Toskana iz Splita

brodom i autobusom

Odredište
toskana
Termin
23.09. - 28.09. 2020.
Trajanje
6 dana
Cijena
2.690,00 kn

Plan putovanja: Toskana iz Splita

1. dan: Split – Ancona

Put u Toskanu započinjemo sastankom putnika i vodiča u Trajektnoj luci Split. Podjela putnih dokumenta i ukrcaj na brod za Anconu. Polazak broda u večernjim satima. Ugodna noćna plovidba Jadranom.

2. dan: Ancona – San Gimignano – Siena – Montecatini Terme

Doručak na brodu. Po dolasku u Anconu, ukrcavamo se na autobus s kojim se vozimo prema planinskom lancu Apenini uz usputno stajanje za odmor. Naša prva destinacija je gradić San Gimignano. Tipični toskanski grad na brežuljku koji je sačuvao 14 srednjovjekovni tornjeva, znak bogatstva srednjovjekovnih obitelji. Srednjovjekovni ulični pejsaži u kombinaciji s čudesnom prirodom kreiraju jedan idiličan prizor, poput slike na razglednici.

Sljedeći grad na našoj listi je Siena, prekrasan srednjovjekovni grad, nekoć jedan od najbogatijih gradova u Europi. Siena ima duhovne i svjetovne spomenike koji su zadržali svoje srednjovjekovne oblike i izvanrednu umjetničku zbirku. Razgledat ćemo trg Piazza del Campo gdje se svako ljeto održava poznata utrka konja pod nazivom Il Palio di Siena. Osim toga, obići ćemo i katedralu Duomo di Siena, Gradsku vijećnicu, baziliku sv. Dominika i druge ljepote ovog toskanskog grada. Zbog svoje bogate povijesti, Siena je po zaštitom UNESCO-a kao svjetska baština čovječanstva. Odlazimo u Montecatini Terme, prekrasan grad koji je izgrađen oko svojih izvora mineralne vode. Smještaj u naš hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: Firenca

Doručak. Nakon doručka odlazimo prema Firenci, kolijevki renesanse. Mramorne bazilike, crkve ukrašene freskom, uske kamene ulice, muzeji koji vrve s djelima renesansnih umjetnika samo su neki od motiva ovog prekrasnog, romantičnog glavnog grada Toskane. Cijeli centar grada je pod UNESCO-vom Svjetskom kulturnom baštinom. Osim ljepote u arhitekturi, poznato je da stanovnici ove toskanske prijestolnice imaju smisla za stil i estetiku te da njeguju kulturu visoke mode, što ima svoje uporište u otvaranju prvih dizajnerskih trgovina 1920-ih od strane lokalnih dizajnera Guccio Guccia i Salvatore Ferragamoa. Stoga očekujte pregršt vrhunskih dućana odjeće, zlatarnica, antikvarijata i specijaliziranih butika s lijepim predmetima.

U ovom obilasku Firenze imat ćemo priliku vidjeti sljedeće znamenitosti: Piazza della Signoria, gradska vijećnica Palazzo Vecchio, Firentinska katedrala (Santa Maria del Fiore), Loggia dei Lanzi, Firentinska krstionica i srednjovjekovni most na rijeci Arno Ponte Vecchio. Mogućnost odlaska u Galleriu degli Uffizi gdje se mogu vidjeti neka od najvećih djela talijanskog slikarstva. Galleria degli Uffizi posjeduje najbolju svjetsku kolekciju radova iz renesanse. Izložena su djela umjetnika kao što su Sandro Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Caravaggio, Rubens, Canaletto, Rembrandt i mnogi drugi. Veliki dio umjetnina, uključujući remek-djela Botticellija, obitelj Medici darovala je gradu Firenzi. Povratak u Montecatini Terme u naš hotel. Večera. Noćenje.


4. dan: Pisa – Bologna - Lago di Garda (okolica)

Doručak. Nakon doručka odlazimo u Pisu. U Pisi ćemo posjetiti poznati trg Piazza di Miracoli na kojem se nalaze zvonik (poznati kosi toranj), katedrala, krstionica i monumentalno groblje. Pisa je grad s elitnim sveučilištem, bogata s romaničkim građevinama, gotičkim crkvama, renesansnim trgovima i malim kavanama.

Sljedeća destinacija nam je Bologna, gastronomskom središte Italije. U obilasku Bologne, razgledat ćemo Piazza Del Nettuno na kojoj se nalazi Fontana del Nettuno, glavni trg Piazza Maggiore sa srednjovjekovnim i renesansnim građevinama, Torre degli Asinelli, Torre della Garisenda i baziliku Santo Stefano. Odlazimo u mjesto Lago di Garda koje se nalazi na predivnom jezeru. Smještaj u naš hotel. Večera. Noćenje.

5. dan: Padova - Venecija

Nakon doručka odlazimo u Padovu, grad važan po svom sveučilišnom i industrijskom središtu. Posjetit ćemo Piazza Prato della Valle, Piazza della Signoria, Duomo di Padova, Piazza dell’Erbe i baziliku sv. Antuna. Nakon Padove odlazimo u Veneciju, gradu raspršenom na mnogo manjih otočića koje razdvaja kanal, a koji su povezani s 400 mostova. Razgledavanje Venecije uključuje promenadu Riva degli Schiavoni, Most uzdaha (Ponte dei Sospiri), katedralu sv. Marka, Duždevu palača, Piazza San Marco i most Rialto. Prošetat ćemo venecijanskim kanalima upijajući ljepote ovog talijanskog dragulja. U dogovoreno vrijeme polazak za Split. Večera u finom restoranu. Slijedi noćna vožnja prema Dalmaciji.

6. dan: Dalmacija

Dolazak u Split u ranim jutarnjim satima.

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno

Brodska karta na relaciji Split - Ancona (kabine), prijevoz autobusom visoke turističke klase po programo, smještaj u hotelima 3* (dvokrevetne sobe) na bazi noćenja sa doručkom (2 noći u Montecatini Terme i 1 noć u okolici jezera Garda), večere u hotelima, doručak na brodu, pratitelj putovanja, 

U cijenu nije uključeno

Osobni troškovi

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese magellan@magellan.hr

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999