Šibenik – Krapanj – Primošten

Autobusom i brodom

Odredište
Hrvatska
Gradovi
Šibenik – Krpanj – Primošten
Termin
Termin nije definiran
Prijevoz
Autobus , Brod

Kratki opis

Polazak ispred škole u dogovoreno vrijeme. Ugodna vožnja autobusom turističke klase autocestom prema šibenskoj Brodarici. Ukrcaj na turistički brod do Krapnja gdje ćemo posjetiti Muzej spužvi.

Prvi zapis o lovu spužava na hrvatskoj obali datira iz 1522. godine u kojemu se spominje vađenje spužava dvojice Zlarinjana za trgovca iz Šibenika koji je spužve prodavao u Mletke. To je pokazalo da je jadranska spužva dobre kvalitete i da to može biti unosan posao. Za pretpostaviti je da se tada razvio obrt spužvarenja, ali ne dalekosežno i bez vidljivih tragova. Tek su se stanovnici otoka Krapnja s upornošću prihvatili spužvarstva i pomalo ga razvijali, a danas se spominju kao jedini spužvari na istočnoj obali Jadrana. Nastavak putovanja prema Šibeniku. Razgled grada: Gradska vijećnica – Kneževa palača –  kazalište – katedrala sv. Jakova – četiri bunara – kuća J. Dalmatinca… Nastavak putovanja prema  Primoštenu. Legendama istkan otok, koji već više od 500 godina zbog jednoga klimavog mosta više nije pravi otok, godinu za godinom očarava turiste iz cijelog svijeta. Slobodno vrijeme za igru i kupanje .

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Poštovani,
Zbog trenutne epidemiološke situacije i shodno preporukama, organizirali smo rad od kuće. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj: +385 21 339 025 radnim danom (pon-pet) od 09-13h te putem mail adrese [email protected]

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999