Rim

Brodom i autobusom iz Splita

Odredište
Rim
Termin
27.05. - 01.06. 2021.
07.10. - 12.10. 2021.
Trajanje
6 dana
Cijena
3.090,00 kn

Plan putovanja: Rim

1. dan Split

Put u Rim započinjemo sastankom putnika i vodiča u Trajektnoj luci Split u 18:30 sati. Podjela putnih dokumenta i ukrcaj na brod za Anconu. Polazak broda u 20 sati. Ugodna noćna plovidba Jadranom.

2. dan Ancona - Rim

Po dolasku u Anconu (oko 7 sati ujutro), slijedi ugodna vožnja autobusom prema planinskom lancu Apenini uz usputno stajanje za odmor. Po dolasku u Rim, slijedi smještaj u naš hotel. Naše razgledavanje Rima započinjemo s baroknim gradskim trgom, Piazza Navona. Potom idemo do Piazza della Rotonda na kojoj se nalazi poznata građevina Panteon, sagrađena prije 2000 godina, zasigurno spada u najbolje očuvane rimske spomenike. Velikih dimenzija i s impresivnom kupolom ovaj nekoć hram, kojeg je dao izgraditi car Hadrian, oduševljava mnoge posjetitelje. Danas je Panteon crkva s nazivom Sveta Marija od mučenika. Nakon ugodne šetnje rimskim uličicama, doći ćemo do Piazza di Spagna, te poput lokalaca, odmarati se na Španjolskim stepenicama promatrajući prolaznike dok se povrh nas ponosno diči crkva Trinità dei Monti.

Slijedi obilazak rimske katedrale Svetog Ivana Lateranskog, službenog crkvenog sjedišta. To je najstarija i prva po važnosti (kao rimska katedrala) među četiri velike bazilike u Rimu. Odmah pored nalaze se Svete stube (Santa Scala) gdje se u svrhu kajanja od grijeha može popeti na koljenima. Noćenje.

3. dan Rim - antički Rim

Doručak. Odlazak u razgledavanje i upoznavanje antičkog Rima. Zaronite u svijet bogate povijesti s ostacima iz antičkog Rima i otkrijete Koloseum, najveći amfiteatar ikad sagrađen, te Rimski forum, jedno od najvažnijih arhitektonskih nalazišta. Na ovom putovanju posjetit ćemo baziliku Santa Maria Maggiore, prekrivenu mozaicima iz 5.st.,  Kapitol, carske forume i baziliku Sveti Petar u okovima. Nakon razgledavanja slijedi slobodno vrijeme u kojem možete otići u kupnju u Via del Corso, najvažniju rimsku trgovačku ulicu. Povratak u naš hotel. Noćenje.

4. dan Rim - Vatikan

Nakon doručka odlazimo u posjet Vatikanskim muzejima. Osnovani od strane pape Julija II u 16. stoljeću, Vatikanski muzeji mogu se pohvaliti jednom od najvećih svjetskih umjetničkih zbirki. Svjedočite Michelangelovim remek djelima u Sikstinskoj kapeli, mjestu gdje se i održavaju konklave. Razgledavanje muzeja uključuje: Stanze di Raffaello, Pinacoteca Vaticana, Gregorijanski egipatski muzej, Muzej Pio-Klementino, muzeji skulptura (dvor Belvedere s kipovima Davida, Hermesa, Perzeja, Gruppo del Laocoonte). S hodnikom geografskih mapa i stanom pape Borgia završavamo posjet Vatikanskim muzejima.

Slijedi posjet najvećoj i najraskošnijoj kršćanskoj bazilici, impresivnoj bazilici Svetog Petra, gdje ćemo vidjeti mnoge umjetnine uključujući i Michelangelovu kupolu Pieta. Slobodno vrijeme za ručak i shopping. Sjednite na jedan od mnogih rimskih srednjovjekovnih trgova i uživajte u specijalitetima talijanske kuhinje. Izgubite se među uskim uličicama sa sladoledom u ruci te zaželite želju i ubacite novčić u fontanu Trevi. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan Rim - Ancona

Nakon doručka odlazimo u posjet katakombama. Slijedi šetnja po Via Appia Antica, najstariji put Rimske Republike. Slijedi obilazak jedne je od četiri velike rimske bazilike, treće najveće na svijetu, bazilike sv. Pavla izvan zidina. Samo jedna od zanimljivosti je da se unutra na zidovima nalaze naslikani portreti svih dosadašnjih papa. U dogovoreno vrijeme polazak za Anconu. Po dolasku slijedi ukrcaj na brod (polazak broda u 22 sata), večera u restoranu na brodu i noćna plovidba prema Splitu.

6. dan Split

Dolazak u Split oko 7h ujutro.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Granične i vizne formalnosti

Potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Važne informacije

Minimalan broj putnika: 35

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Nadoplata za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4 - 100kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 - 100kn

Sjedala iza 2. vrata - 100kn

Ostala raspoloživa sjedala - 50kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.           

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.


Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Brodska karta na relciji Split - Ancona - Split (smještaj na avio sjedalima), smještaj u Rimu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja s doručkom, prijevoz autobusom visoke turističke klase na svim destinacijama, ulaznice za Vatikanske muzeje, Koloseum, Forum, katakombe, pratitelja iz Splita tijekom putovanja.

U cijenu nije uključeno

Boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Mogućnost nadoplate

Smještaj u brodskoj kabini s doručkom (Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije)

Smještaj u jednokrevetnoj sobi u hotelu (Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije)

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese magellan@magellan.hr

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999