Sjeverni Velebit i Klek

Autobusom iz Splita

Odredište
Hotel Gacka
Gradovi
NP Sjeverni Velebit - Zavižan - Krasno - Dolina rijeke Gacke - Otočac - Planina Klek - Ogulin
Termin
31.10. - 01.11. 2020.
07.11. - 08.11. 2020.
Trajanje
2 dana
Prijevoz
Autobus
Cijena
650,00 kn

Kratki opis

Zanimljiv i sadržajan program putovanja, s naglaskom na boravak u prirodi.

Posjetimo dvije prekrasne hrvatske planine, Velebit i Klek uz dodatni posjet Ogulinu i dolini rijeke Gacke. 

Ulaznice za NP Sjeverni Velebit i Prezentacijski centar Kuća Velebita (sa stručnim vodstvom) u cijeni.

Dodatna vrijednost, odličan hotel u Otočcu, s bogatim izborom menu-a za večeru.Plan putovanja: Sjeverni Velebit i Klek

Split – NP Sjeverni Velebit – Zavižan – Izvor Gacke

Polazak sa autobusne stanice u Sukoišanskoj ulici u Splitu u ranim jutarnjim satima. Vožnja prema Lici udobnim turističkim autobusom. Slijedi odlazak u Krasno. Posjet NP Sjeverni Velebit. Nacionalni park Sjeverni Velebit prepoznatljiv je dio Velebita po očuvanoj prirodnoj raznolikosti i doživljaju iskonske divljine. Posjet informacijskom i prezentacijskom centru,  Kući Velebita u mjestu Krasno.  Koncepcija priče o velebnoj planini Velebit postavljena je na 4 kata gdje se atraktivan sadržaj može pogledati kroz prezentaciju prirodnih i kulturnih vrijednosti PP parka Velebit tijekom cijele godine. Slijedi Odlazak na vrh Zavižan odakle se pruža nezaboravan pogled na otoke: o Krk, Prvić, Goli otok, Sveti Grgur i Rab, a u daljini na Cres i Lošinj. Prema želji grupe posjet lokalnoj sirani i kupovina domaćih mliječnih proizvoda.

Odlazak prema Otočcu. Obilazimo dolinu rijeke Gacke, uživamo u mirnim idiličnim krajolicima i upoznajemo tradiciju ovoga kraja. Odlazak do  Majerovog vrela koje sa svojim slikovitim mlinicama čini jednu od najljepših hrvatskih razglednica.  Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.


Klek – Ogulin – Split

Nakon doručka, slijedi izlet na Klek, ova planina jedno je od najpopularnijih planinskih odredišta u Hrvatskoj.  Klek sagledan sa svake strane izgleda drukčije, a najzanimljiviji je oblik onaj koji se može vidjeti iz smjera Ogulina. Hrbat planine od tuda neizmjerno podsjeća na diva koji se polegnuo na leđa i zaspao. Upravo zbog toga nastali su mnogi mitovi i legende, koji se i dandanas prepričavaju.  Iz te legende rodila se nova koja je govorila o klečkim vješticama. One su za vrijeme olujnih noći u kolu plesale vještičje plesove, sve s ciljem da probude diva iz stoljetnog sna.   Priče o nadnaravnim bićima koja nastanjuju ovu planinu bile su inspiracija i jednoj od naših najpoznatijih književnica Ivani Brlić-Mažuranić, pa mnogim izletnicima nerijetko obilazak Kleka počinje u Ivaninoj kući bajke u Ogulinu.   Najposjećenija i najkraća staza ove mistične planine jest ona koja počinje u selu Bjelsko i kojem ćemo i mi otići do planinarskog doma. Ta je staza vrlo dobro markirana, a na samom početku poučne staze nalazi se informativna ploča koja govori o biološkoj raznolikosti s kojom ćete se susresti prilikom uspona. Potrebno imati udobnu i čvrstu obuću, te slojevitu odjeću.

Nešto prije samog vrha nalazi se planinarski dom smješten na zaravni, odnosno na hrptu Kleka i neposredno ispod njegove goleme vršne stijene.  Sam uspon na vrh preporučamo samo iskusnijim planinarima.   Čvrste cipele ili jače tenisice obvezne su na ovom izletu, kao i slojevita odjeća, jer su na većoj nadmorskoj visini niže temperature, a nije naodmet ponijeti i rezervnu majicu i čarape. Poslijepodne odlazak u Ogulin grad Ivane Brlić Mažuranić – znamenite hrvatske književnice, smještenom u samom centru hrvatske potkove između Zagreba i Rijeke. Razgledavanje grada Ogulina: Frankopanska kula, crkva Uzvišenja sv. Križa, te poznati Đulin ponor /legenda o nesretnoj ljubavi/. Fakultativno posjet Memorijalnom Centru otvorenom u čast naše spisateljice Ivane Brlić Mažuranić “Ivanina kuća bajki”. Nakon razgleda i slobodnog vremena polazak prema Dalmaciji. Dolazak na polazišne postaje u večernjim satima.

Cijene i uvjeti

U CIJENU JE UKLJUČENO:

Prijevoz: turističkim autobusom visoke kategorije na sve destinacije po programu

Smještaj: u hotelu Gacka 3*, u Otočcu na bazi 1 polupansiona (večera i  doručak) 

(večera izbor menu-a: juha, glavno jelo, prilog, salata, desert / primjer glavnog jela: miješano meso, lovački odrezak u umaku s gljivama i sl.) 

Stručno vodstvo: za sve prema programu

Ulaznice: 

NP Sjeverni Velebit

Kuća Velebita – prezentacijski centar sa stručnim vodstvom

Ostalo: Magellanov licencirani pratitelj putovanja, organizaciju putovanja, osiguranje od odgovornosti, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

PAKET PUTNOG OSIGURANJA: Osiguranje od posljedica nesretnoga slučaja i bolesti na putovanju, otkaza putovanja, oštećenja i gubitka prtljage.

NAPOMENA:

Ukoliko vremenski uvjeti u dogovorenom terminu budu nepovoljni, izlet se prebacuje na prvi sljedeći sunčani vikend.


MOGUĆNOST POLASKA IZ ŠIBENIKA I ZADRA!

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999