Istanbul iz Splita i Dubrovnika

Lipanj i srpanj

Termin
Termin nije definiran
Prijevoz
Avion
Cijena
1.990,00 kn

Plan putovanja: Istanbul iz Splita i Dubrovnika

1. dan Dubrovnik - Istanbul

Put u Istanbul započinjemo sastankom putnika u zračnoj luci Dubrovnik u 06:30 sati sati. Upoznavanje s našim vodičem, te prijava za let TK 438 za Istanbul (polazak zrakoplova u 08:35 sati, dolazak u Istanbul u 11:25 sati), preuzimanje prtljage te granične kontrole. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela s 4* uz prekrasnu panoramsku vožnju i uživanje u prvim dojmovima Istanbula.

U poslijepodnevnim satima odlazak s pratiteljem putovanja, javnim gradskim prijevozom, prema centru grada. Slijedi šetnja po Istiklal ulici i Trgu Taksim s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.


2. dan razgledavanje Istanbula

Doručak. Putovanje u Istanbul nastavljamo odlaskom u cjelodnevno razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča (uz nadoplatu).

Slijedi razgledavanje grada: Hipodrom, koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa, Plava džamija – džamija Sultana Ahmeta iz 17. st., najveličanstvenija džamija u Istanbulu, a ime je dobila po brojnim ukrasima od plavog porculana na zidovima, Aja Sofija – nekoć najveća crkva Bizantskog carstva, pretvorena u džamiju u 15.st.. Danas je svjetski poznati UNESCO zaštićeni muzej kojeg mnogi smatraju jednim od simbola Istanbula zbog nenadmašivog povijesnog značaja, te iznimne ljepote i arhitektonske forme, Topkapi saraj – palača u kojoj je u 16.stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabahce palače, Cisterna bazilika – najveći i najljepši antički rezervoar pitke vode ispod Istanbula.

Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalni restoran sa zabavnim programom, trbušnim plesačicama i autohtonim plesom derviša (uz nadoplatu). Noćenje.

3. dan razgledavanje Istanbula

Doručak. Treći dana putovanja u Istanbul nastavljamo obilaskom preostalih najvećih gradskih znamenitosti javnim prijevozom i pješice. Obilazak Sulejmanije, druge najveće džamije u Istanbulu (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog), koja svojom idealnom pozicijom u središtu grada dominira gradskom panoramom. Uz Plavu Džamiju, Sulejmanija je svakako jedna od najljepših džamija na svijetu, pravi simbol Istanbula, te jedno od najvećih remek djela čuvenog arhitekta Mimara Sinana.

Nastavljamo šetnju prema Zlatnom Rogu, morskom tjesnacu koji razdvaja stari grad od novog Istanbula. Tijekom šetnje ćemo upoznati interesantnu gradsku četvrt, s mnoštvom uličica, tipičnim prodavaonicama turskih slatkiša, restoranima i mjestima gdje se može popiti prava turska kava ili čaj, a što će nam omogućiti da još bolje upoznamo Istanbul. Slijedi obilazak četvrti Eminönü i egipatske tržnice. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom zaista posebnom bazaru, koji odiše nevjerojatnim rasponom mirisa, začina i čajeva.

Nakon egipatske tržnice odlazimo do Galata mosta, popularnog mosta koji spaja stari i novi dio grada s kojeg stanovnici Istanbula love ribu. Spoj lokalaca u svojim svakodnevnim aktivnostima s prekrasnim građevinama starog grada u pozadinu daju jednu potpuno sliku veličanstvenog Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet – krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na palače, tvrđave, romantična mjestašca bosporskog prolaza, brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije i uživati u predivnoj večeri na brodu. Povratak u hotel. Noćenje.


4. dan Istanbul - Dubrovnik

Doručak. Predlažemo odlazak u posjet Dolmabahce palači (uz nadoplatu), posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. Stoljeća, sagrađenoj u rokoko stilu. Predlažemo i prolazak Marmara tunelom (jedan od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi ispod bosporskog kanala) do azijske strane Istanbula.

Odlazak do Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Ljubitelji cjenkanja ovdje će uistinu doći na svoje. Poznato je da su Turci već stoljećima jako dobri trgovci, cjenkanje je za njih dio posla, ali i način života i zato tome pristupaju veoma strastveno.

Nakon kupovine slijedi kraj našeg putovanja u Istanbul te u dogovoreno vrijeme transfer do zračne luke. Let zrakoplova Turkish Airlinesa TK 439 u 19:15 sati, s dolaskom u Dubrovnik u 20:10 sati.

Dodatne informacije

Viza za Tursku

Viza za Republiku Tursku je potreba, i ona se izrađuje on-line. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Tursku. Cijena je 36 USD, i može se izvaditi samostalno na  www.evisa.gov.tr. Agencija Magellan također može izvaditi vizu za vas. Potrebo je dostaviti kopiju putovnice, te uplatiti 250,00kn.

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Cijena paketa je 190,00kn. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje

Fakultativni izleti
 • CITY TOUR: Paket ulaznica za sve navedeno u programu drugog dana, usluge lokalnog stručnog vođenja te prijevoz turističkim autobusom - 45 eur
 • Tradicionalna večera s zabavnim programom, trbušnim plesačicama i autohtonim plesom derviša - 50eur
 • Krstarenje brodom po Bosporu - 60 eur

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno
 • Povratna zrakoplovna karta na relaciji Dubrovnik – Istanbul – Dubrovnik (Turkish Airlines) uz dozvoljenu prtljagu do 23 kg,
 • Transfer od zračne luke do hotela i nazad
 • Smještaj: 3 noćenja u hotelu 5* u centru Istanbula (The Craton hotel, www.thecraton.com.tr)
 • Pratitelji putovanja iz Hrvatske
 • Osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.
U cijenu nije uključeno
 • obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.090 kn (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
 • osobni troškovi, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice, ručkovi
 • viza za Tursku (radi se on line, potrebna putovnica) 250 kn po osobi, plaćanje prilikom prijave.
 • autobusni transfer iz Splita - 500,00 kn (za ovo putovanje posebno organiziran autobusni prijevoz iz Splita do zračne luke u Dubrovniku, i iz zračne luke Dubrovnik za Split)
Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

650,00 kn

Popusti

- Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju - 220,00 kn

- Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta.

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999