Rim iz Splita

6 dana, brodom i autobusom

Odredište
Rim
Termin
18.09. - 23.09. 2020.
Trajanje
6 dana
Cijena
3.090,00 kn

Plan putovanja: Rim iz Splita

1. dan Split

Put u Rim započinjemo sastankom putnika i vodiča u Trajektnoj luci Split u 18:30 sati. Podjela putnih dokumenta i ukrcaj na brod za Anconu. Polazak broda u 20 sati. Ugodna noćna plovidba Jadranom.

2. dan Ancona - Rim

Po dolasku u Anconu (oko 7 sati ujutro), slijedi ugodna vožnja autobusom prema planinskom lancu Apenini uz usputno stajanje za odmor. Po dolasku u Rim, slijedi smještaj u naš hotel. Naše razgledavanje Rima započinjemo s baroknim gradskim trgom, Piazza Navona. Potom idemo do Piazza della Rotonda na kojoj se nalazi poznata građevina Panteon, sagrađena prije 2000 godina, zasigurno spada u najbolje očuvane rimske spomenike. Velikih dimenzija i s impresivnom kupolom ovaj nekoć hram, kojeg je dao izgraditi car Hadrian, oduševljava mnoge posjetitelje. Danas je Panteon crkva s nazivom Sveta Marija od mučenika. Nakon ugodne šetnje rimskim uličicama, doći ćemo do Piazza di Spagna, te poput lokalaca, odmarati se na Španjolskim stepenicama promatrajući prolaznike dok se povrh nas ponosno diči crkva Trinità dei Monti.

Slijedi obilazak rimske katedrale Svetog Ivana Lateranskog, službenog crkvenog sjedišta. To je najstarija i prva po važnosti (kao rimska katedrala) među četiri velike bazilike u Rimu. Odmah pored nalaze se Svete stube (Santa Scala) gdje se u svrhu kajanja od grijeha može popeti na koljenima. Noćenje.

3. dan Rim - antički Rim

Doručak. Odlazak u razgledavanje i upoznavanje antičkog Rima. Zaronite u svijet bogate povijesti s ostacima iz antičkog Rima i otkrijete Koloseum, najveći amfiteatar ikad sagrađen, te Rimski forum, jedno od najvažnijih arhitektonskih nalazišta. Na ovom putovanju posjetit ćemo baziliku Santa Maria Maggiore, prekrivenu mozaicima iz 5.st.,  Kapitol, carske forume i baziliku Sveti Petar u okovima. Nakon razgledavanja slijedi slobodno vrijeme u kojem možete otići u kupnju u Via del Corso, najvažniju rimsku trgovačku ulicu. Povratak u naš hotel. Noćenje.

4. dan Rim - Vatikan

Nakon doručka odlazimo u posjet Vatikanskim muzejima. Osnovani od strane pape Julija II u 16. stoljeću, Vatikanski muzeji mogu se pohvaliti jednom od najvećih svjetskih umjetničkih zbirki. Svjedočite Michelangelovim remek djelima u Sikstinskoj kapeli, mjestu gdje se i održavaju konklave. Razgledavanje muzeja uključuje: Stanze di Raffaello, Pinacoteca Vaticana, Gregorijanski egipatski muzej, Muzej Pio-Klementino, muzeji skulptura (dvor Belvedere s kipovima Davida, Hermesa, Perzeja, Gruppo del Laocoonte). S hodnikom geografskih mapa i stanom pape Borgia završavamo posjet Vatikanskim muzejima.

Slijedi posjet najvećoj i najraskošnijoj kršćanskoj bazilici, impresivnoj bazilici Svetog Petra, gdje ćemo vidjeti mnoge umjetnine uključujući i Michelangelovu kupolu Pieta. Slobodno vrijeme za ručak i shopping. Sjednite na jedan od mnogih rimskih srednjovjekovnih trgova i uživajte u specijalitetima talijanske kuhinje. Izgubite se među uskim uličicama sa sladoledom u ruci te zaželite želju i ubacite novčić u fontanu Trevi. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan Rim - Ancona

Nakon doručka odlazimo u posjet katakombama. Slijedi šetnja po Via Appia Antica, najstariji put Rimske Republike. Slijedi obilazak jedne je od četiri velike rimske bazilike, treće najveće na svijetu, bazilike sv. Pavla izvan zidina. Samo jedna od zanimljivosti je da se unutra na zidovima nalaze naslikani portreti svih dosadašnjih papa. U dogovoreno vrijeme polazak za Anconu. Po dolasku slijedi ukrcaj na brod (polazak broda u 22 sata), večera u restoranu na brodu i noćna plovidba prema Splitu.

6. dan Split

Dolazak u Split oko 7h ujutro.

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Brodska karta na relciji Split - Ancona - Split (smještaj u dvokrevetnim kabinama, sa doručkom), smještaj u Rimu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom, prijevoz autobusom visoke turističke klase na svim destinacijama, ulaznice za Vatikanske muzeje, Koloseum, Forum, katakombe, pratitelja iz Splita tijekom putovanja.

U cijenu nije uključeno

Osobni troškovi

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese magellan@magellan.hr

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999