Toskana iz Splita

Brodom i autobusom iz Splita

Odredište
toskana
Termin
26.05. - 31.05. 2021.
22.09. - 27.09. 2021.
Trajanje
6 dana
Prijevoz
Autobus , Brod
Cijena
2.690,00 kn

Plan putovanja: Toskana iz Splita

1. dan: Split – Ancona

Put u Toskanu započinjemo sastankom putnika i vodiča u Trajektnoj luci Split. Podjela putnih dokumenta i ukrcaj na brod za Anconu. Polazak broda u večernjim satima. Ugodna noćna plovidba Jadranom.

2. dan: Ancona – San Gimignano – Siena – Montecatini Terme

Doručak na brodu. Po dolasku u Anconu, ukrcavamo se na autobus s kojim se vozimo prema planinskom lancu Apenini uz usputno stajanje za odmor. Naša prva destinacija je gradić San Gimignano. Tipični toskanski grad na brežuljku koji je sačuvao 14 srednjovjekovni tornjeva, znak bogatstva srednjovjekovnih obitelji. Srednjovjekovni ulični pejsaži u kombinaciji s čudesnom prirodom kreiraju jedan idiličan prizor, poput slike na razglednici.

Sljedeći grad na našoj listi je Siena, prekrasan srednjovjekovni grad, nekoć jedan od najbogatijih gradova u Europi. Siena ima duhovne i svjetovne spomenike koji su zadržali svoje srednjovjekovne oblike i izvanrednu umjetničku zbirku. Razgledat ćemo trg Piazza del Campo gdje se svako ljeto održava poznata utrka konja pod nazivom Il Palio di Siena. Osim toga, obići ćemo i katedralu Duomo di Siena, Gradsku vijećnicu, baziliku sv. Dominika i druge ljepote ovog toskanskog grada. Zbog svoje bogate povijesti, Siena je po zaštitom UNESCO-a kao svjetska baština čovječanstva. Odlazimo u Montecatini Terme, prekrasan grad koji je izgrađen oko svojih izvora mineralne vode. Smještaj u naš hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: Firenca

Doručak. Nakon doručka odlazimo prema Firenci, kolijevki renesanse. Mramorne bazilike, crkve ukrašene freskom, uske kamene ulice, muzeji koji vrve s djelima renesansnih umjetnika samo su neki od motiva ovog prekrasnog, romantičnog glavnog grada Toskane. Cijeli centar grada je pod UNESCO-vom Svjetskom kulturnom baštinom. Osim ljepote u arhitekturi, poznato je da stanovnici ove toskanske prijestolnice imaju smisla za stil i estetiku te da njeguju kulturu visoke mode, što ima svoje uporište u otvaranju prvih dizajnerskih trgovina 1920-ih od strane lokalnih dizajnera Guccio Guccia i Salvatore Ferragamoa. Stoga očekujte pregršt vrhunskih dućana odjeće, zlatarnica, antikvarijata i specijaliziranih butika s lijepim predmetima.

U ovom obilasku Firenze imat ćemo priliku vidjeti sljedeće znamenitosti: Piazza della Signoria, gradska vijećnica Palazzo Vecchio, Firentinska katedrala (Santa Maria del Fiore), Loggia dei Lanzi, Firentinska krstionica i srednjovjekovni most na rijeci Arno Ponte Vecchio. Mogućnost odlaska u Galleriu degli Uffizi gdje se mogu vidjeti neka od najvećih djela talijanskog slikarstva. Galleria degli Uffizi posjeduje najbolju svjetsku kolekciju radova iz renesanse. Izložena su djela umjetnika kao što su Sandro Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Caravaggio, Rubens, Canaletto, Rembrandt i mnogi drugi. Veliki dio umjetnina, uključujući remek-djela Botticellija, obitelj Medici darovala je gradu Firenzi. Povratak u Montecatini Terme u naš hotel. Večera. Noćenje.


4. dan: Pisa – Bologna - Lago di Garda (okolica)

Doručak. Nakon doručka odlazimo u Pisu. U Pisi ćemo posjetiti poznati trg Piazza di Miracoli na kojem se nalaze zvonik (poznati kosi toranj), katedrala, krstionica i monumentalno groblje. Pisa je grad s elitnim sveučilištem, bogata s romaničkim građevinama, gotičkim crkvama, renesansnim trgovima i malim kavanama.

Sljedeća destinacija nam je Bologna, gastronomskom središte Italije. U obilasku Bologne, razgledat ćemo Piazza Del Nettuno na kojoj se nalazi Fontana del Nettuno, glavni trg Piazza Maggiore sa srednjovjekovnim i renesansnim građevinama, Torre degli Asinelli, Torre della Garisenda i baziliku Santo Stefano. Odlazimo u mjesto Lago di Garda koje se nalazi na predivnom jezeru. Smještaj u naš hotel. Večera. Noćenje.

5. dan: Padova - Venecija

Nakon doručka odlazimo u Padovu, grad važan po svom sveučilišnom i industrijskom središtu. Posjetit ćemo Piazza Prato della Valle, Piazza della Signoria, Duomo di Padova, Piazza dell’Erbe i baziliku sv. Antuna. Nakon Padove odlazimo u Veneciju, gradu raspršenom na mnogo manjih otočića koje razdvaja kanal, a koji su povezani s 400 mostova. Razgledavanje Venecije uključuje promenadu Riva degli Schiavoni, Most uzdaha (Ponte dei Sospiri), katedralu sv. Marka, Duždevu palača, Piazza San Marco i most Rialto. Prošetat ćemo venecijanskim kanalima upijajući ljepote ovog talijanskog dragulja. U dogovoreno vrijeme polazak za Split. Večera u finom restoranu. Slijedi noćna vožnja prema Dalmaciji.

6. dan: Dalmacija

Dolazak u Split u ranim jutarnjim satima.

Dodatne informacije

Putno osiguranje

Putnička agencija Magellan preporuča i nudi paket putnog osiguranja koje uključuje međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza, te osiguranje prtljage. Napominjemo da se osiguranje od otkaza putovanja mora ugovoriti najkasnije 72h od sklapanja ugovora za putovanje.

Molimo kontaktirati agenciju za cijene i detaljne informacije o paketima putnog osiguranja.

Granične i vizne formalnosti

Potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Važne informacije

Minimalan broj putnika: 35

Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Završno pismo dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa

Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj, međutim hoteli koje smo za Vas predvidjeli na ovom putovanju su uistinu vrhunski.

Nadoplata za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4 - 100kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 - 100kn

Sjedala iza 2. vrata - 100kn

Ostala raspoloživa sjedala - 50kn

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

Često postavljena pitanja vezana uz aktualnu pandemiju

Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji agencije Magellan moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila:

Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska.

Ukoliko nisu nastupile promjene važne za realizaciju putovanja, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade, ali do 30 dana prije putovanja.

U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Magellan.

Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?

Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj. nepovoljna           epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća      kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.           

Koje su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na putovanje ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u   autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili   jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo. U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.


Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Brodska karta na relciji Split - Ancona - Split (smještaj na avio sjedalima), prijevoz autobusom visoke turističke klase po programo, smještaj u hotelima 3* (dvokrevetne sobe) na bazi noćenja sa doručkom (2 noći u Montecatini Terme i 1 noć u okolici jezera Garda), večere u hotelima, doručak na brodu, pratitelj putovanja, 

U cijenu nije uključeno

Boravišna pristojba u hotelu, skretanje s rute, osobni troškovi, sve što nije navedeno pod uključeno u cijenu

Načini plaćanja

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 30% aranžmana. Ostatak se treba uplatiti 30 dana prije početka putovanja. Između početnih 30% i 30 dana prije početka putovanja možete uplaćivati shodno svojim željama i mogućnostima.

Mogućnost plaćanja svim većim kreditnim karticama na rate, molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije.

Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.

Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Mogućnost nadoplate

Smještaj u brodskoj kabini s doručkom (Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije)

Smještaj u jednokrevetnoj sobi u hotelu (Molimo kontaktirajte agenciju za detaljnije informacije)

Popusti

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju - nema popusta

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999