Sveta Zemlja – hodočašće

       Odredište: Sveta Zemlja – hodočašće
    Termin: 03.-10.03.2020.
   Trajanje: 8 dana
Prijevoz: avion

Detaljno o putovanju

Putovanje u Izrael – hodočašće u Svetu Zemlju

Otputujte s nama u Izreal, hodočastite u Svetu Zemlju i otkrijte čari Tel Aviva, posjetite Betlehem i Baziliku Kristovog rođenja, Kanu Galilejsku – mjesto gdje je Isus izveo svoje prvo čudo pretvarajući vodu u vino…

1.dan Zagreb – Tel Aviv – Betlehem

Sastanak putnika za Svetu Zemlju je u 17h u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. U 19.20h polet zrakoplova za Tel Aviv, a dolazak u Svetu Zemlju očekujemo u 23.35h. Po dolasku u Tel Aviv odlazimo u naš hotel 4* u Betlehem. Vožnja traje cca 1 sat. Kasna večera u hotelu. Noćenje.

2.dan  Rođenje Gospodinovo – Ein Kerem – Betlehem

Doručak. 30 minuta vožnje, i dolazimo u pitoreskno mjeste – Ein Kerem, gdje se nalazi crkva rođenja Ivana Krstitelja, kao i crkva pohoda Marije Elizabeti – mjesto gdje su se dvije žene u iščekivanju (trudno, koje iščekuju, koje nose), Gospa i njezina rodica Elizabeta susrele, i gdje se desio Magnificat – „Veličam“.

Odlazimo u Betlehem. Posjetit ćemo pastirska polja, a nakon toga odlazimo u Baziliku Kristovog rođenja. Posjetit ćemo špilju gdje se Krist rodio, a otići ćemo i u obližnju špilju svetog Jeronima.

Naš posjet Betlehemu će se zaključiti sa svetom misom, tamo gdje je sve počelo – u crkvi gdje se nalazi špilja gdje se Krist rodio. Povratak u naš hotel. Večera. Noćenje.

3.dan Isusovo djetinjstvo i početak javnog djelovanja – Nazaret – Kana Galilejska – brdo ponora

Doručak. Nastavljamo putovanje u Svetoj Zemlji. Nakon doručka odlazimo prema Nazaretu. Vožnja traje cca 2 sata. Isus je proveo svoje djetinjstvo ovdje, a anđeo  se Gospi ovdje objavio i navijestio Isusovo rođenje.

Posjetit ćemo crkvu koja obilježava mjesto na kojem je dogodila ta objava – crkva Navještenja, a posjetit ćemo i crkvu svetog Josipa.

Zatim odlazimo u obližnju Kanu Galilejsku. Isus je svoje prvo čudo učinio upravo ovdje, pretvarajući vodu u vino. Ovim čudom, Isus počinje svoj javni život. Ovdje ćemo imati Svetu Misu, a za bračne parove, svećenik će ovdje predvoditi ceremoniju obreda obnove bračnih zavjeta.

Napuštajući Kanu Galilejsku, posjetit ćemo brdo s kojeg su pučani htjeli baciti Isusa (Luka 4:29-30), „nijedan prorok nije dobro došao u svom kraju“. Na ovom mjestu Krist završava svoje djelovanje u Nazaretu – nakon Nazareta, Isus odlazi provesti sljedeće 3 godine u Kafarnaum. Večera u našem hotelu. Noćenje.

4. dan Isusovo javno djelovanje u Galileji – Kafarnaum – crkve oko Galilejskog mora

Doručak u našem hotelu. 4. dan putovanja po Izrealu ćemo započeti u regiji gdje je Isus propovijedao i činio čuda. Imat ćemo prigodu posjetiti područje gdje su Isus i njegovi učenici živjeli te 3 godine, u mjestu Kafarnaum. U Kafarnaumu ćemo vidjeti crkvu svetog Petra, kao i sinagogu gdje je Isus naučavao. Zatim odlazimo na mjesto gdje se nalazi crkva koja komemorira događaj umnažanja kruhova i ribe koje je se tu dogodilo.

Nakon toga odlazimo u crkvu Petrova prvenstva, gdje je Isus obećao Petru da je on stijena i da će na toj stijeni izgraditi svoju crkvu. Posjetit ćemo crkvu „Mensa Cristi“, gdje je se Krist ukazao svojim učenicima nakon uskrsnuća, a gdje je Petru oprostio da ga je negirao.

Ovdje ćemo slaviti svetu misu. Prvi dio dana ćemo završiti na gori blaženstava – mjesto gdje je Isus izrekao tu svoju značajnu propovijed. Poslijepodne odlazimo u Yardenit – svjeverni dio rijeke Jordan, mjesto gdje je se Isus krstio. Ovdje ćemo imati priliku obnoviti svoj krsni zavjet. Večera u našem hotelu u Nazaretu. Noćenje.

5. dan gora Tabor – Jerihon – mrtvo more – Jeruzalem

Hodočašće u Svetoj Zemlji nastavljamo nakon doručka: odlazimo prema gori Tabor, brdo gdje je se Isus preobrazio pred svojim učenicima, prije nego što napusti Galileju i uputi se put Jeruzalema.

Na ovoj gori se nalazi jedna od najljepših crkvi u cijelom Izraelu, sa prekrasnim pogledom koji puca na cijelu dolinu Jizrael – biblijska dolina Armagedon.

Ovdje ćemo slaviti svetu misu. Napuštajući goru Tabor, vozimo se prekrasnim biblijskim krajevima doline Jordana, prema Jerihonu, tuda je i Isus prošao na svom putu u Jeruzalem. U Jerihonu ćemo vidjeti Zakejevo drvo, kao i goru iskušenja.

Isusu je tu proveo 40 dana i 40 noći. Nakon iskušenja, Isus je pješačio sa mnogima prema Jeruzalemu. Dan ćemo završiti sa slobodnim vremenom na mrtvom moru, najniže i najslanije jezero na svijetu. Moći ćemo plutati u zdravoj slanoj vodi, a moći ćemo se i umotati u blato!

Napuštajući mrtvo more, putovat ćemo istim putem kojim je i Isus putovao prije 2000 godina, a stići ćemo na brdo Scopus. Ovdje, nakon što je prošao dolinu Jordana, Isus je se zaustavio i gledao je Jeruzalem. Mi također, kao što je i Isus napravio, pozdravit ćemo Jeruzalem i uživati u zalasku sunca. Večera u našem hotelu u Betlehemu. Noćenje.

6. dan Završetak Kristovog ovozemaljskog života – Jeruzalem – Maslinska gora – Križni put – Crkva sv. Groba – brdo Sion

Nakon doručka odazimo na Maslinsku goru. Sa vidikovca ćemo vidjeti lijepi pogled na stari grad i mjesto gdje je se nalazio drugi hram – u povijesti poznat kao brdo Moria.

Šetnjom po Maslinskoj gori dolazimo u crkvu Dominus Flevit, gdje je Isus plakao nad sudbinom Jeruzalema, nagovještujući njegovo uništenje, i gdje je Isus sabrao svoje učenike pred njegovu muku, te ih naučio moliti. Odlazimo u Getsemanski vrt, gdje je Isus boravio prije muke, te ćemo posjetiti Basziliku Agonije.

Napuštajući Maslinsku goru, odlazimo u stari grad Jeruzalem, na križni put. U grad ulazimo kroz vrata sv. Stjepana, mjesto na kojem je je mučen i ubijen prvi kršćanski mučenik – sv. Stjepan. Ići ćemo svim postajama Kristove muke, zaustavljajući se na svakoj postaji. Završetak križnog puta je u crkvi svetog Groba, gdje je Isus bio položen u grob. A prije samog groba, posjećujemo brdo Kalvariju.  Večera u našem hotelu. Noćenje.

7. dan – Jeruzalem –  brdo Sion – židovska četvrt

Nakon doručka odlazimo na goru Sion, gdje se nalazi Cenacolo, prostorija u kojoj je Isus sa svojim učenicima imao posljednju večeru. Odlazimo u crkvu Marijinog usnuća, gdje ćemo imati i svetu misu. Zatim odlazimo u crkvu svetog Petra Gallicantu (pijetlovog pijeva) – mjesto na kojem se doveli Isusa nakon uhićenja, te mjesto na kojem je sv. Petar zatajio Isusa 3 puta. 

Zatim odlazimo u Židovsku četvrt, gdje se nalazi poznati Zid Plača, važno mjesto za Židove. Tu se nalazimo u podnožju tog velikog židovskog hrama, hrama u kojei je Isus navraćao više puta.Večera. Noćenje.

8. dan Kristova poruka – Jeruzalem – Emaus – Jafa – zračna luka Tel Aviv

Doručak. Hodočašće u Svetoj Zemlji završavamo putem u Emaus. Nakon doručka, prtljagu stavljamo u autobus i odlazimo „na put za Emaus“, prisjećajući se kako su Kleofa i njegov suputnik susreli uskrslog Krista i nisu ga prepoznali. Ovdje ćemo proslaviti zadnju svetu misu u svetoj zemlji. Nakon toga odlazimo u važni povijesni lučki grad – Jafa.

Ovdje je sveti Petar oživo Tabitu, i odavde je sveti Petar otišao svijet evangelizirati, i prenositi Kristovu riječ. Tu ćemo ujedno i završiti naše hodočašće u Svetu Zemlju, i imat ćemo malu „proslavu“ uručenja certifikata hodočašća u Svetu Zemlju. Odlazak prema zračnoj luci Tel Aviv. Polet zrakoplova za Zagreb. Dolazak u zagrebačku zračnu luku.

U cijenu je uključeno:

  • povratna zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Tel Aviv – Zagreb sa pripadajućim zrakoplovnim pristojbama,
  • vožnja turističkim autobusom visoke klase na svim relacijama prema programu,
  • 7 noćenja u hotelima 4*(5 noćenja u Betlehemu i 2 noćenja u Nazaretu),
  • doručak i večera svaki dan,
  • 1 tipični izraelski ručak,
  • ulaznice za sva mjesta koje ćemo posjetiti za vrijeme putovanja,
  •  napojnice za vozača.

U cijenu nije uključeno:

  • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.800,00 kn
  • osobni troškovi, piće za vrijeme obroka

Za putovanje u Izreal svakako predlažemo da kupite međunarodno zdravstveno osiguranje, te da policu ponesete sa sobom na put.

Osiguranje prtljage se može kupiti samo ako kupujete i međunarodno zdravstveno osiguranje. Osiguranje od rizika otkaza putovanja od strane putnika je izuzetno bitno osiguranje, jer ako budete opravdano spriječeni (bolest, smrtni slučaj, požar u domu, i sl) te ne možete ići na put, ako ste kupili osiguranje, dobivate uplaćene novce nazad.

Ukoliko niste kupili osiguranje od rizika otkaza putovanja, a odustanete od putovanja, bilo opravdano ili neopravdano, primjenjuju su uvjeti otkaza od strane putnika iz općih uvjeta agencije.

Za hodočašće u Svetu Zemlju agencija Magellan vam nudi paket ova 3 osiguranja za 450,00 kn. Polica osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje rizika otkaza putovanja) se mora uplatiti pri prijavi za putovanje.

Zainteresirani ste za ovo putovanje?

Prijavite se

Ime i prezime (obvezno)

Email (obvezno)

Broj mobitela/telefona (obvezno)

Grad (obvezno)
POŠALJITE UPIT

Ime i prezime (obvezno)

e-mail (obvezno)

Telefon/mobitel (obvezno)

Poruka