Ohrid

Autobusom iz Zadra - ukrcaj u Splitu i Dubrovniku

Odredište
Ohrid
Gradovi
Split - Tirana - Ohrid - Sv. Naum - Budva
Termin
03.06. - 06.06. 2021.
16.09. - 19.09. 2021.
Trajanje
4 dana
Prijevoz
Autobus
Cijena
1.790,00 kn

Plan putovanja: Ohrid

1.dan: Zadar/Split – Tirana

Na put u Ohrid polazimo u ranim jutarnjim satima s dogovorenog mjesta. Vožnja autobusom preko prekrasne Makarske rivijere, Dubrovnika i Budve uz kraća zaustavljanja radi odmora. Ulazak u Albaniju, preko Drača, najstarijeg grada Albanije, poznatom po svom rimskom amfiteatru iz 2.st. Put potom nastavljamo do albanske metropole Tirane. Po dolasku, razgledavanje centra grada u pratnji stručnog vodiča. Neke od znamenitosti koje ćemo posjetiti su Justinijanova tvrđava, toranj sa satom, trg Skenderbeg, džamija Et’hem Bey, most Tabak, i mnoge druge. Smještaj u hotel***. Večera. Noćenje.

2.dan: Tirana – Ohrid

Nakon doručka, nastavak putovanja za Ohrid. Po dolasku u Ohrid, slijedi smještaj u hotel***. Nakon kraćeg predaha, slijedi obilazak grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča. Obić ćemo stari grad, kuću Robevih, radionicu za papire, crkvu sv. Sofije, antički teatar, crkvu sv. Klimenta, Samuilovu tvrđavu, te crkvu sv. Jovana Kanea. Imat ćete i priliku vidjeti koje sve ohridske bisere nude lokalne trgovine. Slijedi slobodno vrijeme za individualno uživanja. Cjelokupni makedonski doživljaj upotpunit će tradicionalna večera u vrhunskom restoranu, s glazbom uživo. Noćenje.

3.dan: Ohrid – Sv. Naum – izlet brodom

Nakon doručka slijedi izlet do Ohridskog jezera i posjet manastiru sv. Nauma. Ohrid je najstarije jezero u Europi. Jezero koje krije 200 vrsta endemskih organizama, te svojom veličinom ostavlja bez daha, svakako je vrijedno posjeta. Sv. Naum Ohridski bio je poznat po svojoj iscjeliteljskoj moći zbog toga je manastir i danas utočište za bolesne.

Povratak u mjesto Ohrid. Fakultativno možete otići na panoramski izlet brodom gdje ćete vidjeti naselje Kaneo, staru Titovu vilu, naselje sv. Stefan. Poslijepodne slobodno za šetnju, individualne obilaske i sl. Večera u hotelu. Noćenje.

4.dan: Ohrid – Budva – Split/Zadar

Nakon doručka, odjava iz hotela. Polazak prema Hrvatskoj. Prema želji grupe, zaustavljanje za šetnju i razgled svjetski poznate Budve. Očekivani dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Granične i vizne formalnosti

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

VAŽNE INFORMACIJE

Minimalan broj putnika: 35

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Nadoplata za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4 - 100kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 - 100kn

Sjedala iza 2. vrata - 100kn

Ostala raspoloživa sjedala - 50kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.            

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Prijevoz: turističkim autobusom na sve destinacije po programu,

Smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama:

Hotel u Tirani na bazi 1 polupansiona,

Hotel u Ohridu na bazi 1 noćenja sa doručkom i 1 polupansiona;

Dodatni obroci: večera u tradicionalnom restoranu sa glazbom uživo u Ohridu,

Ulaznice: Muzej na vodi

Ostalo: stručno vodstvo za Tiranu i Ohrid, Magellanov pratitelj putovanja, organizacija putovanja,  jamčevina za turističke paket aranžmane i PDV.

U cijenu nije uključeno

Boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenuNačini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.


Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999