Kina

Odredište
Kina
Termin
08.10. - 17.10. 2020.
Trajanje
10 dana

Plan putovanja: Kina

1. dan: Zagreb – Istanbul/Doha

Put u Kinu započinjemo sastankom putnika u zračnoj luci Zagreb. Upoznavanje s vodičem naše agencije, te prijava za let, predaja prtljage, sigurnosne i granične kontrole.

2. dan: Istanbul/Doha – Peking

Po dolasku u Peking, Slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu. Posjet najvećem trgu na svijetu, Tian An Men ili u prijevodu Trg nebeskog mira koji zauzima 40 ha površine. Kasnije slijedi razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9.000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Odlazimo u naš hotel 4*. Noćenje.

3. dan: Peking – Datong

Doručak. Odlazak na izlet na Veliki kineski zid, najveću građevinu na svijetu, dugu 6.000 km. Na putu do kineskog zida zaustavljamo se radi fotografiranja kod „Ptičjeg gnijezda“ i „Vodene Kocke“ građevine napravljene za Olimpijaske igre održane 2008. g. Zatim slijedi odlazak u tvornicu predmeta od žada. Kinezi smatraju da je žad bitan za sreću te gotovo svaka obitelj posjeduje neki predmet napravljen od žada. Slijedi odlazak u posjet tvornici svile gdje ćemo imati priliku promatrati cijeli proces izrade svile, od kukuljice dudovog svilca. Svila potječe iz Kine i bila je važna trgovačka roba koja se izvozila. U Kini je pod prijetnjom smrtne kazne bilo zabranjeno iz zemlje iznijeti gusjenicu ili jaja dudovog svilca. Slijedi transfer to željezničkog kolodvora te ukrcaj na noćni vlak za Datong. Slijedi ugodna noćna vožnja vlakom kroz Kinu.

4. dan: Datong

Ujutro, po dolasku u Datong, odlazak na doručak u lokalni restoran. Slijedi posjet visećem hramu koji se nalazu u pećinama Yungang. Na visini od 50 metara u pećinama se nalazi preko 50 000 budističkih kipova. Slijedi odlazak u hotel 4*. Noćenje.

5. dan: Datong – Taiyuan – Xi'an

Nakon doručka, slijedi odlazak prema Taiyuan željezničkom kolodvoru. Ukrcaj na super brzi vlak (bullet speed train) za Xi'an. Po dolasku u Xi'an, slijedi odlazak u hotel 4*. Kratki odmor. Nakon odmora, posjetit ćemo pagodu male Divlje Guske te prošetati zidinama grada iz doba dinastije Ming. Noćenje

6. dan: Xi'an

Doručak. Slijedi odlazak do čuvenih "terra cotta" vojnika, mauzoleja cara Qin Shi Huang Di, gdje 6.000 glinenih kipova ratnika i konja u prirodnoj veličini čuva vječni mir tajanstvenog cara. Slijedi odlazak u muslimansku četvrt koja se nalazi u samom centru grada i popularna je zbog specifične atmosfere i drugačije ponude hrane u odnosu na sveprisutnu kinesku hranu, te uvijek prepuna ljudi. Noćenje

7. dan: Xi'an – Shanghai

Nakon doručka, slijedi polazak za Shanghai. Odlazimo na željeznički kolodvor te se ukrcajemo na super brzi vlak (bullet speed train). Po dolasku u Shanghai, slijedi odlazak u naš hotel. Noćenje.

8. dan: Shanghai

Nakon doručka, odlazimo do čuvenog hrama Bude od žada s dva divovska Budina kipa koji je ujedno najznačajniji hram u gradu. Odlazak do Bunda s Bank of China te užurbanom ulicom Nanjing koja obiluje mnoštvom trgovina i restorana. Slobodno vrijeme. Zajednički odlazak u posjet poznatom Šangajskom muzeju. Poslije vas vodimo do prekrasnog kvarta French Concession koji obiluje kućicama u europskom stilu s nizom poznatih europskih restorana i kafića. Slijedi odlazak do Shanghai towera koji je sa svojih vrtoglavih 635m drugi najviši toranj na svijetu i najviši toranj Azije. Popnite se ultra brzim liftom koji u samo 1 sekundi prođe 18 katova. Na vrhu tornja očekuje vas vidikovac s nezaboravnim pogledom na Shanghai. Povratak u hotel. Noćenje

9. dan: Shanghai – Doha/Istanbul

Nakon doručka, odjava iz hotela. U dogovoreno vrijeme slijedi transfer autobusom do zračne luke Shanghai. Prijava na let te povratak za Zagreb.

10. dan: Zagreb

Dolazak u Zagreb je predviđen u jutarnjim satima.

Cijene i uvjeti

U cijenu je uključeno:

Prijevoz: 

zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Peking i Shanghai – Zagreb uz dozvoljenu prtljagu do 23 kg,

prijevoz turističkim autobusom/ima visoke klase na sve destinacije prema programu

Noćna vožnja ekonomskom klasom na relaciji Peking – Datong

Karta za brzi vlak na relacijama: Taiyuan – Xi'an, Xi'an – Shanghai

zrakoplovne pristojbe

Smještaj:

1 noćenja u hotelu 4* u Pekingu:

  • hotel 4* Beijing 5L, , i slično

1 noćenje u hotelu 4* u Datongu:

  • hotel Datong 4* i slično

2 noćenja u hotelu u Xi'an:

  • Hotel 4* Xi’an Titan Central Park i slično

2 noćenja u hotelu 4* u Shanghaiu:

  • hotel 4* Shanghai Regal Jinfeng i slično
  •  

Kategorizacija smještajnih jedinica je lokalna i nisu nužno na istom nivou kao u Hrvatskoj.

Ulaznice:

Za sve lokalitete spomenute u programu

Dodatni obroci

Svi obroci navedeni u programu

Ostalo: 

Pratitelji putovanja iz Hrvatske, lokalnog vodiča na engleskom jeziku,

osiguranje od profesionalne odgovornosti, organizaciju putovanja, jamčevinu za turističke paket aranžmane i PDV.

U cijenu nije uključeno:

osobni troškovi, putno osiguranje, pića za vrijeme obroka, dodatne ulaznice koje nisu uključene u program, napojnice.

Galerija

Imate li pitanje?
Pošaljite upit
Rezerviraj svoje mjesto
Prijavi se za putovanje

Kontakt

Radnim danom
od 08:00 do 16:00 sati

Imate li pitanje za nas?
Molimo unesite ime!
Molimo unesite važeću email adresu!
Molimo unesite poruku!
Opći podaci

OIB: 61505465280 | IBAN: HR0324070001100537264
OTP SWIFT: OTPVHR2X | ID kod: HR-AB-21-060354999