn

Sjedala iza 2. vrata - 100kn

Ostala raspoloživa sjedala - 50kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju:

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.


Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.

               

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno:

Prijevoz turističkim autobusom visoke klase na sve destinacije prema programu,

Smještaj u hotelima 3* u gradovima (ili okolici) u dvokrevetnim sobama:
• Salzburg – 1 polupansion
• München – 1 noćenje sa doručkom
• Innsbruck – 1 polupansion

Ulaznice:
• dvorac Linderhof
• dvorac Neuschwenstein
• dvorac Herrenchiemsee
• vožnja jezerom Chiemsee do otoka Herreninsel i dvorca Herrenchiemsee
• Muzej Swarowski

Dodatni obroci:
• Večera u Munchenu u pivnici Hofbräuhaus sa tradicionalnim folklornim programom

Ostalo:
• Razgledi gradova prema programu,
• Magellanov pratitelj putovanja,
• jamčevina za turističke paket aranžmane, osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizacija putovanja i PDV.

U cijenu nije uključeno

Boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999