Prag i Beč

Autobsom iz Splita i Zadra

Odredište
Austria, Ceska
Gradovi
Split - Beč - Prag - Češki Krumlov - Split
Termin
21.05. - 25.05. 2021.
15.10. - 19.10. 2021.
Trajanje
5 dana
Prijevoz
Autobus
Cijena
1.990,00 kn

Plan putovanja: Prag i Beč

1.dan: Split/Zadar - Beč

Polazak u ranim jutarnjim satima. Nakon lijepog proputovanja po Hrvatskoj i Sloveniji u udobnom autobusu stižemo u Austriju. Odmah po dolasku krećemo na istraživanje i upijanje ljepota predivnog Beča, nekoć prijestolnice Habsburške monarhije. Prva nam je stanica raskošna ljetna palača Habsburgovaca Schönbrunn koja broji 1441 soba. Pod UNESCO-vom zaštitom ova palača diči se još i prekrasnim vrtom uređenom u francuskom stilu. Sljedeće znamenitosti koje ćemo vidjeti su Ringstrasse, kružni raskošni bulevar koji omeđuje stari centar (Innere Stadt), Bečku državnu operu (Wiener Staatsoper) koja je izvrstan primjer renesanse arhitekture, Parlament, Rathaus Vienna (Bečka vijećnica), Heldenplatz, Hofburg, Graben ulicu te katedralu sv. Stjepana. Slijedi slobodno vrijeme pa noćenje.

Slobodno vrijeme po ovom raskošnom gradu iskoristite obilazeći ulice prepune građevina u baroknom i srednjovjekovnom stilu. Neizostavan dio posjeta Beča je i uživanje u gradskim kavanama i tavernama koje su sačuvale svoj stari izgled i šarm. Ispijajući kavu njegujete bečku kulturu koja datira još od 17. stoljeća. Promatrajući ulice koje čuvaju bogatu povijest, kroz prozor svoje taverne, oprostite se od ovog centra kulture i pripremite na sljedeću avanturu koja vas čeka u Pragu.

2.dan: Beč - Prag

Nakon doručka nastavak putovanja kroz krajolik srednje Europe prema našoj destinaciji, veličanstvenom Pragu. Kada stignemo, ostavljamo prtljagu u hotel te odmah krećemo u istraživanje novih prostranstava. U Pragu uz stručnog lokalnog vodiča razgledat ćemo dom Franza Kafke, jednog od najvećih pisaca 20.st., Zlatnu ulicu koja je satkana od malih divnih kućica, poznati Karlov most, Židovsku četvrt, Barutnu kulu (Prašna brana), Vaclavske namesti, Tinsku crkvu i mnoge druge znamenitosti koje krije ovaj bogati grad, takozvano srce Europe. Navečer, fakultativno, panoramsko razgledavanje grada tijekom vožnje brodom (river cruising Vltavom). Vltava se proteže kroz centar grada i po njoj je nastala istoimena simfonijska pjesma češkog kompozitora Bedricha Smetane. Za vrijeme lijepe dvosatne vožnje moći ćete uživati i u delicijama poslužene na švedskom stolu. Noćenje.

3.dan: Prag

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Preporuka agencije je posjet četvrti Hradčany u kojoj se nalazi Praški dvorac, najveći na svijetu. Hodajući potonjom četvrti dobit ćete mali uvid u tisućljetnu povijest Praga s prizorima velebnih građevina u gotičkom, baroknom i modernom stilu. Prag je dom svjetski poznatih piva poput Staropramena i Urquella, ali i mnogih piva nastalih od lokalnih malih pivovara. Široku paletu piva provjerit ćemo u jednoj tradicionalnoj pivnici uz češke kulinarske radosti. Noćenje.

4.dan: Prag – Češki Krumlov

Doručak. Slobodno jutro za završno uživanje u Pragu. Posljednji dan putovanja provest ćemo u Češkom Krumlovu, malome srednjovjekovnom gradiću na rijeci Vltavi sagrađenom oko dvorca iz 13.st. Grad krase građevine s motivima renesansne i barokne arhitekture. U dogovoreno vrijeme polazak, slijedi noćna vožnja prema Dalamciji.

5. dan Zadar/Split

Dolazak u Zadar/Split u ranim jutarnjim satima.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Fakultativno

Večera u pivnici „U Fleku“

Večera na brodu uz dvosatnu panoramsku plovidbu Vltavom

Granične i vizne formalnosti

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

VAŽNE INFORMACIJE

Minimalan broj putnika: 35

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Nadoplata za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4 - 100kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 - 100kn

Sjedala iza 2. vrata - 100kn

Ostala raspoloživa sjedala - 50kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.


Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.

               

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Prijevoz:  turističkim autobusom na sve destinacije po programu,

Smještaj: hotel 3* u Pragu i Beču

1 noćenje u dvokrevetnim sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom u Beču,  

2 noćenja u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom u Pragu

Magellanov voditelj putovanja,

Stručni lokalni vodič za Prag na hrvatskom jeziku (5h),

Organizacija putovanja, osiguranje od odgovornosti, jamčevina za organizirane paket aranžmane, pripadajući PDV.

U cijenu nije uključeno

Boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.


Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999