Sarajevo

Autobusom iz Splita i Zadra

Odredište
Sarajevo
Termin
01.05. - 02.05. 2021.
08.05. - 09.05. 2021.
Trajanje
2 dana
Prijevoz
Autobus
Cijena
550,00 kn

Plan putovanja: Sarajevo

1. dan Zadar/Split - Sarajevo

Polazak s dogovorenog mjesta u ranim jutarnjim satima. Na putovanje prema Sarajevu, gradu okruženom planinama, idemo autobusom uz nekoliko usputnih zaustavljanja. Po dolasku slijedi razgledavanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča. Mnogi Sarajevo nazivaju “europskim Jeruzalemom” jer je to jedino mjesto u regiji gdje se spajaju različite vjere i kulture. U jednom danu možete obići katoličku crkvu, džamiju, sinagogu i pravoslavnu crkvu. Tijekom povijesti Sarajevo je pretrpjelo velike gubitke te su i danas vidljiv ožiljci. Uz stručnog vodiča obići ćemo mjesta ratnog Sarajeva (Aleja snajpera, stadion Koševo, dvorana Zetra, židovsko groblje, Grbavica, ostatke poznate novinarske kuće Oslobođenje). Posjećujemo Avaz Tower, veliki moderni neboder. Obići ćemo Gazi Husrev-begovu džamiju, Latinsku ćupriju (Principov most), katedralu Srca Isusovog, Ferhadiju, Gradsku vijećnicu, ulicu Kazandžiluk, Sarajevski Sebilj, Inat Kuću, Sabornu crkvu, Kozju ćupriju te povijesno i kulturno središte grada Baščaršiju. Spoj austrougarske i turske arhitekture čine grad jedinstvenim. Nakon razgledavanja okrijepite se uz sarajevske ćevape i šalicu turske kave. Vrijeme za individualne obilaske i odmor. Noćenje.

2. dan Sarajevo - Mostar - Počitelj - Split/Zadar

Doručak. Slijedi slobodno vrijeme po Sarajevu. U dogovoreno vrijeme polazak prema Mostaru. Grad ćemo razgledati u pratnji vodiča. Znamenitosti koje ćemo obići su stari dio grada, Kujundžiluk, kule s obje strane Neretve, simbol grada Stari Most, Priječku čaršiju, džamije i Tursku kuću. Slijedi slobodno vrijeme. Svoj put nastavljamo prema malome mjestu srednjovjekovne arhitekture uz obalu rijeke Neretve, tek 30 km udaljenog od Mostara, Počitelj. Tijekom povijesti Počitelj je imao stratešku ulogu. U njemu se nalazi veliki broj spomenika iz razdoblja turske vladavine koji privlače pažnju putnika i turista. Neke od znamenitosti koje ćemo posjetiti su Počiteljska utvrda, Šišman Ibrahim-pašina medresa, Hadži Alijina džamija, Šišman Ibrahim-pašin han i Sahat-kula. Povijesno središte mjesta Počitelja zaštićeni je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine. Polazak prema Dalmaciji. Dolazak u večernjim satima.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Granične i vizne formalnosti

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

VAŽNE INFORMACIJE

Minimalan broj putnika: 35

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Nadoplata za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4 - 100kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 - 100kn

Sjedala iza 2. vrata - 100kn

Ostala raspoloživa sjedala - 50kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.


Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.

               

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Prijevoz autobusom visoke turističke klase prema programu, 1 noćenje u Sarajevu u hotelu 4*  (Holiday Inn), lokalni vodiči u Sarajevu i Mostaru, pratitelj iz Splita tijekom cijelog putovanja.

U cijenu nije uključeno

Boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999